tirsdag den 25. september 2018

The Sumage Solution

The Sumage Solution er 1. bind af G.L. Carrigers paranormal romance-serie San Andreas Shifters.

Max er søn af en Surge, en af de allerstærkeste magikere. Desværre er han også noget af en skuffelse for sin far. Ikke nok med, at han er homoseksuel, og derfor ikke kommer til at videreføre familiens avlsprogram, han er også en Sumage, og har ingen adgang til sin magi. Ovenikøbet er han, som  Placer, placeret nederst i rangordenen, og henslæber dagene med et kontorjob hos DURPS, som har kontrollen med San Fransiscos overnaturlige indbyggere.
Selvom Max' far er død, plages Max stadig af minderne om ham, og farens hus i baghaven, beskyttet af en uigennembrydelig fortryllelse, gør det umuligt at glemme fortiden. Især når fremmede Surges fra tid til anden forsøger at trænge ind i huset.
Max' liv ændres markant, da et varulvekobbel flytter til byen. Mødet med koblets velmusklede og formælte beta, Bryan, bliver en ny start for Max, for selvom Bryan endnu ikke er sprunget ud af skabet, så er han lige det, som Max har brug for. Hvis ellers Max kan acceptere sig selv, og lukke Bryan ind.

G.L. Carriger er et pseudonym for Gail Carriger. Jeg elsker hendes Soulless-serie og -univers, så da jeg hørte, at hun skrev på en ny serie, som foregik i nutiden, måtte jeg selvfølgelig have fat i bogen. Selvom den er god, lever den dog ikke helt op til forfatterens andre bøger. Mest af alt, fordi den, i modsætning til resten af forfatterskabet, er helt og holdent paranormal romance, hvilket betyder, at bogen er fyldt med sex, men desværre falder lidt igennem på både handling og univers. Jeg savner simpelthen noget mere fokus på sideplottene, i stedet for romancen (som jeg skam er fan af, der måtte bare også gerne være andet i bogen).
Det skal dog ikke forstås sådan, at bogen er dårlig. For det er den langt fra. Den er velskrevet, letlæst og humoristisk, og sexscenerne er sensuelle, steamy og hotte. Tonen er temmelig anderledes end i de bøger forfatteren har skrevet som Gail Carriger, men alligevel minder den om i tonen - omend denne bog er noget mere eksplicit i sexscenerne.
Handlingen er godt skruet sammen, men, som nævnt, måtte det godt have været lidt mere fokus på sideplottet omkring huset og faren. Romancen mellem Bryan og Max fylder det meste, og jeg syntes det tog lidt overhånd med de tos usikkerheder og sex. Historien er fyldt med spænding, sex, kærlighed, magi, intriger, varulve, racediversitet, homoseksualitet, homofobi, traumer og søgen efter selvaccept, og den er både spændende og sukkersød.
Universet er interessant, men desværre får det ikke rigtig plads til at blive udfoldet eller brugt for alvor. Og det er synd, for idéen om en magisk katastrofe, der ændrer verden og magiens love, med massedød og stråling til følge, er spændende, og kunne være blevet brugt til mere. Jeg kan dog rigtig godt lide den måde, som forfatteren har koblet bogens univers sammen med Soulless-universet på, så det både ligner og adskiller sig markant fra hendes tidligere bøger.
Personerne er, med undtagelse af Bryan og Max, som fylder det hele, en lille smule flade. Jeg er til gengæld ret vild med både Bryan og Max. Max er sarkastisk, rap i replikken, udadvendt, og samtidig traumatiseret af en voldelig far, hvis fordomme og forventninger han hverken kunne opfylde eller indordne sig under. Max er præget af selvhad og manglende selvaccept, og mødet med Bryan åbner hans sår en gang til. Bryan er stærk, stille og støttende. Han er beta til sin alfalillebror, og vant til at være den der neddæmper og støtter koblet. Max er hans første homoseksuelle kærlighed, og selvom homoseksualitet er både udbredt og accepteret i koblet, er han endnu ikke kommet ud af skabet. Bryan og Max supplerer hinanden utrolig godt, og giver den anden noget de hver især savner. For Max er det en stadig støtte og urokkelig kærlighed, mens det for Bryan er mod til at springe ud, og åbne sig. Begge har haft en voldelig barndom præget af homofobiske fædre, og begge kæmper for at acceptere sig selv, og komme videre.
Selvom jeg godt kan lide Carrigers skrivestil og univers, og jeg er vild med kærlighedshistorien, så savnede jeg noget mere worldbuilding, plotudvikling og mere nuancerede bipersoner. Som en steamy MM-paranormal romance er bogen her rigtig god,, men det er næppe en, jeg kommer til at huske særligt længe. Også selvom jeg gerne vil læse videre i serien, når næste bind engang udkommer.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: