søndag den 20. maj 2018

A to Z Tag

Helt tilbage i starten af april blev jeg tagget af Michelle fra The Small Wonders of Life til at besvare spørgsmålene i The A to Z Tag. Jeg synes, bogtags er en rigtig sjov måde, at lære mere om en person på, og er derfor rigtig glad for at være blevet tagget. Desværre er det først nu, jeg har haft tid til at sætte mig ned og besvare spørgsmålene. Jeg håber, I har lyst til at læse med, og lære lidt mere om mine læsevaner, og hvordan mit læseliv ser ud lige nu. 
Da der er ret mange spørgsmål, må jeg hellere komme i gang. 

A – Author you’ve read the most books from 

Det må vist være Terry Pratchett. Jeg har i hvert fald læst over 50 af hans bøger, så er det ikke ham, har jeg svært ved at se, hvem det ellers skulle være.

B – Best sequel ever 

Uh, den er svær. Selvom jeg har læst flere toere der er bedre end etteren, er der ikke, som sådan, en der hæver sig over de andre. Den, der kommer tættest på, er nok Den vandrende ild af Guy Gavriel Kay, andet bind af fantaytrilogien Fionavar-Gobelinen

C – Currently reading 

Jeg har pt. gang i hele tre bøger:
Sikanias Arvinger (Mørkets Søn 3) af Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl
Six of Crows (Six of Crows 1) af Leigh Bardugo
A Fistful of Charms af Kim Harrison

D – Drink of choice while reading 
Te! Og helst i rigelige mængder.

E – E-Reader or Physical books 

Helt klart fysiske bøger. For mig forsvinder en del af læseoplevelsen, hvis jeg ikke sidder med den fysiske bog, og jeg har svært ved at huske både handling og hvor langt jeg er nået i e-bøger. 

F – Fictional character you would have dated in High School 

Hmmm, jeg kan ikke komme på en bogkarakter, men som teenager havde jeg lidt af et crush på Robin (ham fra Batman). Den originale, som siden skiftede navn til Nightwing, altså.

G – Glad you gave this book a chance 

Reckless af Cornelia Funke. Efter at have stået på min reol I flere år, bestemte jeg mig for, at den enten skulle læses, eller gives væk, så den kom i min årslæsestak. Og heldigvis fik jeg den læst, for den var nemlig rigtig god.

H – Hidden gem book 

Jeg har ikke valgt en bog, men mere et forfatterskab. Efter min mening er Diana Wynne Jones nemlig en meget undervurderet forfatter i Danmark, og det selvom en del af hendes bøger faktisk er blevet oversat. Derfor er alle hendes bøger ”hidden gems”.

I – Important moment in your reading life 

Da jeg fik lov til at gå alene på skolebiblioteket for at finde læsestof, fordi jeg allerede havde læst alle letlæsningsbøgerne. Det har vel været i 2. klasse. I hvert fald åbnede det en helt ny verden for mig, da jeg kunne få lov at læse ”rigtige” bøger, og slap for Søren og Mette.

J – Just finished reading… 
Jim Henson’s Labyrinth Artist Tribute 

K – Kinds of books you won’t read 
Socialrealisme, erotiske bøger, zombiebøger, eksperimenterende og meget litterære bøger (dem, der bliver indstillet til de store litteraturpriser), og meget feministisk litteratur. Som teenager læste jeg rigtig meget socialrealisme (der var nemlig rigtig meget på hylderne på biblioteket), men jeg syntes egentlig det var deprimerende, og efter jeg blev voksen, har jeg stort set ikke rørt det. Erotiske bøger, hvor erotikken er omdrejningspunktet, får mig til at krumme tæer. Dermed ikke sagt, at erotik ikke kan spille en rolle i de bøger jeg læser, men det er aldrig det der er handlingen (eller manglen på samme). Zombiebøger skræmmer mig fra vid og sans og giver mig kvalme, og derfor undgår jeg dem, når jeg kan. Og hvad angår meget litterære og prisbelønnede eller nominerede bøger, så må jeg konstatere, at prisindstillerne og jeg overhovedet ikke har samme bogsmag. For langt de fleste af den slags bøger enten forvirrer eller keder mig (eller begge dele), og underholdningsværdien er derfor stort set ikke-eksisterende for mig. Og jeg vil altså underholdes, når jeg læser i min fritid. Og så er der den feministiske litteratur. Jeg har det svært med bøger, hvor moralen bliver skåret ud i pap, og det synes jeg, der er en tendens til at den bliver, i feministisk litteratur. Jeg ved allerede, hvad min holdning til feminisme er, og har ikke behov for at blive enten bekræftet eller belært yderligere, og derfor gider jeg ikke læse om det. Men ellers vil jeg mene, at jeg har en forholdsvis bred smag, selvom 90 % af det jeg læser er fantasy.

L – Longest book you’ve read 


Tæller det med, hvis bogen er blevet opdelt i to på dansk? For så er svaret En konges vej af Brandon Sanderson, som samlet er på 1600 sider på dansk. Ellers er svaret Jordens søjler af Ken Follett, på 984 sider.

M – Major book hangover because of… 

En konges vej, Del 1 af Brandon Sanderson. Mest fordi jeg havde lyst til bare at læse videre, og Del 2 var endnu ikke udkommet på det tidspunkt.

N – Number of book cases you own 

18 med bøger, og 3 med film. 

O – One book you’ve read multiple times 

Kun én? Jeg kan nævne flere. Den jeg har genlæst flest gange, er nok Ringenes Herre af J.R.R. Tolkien, men også Alanna af Tamora Pierce og De syv magter af Diana Wynne Jones har jeg læst et utal af gange.

P – Preferred place to read 

I min lænestol.

Q – Quote that inspires you / gives you the “feels” 

“All we have to decide is what to do with the time that is given us.” J.R.R. Tolkien, The Fellowship of the Ring.

R – Reading regret 

At jeg, selvom jeg har alt for mange ulæste bøger stående på hylderne, alligevel ikke kan lade være med at købe nye.

S – Series you started, but need to finish 

Alt for mange! Derfor har jeg også indført seriekrukken, så jeg kan få afsluttet nogle af dem.

T – Three of your all-time favorite books 

Ringenes Herre af J.R.R. Tolkien
Harry Potter og Fangen fra Azkaban af J.K. Rowling.
Alanna af Tamora Pierce.

U – Unapologetic fangirl for… 

Har svært ved at se, hvorfor jeg skulle undskylde for bøger jeg elsker, så pas.

V – Very excited for this release more than any others 


Ravnenes hvisken 3 af Malene Sølvsten.

W – Worst habit 


At jeg køber flere bøger, end jeg får læst, og derfor har en stadigt voksende samling af ulæste bøger stående på mine reoler.

X- X Marks the Spot: the 27th book on your shelf 

På reolerne med dansk skønlitteratur, er det Kong Taran af Lloyd Alexander, femte og sidste bind i serien Kampen om Landet Prydain. På reolerne med engelsk skønlitteratur, er det Restoration af Carol Berg, tredje og sidste bind af Rai-Kirash sagaen.

Y – Your latest book purchase 

Beyond A Darkened Shore af Jessica Leake, som var april måneds FairyLoot-bog, hvis det skal være den sidste købte bog, som jeg har fået ind ad døren. Men der er flere på vej. 

Z – Zzzz snatcher: last book that kept you up way too late

Jeg er holdt op med at læse i sengen, for netop at undgå, at blive holdt oppe alt for længe. Men jeg kan da huske, at have læst David Eddings til klokken 4 om morgenen, da jeg var yngre.

Jeg har ikke helt overblik over hvem der har besvaret tagget, og hvem der ikke har, men kunne godt tænke mig at læse hvad Den lille Bogblog, Susanne fra Sus’ Bogblog og Bente fra Trolderier har af svar på spørgsmålene. Og I andre er selvfølgelig også velkomne til at lege med.

Ingen kommentarer: