torsdag den 4. oktober 2018

River Marked

River Marked er 6. bind af fantasyserien om Mercy Thompson, skrevet af Patricia Briggs.

Mercy og Adams bryllup nærmer sig med hastige skridt. Mercy kan næsten ikke vente, men planlægningen giver hende dårlige nerver. For Mercys mor har forvandlet sig til en anden bridezilla, og Mercy forsøger desperat at få brylluppet skaleret ned - og forhindre tilstedeværelsen af diverse vilde dyr (udover varulvene).
Samtidig er hun bekymret for sin ven, vampyren Stefan, som stadig er mærket af Marsilias dobbeltspil, og torturen af hans folk.
Selv med diverse distraktioner, og et ønske om at løbe væk for at blive gift, finder brylluppet sted, og snart er det tid til bryllupsrejsen. Adam har lånt en autocamper af Onkel Mike, som også har anbefalet en campingplads, og Mercy og Adam  nyder livet som nygifte.
Der går dog ikke lang tid, før idyllen ændrer sig. Først dukker Mercys afdøde fars spøgelse op, så finder Adam og Mercy en dødeligt såret ung indianer ved floden, og noget får fat i Mercys ben.
Snart begynder Mercy at få syner af folk som bliver dræbt af noget i floden, og Adam og Mercy finder ud af, at Onkel Mile nok havde en bagtanke, da han anbefalede dem bryllupsrejsedestinationen.
Hvis Mercy og Adam skal overleve, må Mercy lære sin indianske baggrund bedre at kende, og finde ud af, hvordan floddjævelen kan besejres.

Jeg elsker altså virkelig den her serie. Udover at bøgerne er godt skruet sammen og hurtigt læste, så er de også morsomme og fulde af mangfoldighed.
Denne gang er det Mercys indianske baggrund, som danner omdrejningspunktet for historien. Mercy lærer mere om sig selv, sin far, og sit folk, samtidig med, at hun må lære at acceptere sin baggrund. Derudover er historien spændende, og til tider direkte gyset, med masser af action, kærlighed, magi, indianske myter, overnaturlige væsener, monstre, død, bryllupsfeber og raceproblemtikker, samt et plot, som er så twistet, at det er svært at gennemskue, hvad der vil ske.
Universet udvider sig endnu en gang. og tilføjelsen af indianske myter og kultur fungerer utrolig godt. Det samme gør sproget, som er fyldt med humor og livagtige beskrivelser, samtidig med at det er letlæst og flydende.
Personerne er levende og menneskelige. Hovedpersonen Mercy udvikler sig konstant fra bog til bog, og denne gang er det hendes indianske baggrund og ukendte far, som hun må forholde sig til. Kemien mellem Adam og Mercy er godt beskrevet, og virker troværdig, og jeg må indrømme, at jeg har udviklet lidt af et crush på Adam. Af bipersonerne var jeg især vild med Coyote og Mercys mor, som virkelig er en skøn og stærk kvinde, selvom jeg nødig ville have hende til at planlægge mit bryllup.
Er man vild med serien, vil man bestemt ikke blive skuffet over dette bind, og har man ikke stiftet bekendtskab med serien endnu, kan jeg kun anbefale at man gør det. Det er nemlig urban fantasy, når det er bedst, og bøgerne er utrolig hurtigt læst. Jeg glæder mig i hvert fald allerede til at læse næste bind i serien.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: