Frejs Sværd er 3. bind af fantasyserien Midgårds Beskyttere, skrevet af T.R. Bisgaard.
Bogen er et anmeldereksemplar fra forfatteren og Forlaget Calibat.
Astrid er klar til en ny opgave, og vil gerne have Erik med. Men Erik siger nej. Han er færdig med at rejse i tiden, og Astrid har derfor ikke andet valg, end at gå i gang med opgaven på egen hånd.
Heldigvis får hun uventet hjælp, da hun møder en anden af Midgårds Beskyttere, som har sin egen opgave at løse. Og hjælper han Astrid med at finde Frejs sværd, kan han måske redde sin makker, som er blevet taget til fange af Surt.
Men kan Astrid stole på Magnus? Og hvad med venskabet med Erik?
Jeg kunne godt lide de første to bind i serien, og derfor sagde jeg straks ja, da forfatteren spurgte, om jeg havde lyst til at anmelde de næste bind i serien.
Sproget er letlæst og flydende, og beskrivelserne gør såvel vikingeborgene som kampscenerne levende for læseren. Man kan mærke, at forfatteren har researchen på plads, og har sat sig grundigt ind i såvel vikingetidens historie som vikingeborge og nordisk mytologi, og det er med til at gøre vikingetiden levende for læseren.
Handlingen er godt skruet sammen, og selvom det til tider gik lidt for hurtigt undervejs, så var det høje tempo også med til at gøre bogen næsten umulig at slippe. Historien er spændende, og fyldt med magi, tidsrejser, venskab, mobning, familieproblemer, guder, ældgamle spådomme, konger, hemmeligheder og intriger, og selvfølgelig masser af action. Og så slutter bogen med noget af en cliffhanger.
Personerne er levende og menneskelige, og synsviklen skifter igen mellem Erik og Astrid. Desværre irriterede Astrid mig en del i dette bind. Dels fordi hun traf nogle temmelig dumme valg undervejs, men mest fordi hun manglede empati og forståelse for Eriks valg, og i stedet blev sur og halvfornærmet, fordi han ikke ville på mission med hende. Og da han så alligevel dukker op i vikingetiden, mod sin vilje, bliver hun fornærmet, fordi han ikke er glad for at være der. Og da han bliver såret, er der heller ikke megen forståelse at hente hos hende. Astrid har også positive egenskaber som mod, og et brændende ønske om at finde og redde sin søster, men desværre blev de, for mig, i dette bind overskygget af de negative sider. Jeg håber dog, hun kommer over det i næste bind. Erik var den person, jeg havde lettest ved at relatere til i dette bind. Han har det svært på familiefronten, hvor forældrene ligger i skilsmisse, og hans far er blevet mærkelig, og det gør det ikke bedre, at han også bliver udsat for mobning af nogle af hans gamle klassekammerater. Han er bange for at blive lige så skør som sin far, og har ikke spor lyst til at være en af Midgårds Beskyttere, så han er ikke ligefrem begejstret, da det lykkes Astrid at hidkalde ham til vikingetiden, og ønsker sig tilbage til nutiden. Men selvom han ikke har spor lyst til at hjælpe, så gør han det alligevel, selvom det kan koste ham livet, og venskabet med Astrid er noget anstrengt. Af bipersonerne var det især Magnus, som jeg fandt interessant. Han er modig og intelligent, men også hemmelighedsfuld, og med særlige evner, som han ikke er meget for at snakke om. Det gør, at man ikke helt ved, hvor man har ham, hvilket gør ham spændende og interessant at læse om.
Bogen indeholder både en liste over de vigtigste personer, flere flotte illustrationer og et appendiks med information om vikingetiden, stednavne og de nordiske guder, som gør det nemt for læseren at få mere at vide om de virkelige begivenheder, som forfatteren har baseret handlingen i bogen på, og det fungerer rigtig godt.
Selvom jeg ikke var helt så vild med Frejs Sværd, som med de forrige bind i serien, hvilket primært skyldtes mine problemer med den ene af hovedpersonerne, så kunne jeg rigtig godt lide historien, og jeg kan næsten ikke vente med at gå i gang med næste bind. Kunne man lide de første to bind i serien, så vil man også kunne lide denne bog, og for fantasylæsere med hang til nordisk mytologi og tidsrejser kan serien helt klart anbefales.
Se også forfatterens hjemmeside.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar