søndag den 6. maj 2018

Comic Con 2018

Lørdag 5. maj besøgte jeg for første gang Comic Con Copenhagen.
Jeg havde glædet mig længe, men endte med en lidt blandet oplevelse. Noget, som har mere med mig selv at gøre, end med arrangementet, som var både gennemført og godt arrangeret. Jeg havde bare nogle andre forventninger til eventet.


På positivsiden var der først og fremmest stemningen. Comic Con er nørdernes fest, og allerede i toget på vej til København mødte jeg de første cosplayers i flotte kostumer. Og det var kun de første af mange, for da jeg ankom til Forum, hvor eventet blev afholdt, myldrede det med kendte, og, for mig, ukendte, karakterer fra diverse film, spil, manga og tegneserier.
Jeg ankom lidt over 10, hvor Comic Con havde været i gang i en time, og da jeg havde købt billet hjemmefra, kunne jeg gå lige ind. Da jeg ikke havde det store behov for at få signeret eller taget selfies sammen med de inviterede Guests of Honour, og jeg iøvrigt ikke rigtig kendte nogen af dem, nøjedes jeg med at besøge messedelen.
Og sjældent har jeg set så meget fedt merchandise et sted. Der gik heller ikke lang tid, før jeg havde brugt de penge jeg havde med. Og selvom en del af standene havde stort set det samme med, så var der også nogle enkelte, som var meget originale. Blandt andet en stand med fantasykort og en stand med steampunk-smykker og -våben.

I messehallen var der adskillige steder man kunne tage selfies. Blandt andet på HBO Nordics stand, hvor man kunne sidde i jerntronen, eller sammen med en drage, og derudover stod Justice League-heltene i legemstor størrelse lige op til det ene spiseområde. Og så var der selvfølgelig alle de udklædte cosplayers, som hellere end gerne stillede op til en hurtig fotosession, både for sig selv og i grupper. 

Derudover var der et (måske to, jeg mistede lidt overblikket undervejs) spilområde, hvor man kunne prøve forskellige konsolspil. Jeg så blandt andet Batman og Batgirl tage et hurtigt spil. 
Det spiseområde jeg besøgte var stort, og placeret lidt for sig selv, hvilket var rigtig rart, fordi man så kunne hvile ørerne mens man spiste, mens man stadig kunne kigge ud over messeområdet. Maden var ok, og betjeningen var helt i top.

Og hvad var det så lige, der ikke fungerede? Som sagt havde det negative mere med mine forventninger at gøre end med eventet, men jeg kunne godt have tænkt mig, at programmet bød på noget andet og mere end selfies, signeringer og cosplay, og det synes jeg manglede lidt.


Derudover virkede Artist Alley noget klemt, og pladsen for såvel kunstnere som gæster var noget trang. Og det var synd, for der var nogle virkelig flotte ting imellem.
Og så irriterede det mig, at to af standene havde meget høj musik med dunkende basrytmer næsten lige ved siden af hinanden. Det skruede det naturligt høje lydniveau endnu mere i vejret, og så konkurrerede basrytmerne næsten mod hinanden, og skabte et lidt kaotisk lydbillede.
Samtidig gjorde standenes opstilling mig noget forvirret rent retningsmæssigt, og jeg mistede fuldstændig orienteringen undervejs, hvilket gjorde mig lettere klaustrofobisk, efterhånden som der kom flere og flere gæster, og der blev mere og mere varmt.
Det endte da også med, at jeg tog hjem allerede efter et par timer. Da havde jeg set hele messen flere gange, og fået begyndende hovedpine af lydniveauet. Noget, som sikkert også havde at gøre med, at jeg havde været oppe siden kl. 4.30, og haft fire timers transport forinden. Og efter fire timers transport hjem igen, var jeg også godt brugt.

Som sagt var det en lidt blandet oplevelse, som jeg tror, jeg ville have haft mere ud af, hvis jeg havde været afsted med en gruppe, jeg kunne have delt oplevelsen med. Og nogle, som kunne have taget billeder undervejs, så jeg kunne have udnyttet fotostederne i messehallen. Det havde nok også hjulpet, hvis jeg havde tilbragt natten før i København, så jeg ikke startede dagen halvtræt, og derfor sikkert var mere lydfølsom end jeg ellers ville have været.
Jeg er dog glad for at have oplevet stemningen, som virkelig var fantastisk, og set de mange flotte cosplayers som vandrede rundt. Og det er ikke udelukket, at jeg tager afsted igen, næste gang der er Comic Con, nu hvor jeg er blevet et par erfaringer rigere, og bedre kan afstemme mine forventninger hjemmefra.

Til allersidst vil jeg vise de ting jeg købte frem. For selvfølgelig kunne jeg ikke besøge et sted med så meget merchandise, uden at købe lidt med hjem.

Allerførst lagde jeg vejen forbi Forlaget Cobolts stand, hvor jeg købte Julebestiariet af Benni Bødker og John Kenn Mortensen, som jeg har gået og sukket efter siden den udkom.

Den anden stand jeg købte noget ved, var en tysk stand, Trollart, som havde de skønneste håndlavede smykker og steampunkvåben. Her købte jeg denne Harry Potter-inspirerede halskæde med The Deathly Hallow-symbolet.

Hos Fanatic fandt jeg dette Harry Potter-gavesæt med et krus med The Marauders Map, en coaster og en nøglering, hvor der på de to sidstnævnte står: I solemny swear that I am up to no Good.

Hos Cool2U, den ene af førnævnte larmende stande, købte jeg mere Harry Potter-merchandise. Nemlig denne flotte Slytherin-kop, samt coasters med de fire Hogwarts-kollegier.

Hos tegneseriebutikken Komikken købte jeg tegneserieudgaven af Hobbitten eller ud og hjem igen af J.R.R. Tolkien, som jeg selvfølgelig ikke kunne stå for.

Og sidst, men bestemt ikke mindst, købte jeg dette smukke kort over Middle Earth hos Highland Loch Cartographys stand. jeg har længe let efter det helt rigtige Tolkien-kort til mine vægge, og nu fandt jeg det så endelig. Udover Middle Earth havde designeren også kort over Hogwarts (Harry Potter), Kanto and Johto (Pokémon), Ocarina of Time (The Legend of Zelda), Majoras Mask (The Legend of Zelda) og VII Gaia (Final Fantasy).

Har I også været til Comic Con i weekenden? Og hvad var jeres oplevelse?

Ingen kommentarer: