torsdag den 30. september 2021

Ildfuglen

Ildfuglen er 7. bind af graphic novel-serien Amulet, skrevet af Kazu Kibuishi.

Bogen er et anmeldereksemplar fra Forlaget Alvilda

Emily, Trellis og Vigo er på vej til den mystiske ø Algos, hvor de håber at genfinde Trellis' forsvundne minder. Minder, der måske gemmer på Elverkongens hemmelighed - og en måde, hvorpå de kan besejre ham. 
Men Algos viser sig hurtigt at gemme på flere hemmeligheder, end de havde regnet med, og måske er den værste fare den, de selv har med sig. 
Imens Trellis og Emily er på jagt efter minder, forsøger Navin, Aly og general Pil at finde vej til elverbyen Valcor, hvor de håber at kunne slutte sig til stenvogternes råd. Men det viser sig hurtigt hverken at være let eller ufarligt, da elverkongen har sendt dusørjægere efter dem. 
Og faren vokser for hvert skridt. 

Det er ingen hemmelighed, at jeg er blevet rigtig glad for den her graphic novel-serie, og bind 7 skuffede bestemt ikke. 
Som i de forrige bind er sproget letlæst og flydende, med velfungerende dialoger, og fremmedklingende navne, der er med til at tilføre universet liv og realisme. 
Universet udvider sig endnu en gang, med nye steder og væsener, og samtidig får vi som læser endnu mere at vide om både stenvogternes magi, skyggerne og de farer, der truer stenvogterne. Sammen med de utroligt flotte illustrationer er det alt sammen med til at gøre seriens univers levende, og jeg elsker blandingen af elvere, talende dyr, luftskibe, robotter og undervandssekvenser. Især de sidstnævnte er virkelig flotte. 
Handlingen er godt skruet sammen, med masser af twists undervejs, og en uhyggeligt spændende historie, der gør bogen umulig at slippe. Historien er fyldt med action, magi, hemmeligheder, forræderi, flugt, elvere, luftskibe, robotter, ondskab, mærkelige væsener, magtbegær, sorg, venskab, usikre alliancer og familierelationer. Og så slutter den med en cliffhanger, der gør det næsten umuligt at vente på næste bind. 
Personerne er levende og nuancerede, og Navin og Emily er et par skønne hovedpersoner. Også selvom jeg til tider syntes Emily opførte sig lidt for impulsivt. De er begge modige, intelligente og handlekraftige, og parate til at gøre alt for deres familie. Og selvom Navin er lidt mere idealistisk end Emily, og Emily er mere opmærksom på sine egne svagheder, så supplerer de hinanden godt. Af bipersonerne var det især elveren Trellis, jeg holdt af - og med. Han har i den grad udviklet sig igennem serien, og er langsomt begyndt at træde i karakter som en stærk og intelligent leder af sit folk, i stedet for en skygge af sin far. Og så var jeg også ret vild med general Pil, der kæmper, for det han tror på, men ikke altid opfører sig lige klogt undervejs. 
Ildfuglen var lige så god som sine forgængere, og er man fan af serien, vil man bestemt ikke blive skuffet. Er man til steampunk, syrede universer og elskelige personer, er serien et must, og jeg kan kun anbefale den. Eneste minus er sådan set, at næste bind endnu ikke er oversat, for jeg er i den grad klar til Emily og Navins videre eventyr. 

Se også forfatterens hjemmeside

Ingen kommentarer: