søndag den 27. maj 2018

A Fistful of Charms

A Fistful of Charms er 4. bind af fantasyserien The Hollows, skrevet af Kim Harrison.

Rachel Morgan er heks og privatdetektiv. Selvom hun er mærket af to dæmoner og en vampyr, er hun stadig en hvid heks, og forsøger at holde sin sti ren.
Det viser sig dog snart at være sværere end som så. For da Rachel rager uklar med en gruppe varulve, må hun ty til dæmonisk magi, hvis hun skal have en chance for at overleve næste møde med dem.
Og da konen til hendes gamle partner, alfen Jenks, opsøger hende, dukker helt nye problemer op. Jenks' søn er stukket af hjemmefra, og har slået sig sammen med Rachels eks Nick. Og nu er de kommet i problemer. Store problemer. Nick har nemlig stjålet en mystisk statue for en gruppe varulve, men nægter at overgive den til sine købere. Og det er varulvene bestemt ikke tilfredse med.
Sammen med Jenks tager Rachel afsted for at redde Jenks' søn - og Nick.
For at overleve, må Rachel dykke dybere ned i den dæmoniske magi, end hun var forberedt på. Men magi har sin pris, og Rachel må finde ud af, hvor langt hun er villig til at gå, for at redde Nick. Og det gør det ikke nemmere, at hun ikke helt kan finde ud af, om hun stadig har følelser for ham.

Jeg elskede de første tre bind i serien, men da forlaget stoppede med at oversætte serien, tog det et godt stykke tid, før jeg fik taget mig sammen til at læse videre. Nu skete det så endelig, og jeg er rigtig glad for, at jeg fik det gjort. For selvom  jeg ikke synes bogen er helt så god som de foregående i serien, så er den stadig ret fantastisk, og jeg var glad for at vende tilbage til universet og Rachels problemer.
Sproget er letlæst og flydende, med levende beskrivelser, og en sarkastisk humor, som jeg virkelig elsker.
Universet har noget dystopisk over sig, og idéen om at ketchup lagde grunden til menneskehedens forfald er både original og morsom. Og så er jeg vild med, at verdens skyggeside, og de væsener der lever der, er kommet frem i lyset, og lever næsten almindelige liv mellem menneskene.
Handlingen er godt skruet sammen, og fyldt med twists, som gør det svært at forudsige, hvad der kommer til at ske. Historien er spændende, og fyldt med action, magi, kærlighed, venskab, magtkampe og varulve.
Personerne er levende og menneskelige, med egne motiver og historier, og man kommer hurtigt til at lære dem at kende, og holde af dem. Hovedpersonen Rachel er stædig, modig og rapkæftet, og utroligt loyal overfor sine venner. Til gengæld er hendes kærlighedsliv et stort rod, og hun er utroligt god til at rode sig ud i problemer. Jeg er vild med hendes venskab med Ivy og Jenks. Hun har meget forskellige relationer til dem, men alligevel tror man på deres venskab, og deres indbyrdes loyalitet. Det irriterede mig dog lidt, at der var så stort fokus på Jenks' udseende, efter Rachel har gjort ham til menneske. Det gav deres venskab en lidt kedelig drejning, at Rachels hormoner dukkede op på den måde, og især at det blev gentaget igen og igen undervejs. For mig trak det læseoplevelsen lidt ned, at Rachel tilsyneladende ikke kan være venner med en flot fyr, uden konstant at skulle være tiltrukket af ham. Især når de har været venner i mange år, før tiltrækningen spiller ind. Jenks var jeg til gengæld ret vild med. Hans fandenivoldskhed, stædighed, mod og loyalitet, og hans store familiefølelse er alt sammen plusser, og jeg kunne rigtig godt lide den nysgerrighed og den livsglæde han lagde for dagen, efter han blev forvandlet til menneske. Og så er der Nick. Han er charmerende og modig, men også egoistisk, manipulerende, og, selvom han helt sikkert har følelser for Rachel, så opfører han sig også virkelig dumt over for hende. Alligevel kunne jeg ikke lade være med at holde af ham, og det gjorde, at han blev lidt mere nuanceret, end bare en skidt fyr. Jeg kunne også godt lide Ivy, selvom hun er svær at blive klog på, og konstant har dårlig samvittighed.
Alt i alt en rigtig god bog, selvom den ikke helt levede op til forgængerne i serien. Jeg skal dog helt klart læse videre i serien, og glæder mig allerede til at vende tilbage til personerne og universet. Kunne man lide de første tre bind i serien, eller er man vild med urban fantasy, kan bogen og serien varmt anbefales.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: