lørdag den 24. april 2021

Readathon #10


Så er der ikke længe, til forårets udgave af Dewey's 24 Hour Readathon går i gang. Det er tiende gang, jeg deltager, og jeg har glædet mig længe til at tilbringe en weekend i bøgernes verden. Readathonet starter klokken 14, og slutter i morgen klokken 14, og selvom jeg ikke har planer om at holde mig vågen hele vejen igennem - der er jo også noget, der hedder mandag - så satser jeg på at få læst en hel del. Som jeg plejer, vil jeg løbende opdatere dette indlæg efterhånden som læsedøgnet skrider frem, og derudover vil jeg være aktiv på Instagram og Goodreads


(Reklame - indeholder anmeldereksemplar)

Min læsestak består af en god blanding af YA, børnebøger, en voksennovelle og en enkelt graphic novel, som næsten alle udmærker sig ved at være forholdsvis korte. 
Læsestakken ser sådan her ud: 

Brandon Sanderson m.fl.: White Sand vol. 2. (160 sider)
Jeg læste forgængeren under et tidligere readathon, men var ikke overvældende begejstret, så derfor har vol. 2 fået lov at ligge lidt. Men nu skal det altså være. Forhåbentlig bliver læseoplevelsen bedre denne gang, hvor jeg ved, hvad jeg går ind til. 

K.L. Berger: Hvor jeg hører til (267 sider)
Jeg har været glad for forfatterens fantasybøger, men har ikke læst andet fra hende, så jeg er spændt på, hvad jeg vil synes om hendes YA realisme. Bogen har fået gode anmeldelser, og skulle vist være temmelig barsk, så jeg må hellere have kleenex liggende inden for rækkevidde under læsningen. 

Pernille Eybye: For foden af trappen (283 sider)
Jeg har efterhånden læst en del bøger af Pernille Eybye inden for forskellige genrer, så glæder mig til at kaste mig over endnu en af hendes gysere. 

Eva Ibbotson: The Abominables (258 sider)
Jeg stiftede første gang bekendtskab med forfatteren som barn, hvor jeg læste alle de bøger, jeg kunne finde af hende. Fornylig opdagede jeg, at forfatteren havde skrevet flere bøger, der bare aldrig var blevet oversat, og jeg bestilte derfor et udvalg af dem hjem. Denne bog skulle i øvrigt være den sidste, hun skrev, før hun døde, så jeg er spændt på, hvad jeg synes om den. 

Anna James: Tilly og bogvandrerne (Den magiske boghandel 1) (394 sider)
Jeg er ret vild med temaet "Bøger om bøger", så da jeg opdagede, at denne udkom på dansk, var jeg selvfølgelig nødt til at have fat i den. Jeg glæder mig til at forsvinde ind i bøgerne sammen med Tilly, og kigge nærmere på de mange illustrationer undervejs. 

Nikolaj Johansen: Manden, som træerne elskede (134 sider)
Før verden gik af lave købte jeg denne lille gysernovelle til BogForum, og nu må det være på tide, at få den læst. Jeg har tidligere læst forfatterens steampunk-trilogi, som jeg var ret begejstret for, så jeg regner med, at jeg også bliver det for denne. 

Sidsel Katrine Slej: Ingeborgs fortælling (Asgårds døtre 1) (330 sider)
Anmeldereksemplar fra forfatteren.
Jeg er vild med nordisk mytologi, og har tidligere læst trilogien Sanddrømmeren af forfatteren, som foregår i samme univers. Jeg glæder mig til at gense universet, og lære Ingeborg at kende.

I alt er min læsestak på 1826 sider, hvilket er ambitiøst, men burde være muligt at nå igennem, da flere af bøgerne er illustrerede, og har stor skriftstørrelse. Men vi får se. 

13.14
Så er jeg ved at være klar. Der er købt ind, sørget for nem aftensmad, og jeg har fået taget fotos af bøgerne til brug på Instagram og bloggen undervejs. Lørdagsrengøringen er næsten overstået - jeg venter bare på, at gulvet tørrer, før jeg kan stille kattebakke mm. på plads igen - og så er det ved at være tid til at få gjort snacks klar. 

13.48
Den sidste rengøring er overstået, jeg har fundet snacks frem, og mens teen trækker, nyder jeg en velfortjent is efter rengøringsstrabadserne. Nu er det bare at vente, indtil klokken slår 14. 

14.00
Og starten er gået. Første bog bliver Hvor jeg hører til af K.L. Berger. 

15.52
Jeg er blevet færdig med  Hvor jeg hører til, og som ventet blev der god brug for kleenex undervejs. Bogen var barsk, hjerteskærende og helt fantastisk, og kan helt klart anbefales, hvis man er til realistisk YA. Bogen tager nogle vigtige temaer som sorg, voldtægt og selvmord op på en virkelig god måde, og jeg græd som pisket til slut. 
Nu vil jeg tage en lille pause - og få tørret øjnene - før jeg kaster mig over den næste bog. 

16.16
Så er jeg klar til at gå i gang med den næste bog, som bliver For foden af trappen af Pernille Eybye. 

18.10
Så blev jeg færdig med For foden af trappen. Selvom jeg desværre gættede både morder og motiv forholdsvis hurtigt, så var jeg stadig godt underholdt. Især kemien mellem de to hovedpersoner fungerede rigtig godt, og jeg var ret vild med blandingen af humor og gys. 

18.33
Aftensmaden er sat i ovnen, og imens den varmer, vil jeg kaste mig over Manden, som træerne elskede af Nikola Johansen. Den er forholdsvis kort og lille i formatet, så jeg vil tro, jeg kan læse den færdig, inden aftensmaden er klar. 

19.30
Jeg har fået læst 75 sider af Manden, som træerne elskede, og nu er det tid til at spise aftensmad, før jeg læser den færdig. 

20.40
Aftensmaden er spist, og jeg er blevet færdig med Manden, som træerne elskede. Og jeg må indrømme, at jeg er noget i tvivl om, hvad jeg synes om den. Bogen er velskrevet, og jeg er vild med den atmosfære af krybende uhygge, som forfatteren har formået at vække til live. Idéen om skoven og træerne som symbol på et ægteskab i opløsning, og det filosofiske element fungerede også godt. Men jeg havde det lidt svært med hovedpersonens selvpålagte martyrium, og de meget stærke religiøse overtoner, der var i bogen. Jeg bryder mig generelt ikke om bøger, hvor religionen bliver påtvunget læseren, og hovedpersonens konstante snak om Gud irriterede mig derfor en del. 
Nu vil jeg kaste mig over den næste bog i stakken, som bliver Tilly og bogvandrerne af Anna James. 

23.20
Så blev jeg færdig med Tilly og bogvandrerne, og den var alt det, jeg havde håbet på. Sød, magisk og helt fantastisk, og et must read for en bogelsker. Bogen emmer af bogglæde, og er fyldt med biblioteker, magi, litterære referencer, illustrationer og sjove grafiske elementer. Og hånden på hjertet: Hvilken læser har ikke drømt om at rejse ind i sin yndlingsbog? 
Jeg er ved at være træt, så bogen bliver den sidste jeg får læst i aften. Nu vil jeg gå i seng, så jeg kan læse videre med fornyet energi i morgen. 

08.07
Morgenmaden er sat i ovnen, teen trækker, og jeg er klar til at kaste mig over endnu nogle timers læsning. Første bog bliver The Abominables af Eva Ibbotson. 

10.20
Jeg er blevet færdig med The Abominables, som helt klart kan anbefales. Bogen var rigtig god, på den hjertevarme måde som især britiske børnebøger kan være det, og udover at være sjov og fyldt med illustrationer, havde den en kerne af alvor, og et budskab om at være god mod dyrene - og hinanden. 
Nu vil jeg holde en lille pause, før jeg kaster mig over den næste bog i stakken. 

11.51
Nå, det blev en lidt længere pause, end jeg havde regnet med. Jeg er stadig i middlegrade-mood, så jeg har skiftet lidt ud i min TBR, og afslutter readathonet med Den store duftturnering af Anna Ruhe. 

(Reklame - Anmeldereksemplar fra forlaget Straarup og Co.)
13.40
Så blev jeg færdig med Den store duftturnering, og sikke en fantastisk måde at slutte forårets readathon på. Jeg nød i den grad at være tilbage i Duftapotekets verden, og bogen var både spændende og fyldt med magi. Anmeldelse følger på bloggen senere. 

14.00
Så er readathonet slut for denne gang, og selvom jeg lavede lidt om i min TBR undervejs, så fik jeg læst det meste af det, jeg havde planlagt. Jeg fik læst 1565 sider i alt, og nød alle læseoplevelser. Nu vil jeg spise frokost, og nyde resten af søndagen. Måske endda med et smut i haven. 
Tak for denne gang. 

2 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Ah, det var så hyggeligt at læse om <3
Vi skulle gøre hus klar til, at nogle håndværkere starter op i dag, så jeg havde desværre ikke tid. Kunne ellers godt trænge til et helt døgn med læsning :-)

Kirsten Bloch sagde ...

@Piskeriset. Tak:) Jeg nød det også. Ærgerligt, du ikke kunne være med denne gang, men heldigvis er der jo endnu en omgang Dewey til efteråret. Håber, I blev klar til håndværkerne.