mandag den 16. marts 2020

Hidkalderen

Hidkalderen er 1. bind af fantasytrilogien Summoner, skrevet af Kristoffer J. Andersen.

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Tellerup

Pelle går i 5. klasse, og ligesom alle de andre drenge i klassen er han vild med at spille Summoner, et kortspil, hvor man slås mod monstre. Desværre har han ikke råd til de gode kort, og de andre drenge vil ikke spille med ham. Og det hjælper ikke, at klassens mest populære dreng, Markus, med alle midler forsøger at holde Pelle udenfor.
En dag får Pelle, ved et tilfælde, fat i et meget sjældent Summoner-kort, og han får endelig lov til at spille. Men så snart Pelle begynder at spille, går det galt. Snart står Pelle over for monstrene fra Summoner i virkeligheden, og pludselig er det ikke spor fedt, at være med. Men kan Pelle stoppe spillet, når det først er i gang?

Den her bog var virkelig fed, og der var fart over feltet, fra start til slut.
Sproget er letlæst og flydende, med masser af humor, livagtige og hæsblæsende actionscener, og gode beskrivelser, som i den grad vækkede kortspillets monstre til live.
Handlingen er godt skruet sammen, og historien er fyldt med venskab, magi, kampen for overlevelse, spænding, monstre og masser af action. Det er en historie om at føle sig udenfor, mobning, og kampen for accept, men også en historie om at finde sine styrker, mod, og om at stole på det man ser, uanset hvor fantastisk og umuligt det virker.
Personerne er levende, menneskelige, og nemme at relatere til. Hovedpersonen Pelle er en helt almindelig dreng, som bare ønsker at passe ind, og få lov til at spille Summoner - også selvom han ikke har de sejeste kort. Han er kvik, modig og ensom, og i stand til at tænke hurtigt, når det gælder. Mest af alt er han dog en rigtig sød dreng, som ikke lader sig slå ud af modgang eller mobning. Af bipersonerne kunne jeg især godt lide Julie, Markus' tvillingesøster, som bare gerne vil finde sin bror, og ikke lader sig slå ud af monstre på jagt efter hende, og Villads, den ældre elev, som inviterer Pelle til at spille med - uden at have nogen anelse om konsekvenserne. Jeg var også ret vild med Pelles forældre, som ikke bemærker ret meget når det ikke drejer sig om chili eller skolearbejde, og Pelles ambitiøse og intelligente storesøster Gry.
Alt i alt en spændende og sjov start på en serie, som jeg allerede glæder mig til at læse videre i. For børn der elsker fantasy, rollespil eller Magic-kort, eller bare gerne vil læse en fed historie med masser af action og monstre, vil bogen være et sikkert hit, og den får en stor anbefaling herfra.

Ingen kommentarer: