tirsdag den 9. oktober 2018

Fire Touched

Fire Touched er 9. bind af Patricia Briggs' Mercy Thompson-serie.

Spændingerne mellem feerne og omverdenen er på sit højeste. Bran, varulvenes leder, forsøger at forhandle en traktat med dem, men det går trægt, for ikke alle feer er lige interesserede i fred med varulve og mennesker.
Så da Mercy kommer til, efter en kamp mod en trold, at erklære Tri Cities-området for Adams floks territorium, og lover at beskytte det mod såvel feer som andre farer, kommer udmeldingen på et politisk dårligt tidspunkt. Og det gør det ikke bedre, at Mercy og Adam lover beskyttelse til skiftingen Aiden, et menneskebarn som blev bortført at feerne for århundreder siden, og først nu er undsluppet Underhill og feerne.
Feerne vil nemlig gøre alt, for at få Aiden tilbage. Hans tid i Underhill har givet ham magiske evner, og selvom feerne ikke kan blive enige om, hvordan de skal håndtere det, er de enige om en ting: Aiden tilhører dem. Og ingen varulveflok skal holde ham fra dem.
Bran føler sig tvunget til at udstøde flokken af varulvenes fællesskab, og Mercy og flokken må tage kampen op mod feerne alene, samtidig med, at de forsøger at finde allierede. Men det er ikke nemt, for farer lurer overalt. Og Aidens magi er måske den største fare af dem alle.

Den her serie er altså bare helt fantastisk.
Igen imponerer Briggs med sit letlæste og flydende sprog, og livagtige (og til tider temmelig skrækindjagende) beskrivelser. Jeg er vild med den humor, hun formår at inkorporere i historien, og hendes univers er gennemført, interessant og under konstant udvikling. Jeg kan især godt lide hvor farlig verdenen er. Her er ingen sukkersøde slutninger, når eventyrerne og myterne får nyt liv, og det kræver mod og styrke at overleve som coyote i en verden, hvor Mercy er nederst i fødekæden.
Handlingen er godt skruet sammen, og igen er plottet fyldt af twists, som gør det svært at regne ud, hvad der vil ske. Historien er spændende, og fyldt med action, kærlighed, magi, varulve, intriger, politik og feer. Det er en historie om at overleve, om tortur, venskab og om at finde ud af hvem man er, men også om at kæmpe for det man tror på, og tage det rigtige valg - selv når det er svært og politisk uklogt.
Personerne er levende, nuancerede og menneskelige, med styrker og svagheder, egne motiver og historier. Jeg er vild med hovedpersonen Mercy, hvis stædighed, loyalitet, store hjerte og mod er både inspirerende, og giver hende problemer den ene gang efter den anden. Forholdet mellem hende og Adam er troværdigt, og de supplerer hinanden utroligt godt, samtidig med, at de giver hinanden lov til at være dem de er - uden at forsøge at ændre på deres partner. Adam er beskyttende, stærk, og lige så stædig som Mercy, og så har han temperament. Af bipersonerne er jeg vild med Jesse, Adams viljestærke datter, som har ben i næsen, og kan sno sin far om sin lillefinger. Jeg var også ret glad for Aiden, som på mange måder er en ødelagt person, præget af traumer, som blev voksen alt for tidligt. Og så afskyr jeg stadig Adams ekskone. I det hele taget er bipersonerne troværdige, sammensatte og interessante, og det gør det nemt at leve sig ind i historien.
Alt i alt er Fire Touched endnu et fantastisk bind i en fantastisk serie. Er man fan af Mercy, vil man ikke blive skuffet, og har man ikke læst serien endnu, er det bare med at komme igang. Jeg glæder mig allerede til at læse næste - og foreløbigt sidste - bind i serien.

Se også forfatterens hjemmeside.


Ingen kommentarer: