mandag den 1. oktober 2018

Læsestatus for september

September var en ligeså blandet måned, som det vejr måneden bød på.
Det var travlhed og glæde, sygdom og ferie, stress og afslapning, nye oplevelser og bekendtskaber, og gensyn med endnu flere.
September var Fantasyfestival og masser af nye bøger. Det var måneden, hvor jeg, for første gang siden jeg flyttede hjemmefra, fik husdyr, og selvom jeg kun har haft Buffy (hun måtte jo have et nørdet navn) i en halv uge, så nyder jeg allerede at have en beboer mere i huset. At hun er ligeså glad for bøger som mig, og elsker at gå tur i reolerne, er kun et plus (altså, med undtagelse af, når hun skal fiskes ud af reolerne).
September startede med travlhed, og jeg følte ikke, at jeg stod stille, hverken fysisk eller mentalt, før Fantasyfestivalen var overstået. Heldigvis var den igen i år en stor succes, selvom den også blev noget dyr for mit vedkommende. I kan læse om mine oplevelser under festivalen her.
Da jeg endelig havde tid til at slappe lidt af, og starte dagligdagen op igen efter festivalen, måtte jeg desværre lægge mig med en halsvirus, hvor jeg mistede stemmen totalt i løbet af halvanden dag. Den sidste uge inden min længe ventede, og stærkt tiltrængte, ferie, blev derfor tilbragt i tavshed og træthed, og uden overskud til læsning eller andet.
Heldigvis gik det over igen, selvom trætheden fulgte med mig ind i min ferie. En ferie, som både bød på mere køkkenrenovering (det er nu næsten færdigt), havearbejde, og en lille ny beboer i form af en 5-måneders killing fuld af energi, kærlighed og spilopper.
Overraskende nok fik jeg faktisk også læst en del i løbet af september. Noget, jeg slet ikke havde regnet med, men bestemt ikke klager over. Jeg havde ellers friholdt måneden fra både læsetema og serie fra seriekrukken, men alligevel fik jeg læst et par bøger - og en ordentlig bunke tegneserier.
Og nu må det være tid til at vise månedens læsning frem.

Som altid starter jeg med anmeldereksemplarerne. I september fik jeg læst 2 anmeldereksemplarer, tilsendt fra søde forlag og forfattere.
Bøgerne er:

Julie Kagawa: Inferno (Sagaen om Talon 5)
Anmeldereksemplar fra HarperCollins Nordic. 
Serien er slut. 

Marie-Louise Rønning: Mørkets sangfugl (Skaberens Våben 2)
Anmeldereksemplar fra forfatteren og DreamLitt. 
Serien er ajour. 

Udover anmeldereksemplarer fik jeg læst 4 bøger i månedens løb. Pudsigt nok allesammen på engelsk.
Bøgerne er:

Sebastien de Castell: Traitor's Blade (The Greatcoats 1)
Serien er påbegyndt.

Christina Rossetti. Goblin Market and Selected Poems

G.L. Carriger: The Sumage Solution (San Andreas Shifters 1)
Serien er påbegyndt og ajour. 

Patricia Briggs: Bone Crossed (Mercy Thompson 4)
Serien er igang. 

Som nævnt fik jeg læst en del tegneserier i september. Faktisk hele 28 styk, samt en enkelt graphic novel.
De er:

Mort Walker:
Så må du lave en ny! (Basserne 100% 29)
Når der går ged i den! (Basserne 100% 30)
Når der går kage i det! (Basserne 100% 31)
Middagsluren slutter nu! (Basserne 100% 32)
Hvem kommer sidst i vandet? (Basserne 100% 33)
Ikke så meget shampoo, Fjotte! (Basserne 100% 34)
Så er der dømt køkkentjeneste, Jens Fup! (Basserne 100% 35)
Det er ikke morsomt! (Basserne 100% 36)
Vi hygger os! (Basserne 100% 42)

Ted Naifeh: Courtney Crumrin og natvæsenerne

R. Macherot: Tre sager for Clifton (Clifton 1)

de Groot og Turk:
En hjertesag (Clifton 3)
En blodig weekend (Clifton 5)
Altid beredt! (Clifton 6)
Sir Jason (Clifton 8)

Cauvin:
Smarte smuglere (Sammy 1)
Bedstefar med slag i (Sammy 2)
"Gorillaen" med de 8 ben (Sammy 3)
Muskelbjerg mod fedtknop (Sammy 4)
Vampyrernes nat (Sammy 5)
En dag på hospitalet (Sammy 6)
Den sidste olie (Sammy 7)
På kant med pigerne (Sammy 8)
To gorilla historier (Sammy 9)
For mors skyld (Sammy 11)
Dollarkongen (Sammy 13)
Tåhylere og bananskud (Sammy 14)
Dobbeltspil i Hollywood (Sammy 15)
Gale numre i manegen (Sammy 19)

Ialt fik jeg læst 6 bøger, 28 tegneserier og en graphic novel. Af dem var 4 på engelsk, 2 anmeldereksemplarer, og 1 en digtsamling. Jeg fik afsluttet en enkelt serie, kom ajour med 2, og påbegyndte 2. Ret godt klaret, hvis jeg skal sige det selv.
I oktober vender jeg tilbage til læsetemaerne og mit serieprojekt. Temaet er Urban fantasy, og jeg glæder mig til at få læst videre i nogle af de serier jeg er i gang med. Og apropos serier, så er oktober måneds serie fra seriekrukken endnu en gang The Hollows af Kim Harrison. Hvilket betyder, at jeg i hvert fald får læst videre i en enkelt urban fantasy-serie i oktober, hvis alt går som det skal.
Ellers vil jeg fokusere på de mange anmeldereksemplarer jeg har liggende, Jeg er kommet en del bagud, og håber, at kunne få indhentet lidt af efterslæbet i løbet af oktober. Og så skulle jeg også gerne have læst en eller to af bøgerne fra min årslæsestak, hvis jeg skal nå at få læst dem alle i løbet af i år.
I oktober står den på arbejde, blandt andet afvikling af efterårsferiearrangementer. Derudover byder måneden på årets (næst)største boglige højdepunkt, nemlig BogForum, hvor jeg igen i år er stewardesse på bibliotekets bustur derover om lørdagen. Jeg glæder mig allerede helt vildt, selvom programmet for mig er en smule tyndt i år. Men så har jeg jo tid til at gå rundt og snuse.
Derudover har jeg planer om at deltage i Dewey's 24 Hour Readathon, som løber af stabelen i løbet af oktober. Det kommer dog an på, hvilke datoer det ligger, hvilket endnu ikke er meldt ud på deres hjemmeside.

Hvordan har jeres september været? Og hvad er jeres boglige planer for oktober? Skal I til BogForum eller deltage i efterårets readathon? 

Ingen kommentarer: