lørdag den 7. marts 2020

Hollys hemmelighed

Hollys hemmelighed er 3. bind af fantasyserien Woodwalkers, skrevet af Katja Brandis.

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Straarup og Co

Det er lykkedes Carag at afsløre Andrew Millings onde side, men selvom Woodwalker-rådet nu holder øje med ham, er han stadig ude på hævn over menneskene - og Carag.
Samtidig opfører ulvene på Clearwater High sig frækkere end nogensinde før, og Carag får flere og flere problemer med deres leder, Jeffrey.
Men alle Carags problemer blegner dog i forhold til Hollys, da hendes nye formynder dukker op, for at tage hende ud af skolen. Carag og Brandon hjælper hende med at stikke af fra skolen, så hun kan gemme sig som granegern, indtil problemerne med formynderen er blevet løst, men snubler over en ulvehvalp, som er blevet efterladt af sit kobbel, fordi han er changer.
Samtidig begynder der at gå rygter om flere mystiske tyverier i omegnen af skolen, og Hollys hemmelighedsfuldhed får Carags mistanke til at rette sig mod hende. Men er det Holly, der er den skyldige? Hvad er ulvene ude på? Og hvem er Millings mystiske nye forbundsfælle på skolen? Carag sætter sig for at løse mysteriet, men det er bestemt ikke ufarligt.

Jeg kan virkelig godt lide denne serie, og Hollys hemmelighed var ingen undtagelse.
Sproget er letlæst og flydende, med livagtige og sanselige beskrivelser, masser af humor, og en god portion fakta om dyr og deres levemåder. Og så er jeg vild med bogens flotte illustrationer og fantastisk smukke cover, som er med til at give personlighed til såvel changere som personen på forsiden.
Handlingen er godt skruet sammen, og selvom jeg gættede en del af plottwistene næsten fra starten, så var jeg stadig godt underholdt hele vejen igennem. Historien er spændende, og fyldt med action, hemmeligheder, changere, venskab, forræderi, hævn, intriger, tyveri, familieproblemer, savn og forelskelse. Det er en historie om at passe på naturen og dyrene, og om menneskelig ødelæggelse, men også om hjælpsomhed, og om at kæmpe for det man tror på.
Personerne er levende og nuancerede, og selv skurkene handler troværdigt og forståeligt, omend ikke særligt sympatisk. Forfatteren er god til at forklare changernes dobbelthed, og den måde de kæmper for balance mellem deres dyresides instinkter og deres menneskelige fornuft, på en måde, så man som læser sagtens kan identificere sig med dem, selvom de halvdelen af tiden er dyr med et dyrs instinkter. Hovedpersonen Carag er modig, stærk og intelligent, og selvom hans instinkter engang imellem får overtaget, så kæmper han for at forstå sin menneskelige side. Jeg elsker den kemi der er imellem Carag og hans venner, især Holly og Brandon, og ikke mindst den måde, de supplerer hinanden på. Mens Carag er den, der passer på de andre, og tager kampene med Jeffrey for de andre elever, så er Holly den frække og impulsive type, som lige så ofte får rodet sig ud i problemer, som løst de andres problemer. Hun får lidt flere lag i denne bog, hvor hendes fortid og hemmeligheder kommer for dagens lys, og det er fedt at opleve hendes mere sårbare side. Brandon er stadig stærk, modig og godmodig, men også til tider en smule klodset. Men han har et godt hjerte og er utroligt loyal over for sine venner. Af de øvrige bipersoner var jeg især vild med Mr. Bridger, Carags yndlingslærer og mentor, og ulvehvalpen Miro, som er helt utroligt nuttet, og viser sig at være temmelig snarrådig, på trods af sin alder. Til gengæld bryder jeg mig i den grad ikke om Jeffrey, ulveflokkens alfa og supermobber, og den måde, han forsøger at tyrannisere alt og alle.
Selvom dele af handlingen var lidt vel forudsigelig i denne bog, så var jeg stadig vild med historien og universet, og jeg kan rigtig godt lide det store fokus serien har på venskab på trods af forskelligheder. Og som changere er de unge i bogen virkelig forskellige. Fans af serien vil ikke blive skuffede, og jeg glæder mig allerede til at læse næste bind i serien.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: