mandag den 1. juni 2020

Læsestatus for maj

(Reklame - indeholder anmeldereksemplarer)

I maj vendte der endelig en lille bid af noget, der lignede hverdag, tilbage. Midt på måneden åbnede bibliotekerne op for aflevering og afhentning af reserveringer, og jeg fik endelig, efter godt to måneder i limbo, lov til at vende tilbage til min fysiske arbejdsplads. Og hold op, hvor havde jeg savnet det. Selvom vi endnu ikke er vendt tilbage til normale tilstande, og der formodentlig går lang tid endnu, før vi gør, så var det fantastisk at kunne møde kolleger og lånere ansigt til ansigt, og jeg glæder mig allerede, til vi i denne uge åbner biblioteket endnu mere op, så lånerne også får lov til at gå rundt og kigge bøger selv. Jeg vil fortsat skulle have mere hjemmearbejde, end jeg har været vant til før Corona-krisen, men det lysner forude.
Ellers bød maj på et tiltrængt og hyggeligt besøg af mine forældre, småture i min nye bil og havearbejde. På bloggen stod den på både konkurrence, og min første nogensinde videorundvisning i hjemmebiblioteket. Nå ja, og så fik jeg også købt en hel del bøger, og en ny telefon.
Læselysten gik det til gengæld lidt op og ned med, og jeg havde svært ved at finde ud af, hvad jeg havde lyst til at læse. Samtidig gjorde tilbagevendingen til det fysiske bibliotek, at jeg var meget træt, når jeg kom hjem efter at have haft udlånsvagt. For at gå fra kun at snakke fysisk med kassedamen, til pludselig at være sammen med både kolleger og lånere har været temmelig overvældende, og selvom det har været skønt endelig at kunne være fysisk sammen med andre mennesker, så har det også været hårdt for en introvert som mig. Derfor overraskede det mig også, da jeg begyndte at tælle bøger, at jeg fik læst så mange, som jeg gjorde, men mere om det senere.
I maj fik jeg hverken læst aprils eller majs FairyLoot-bøger, Flame in the Mist af Renée Adieh eller Nevernight af Jay Kristoff, men jeg fik læst en enkelt bog fra månedens serie, The Iron Druid Chronicles af Kevin Hearne, som samtidig også var en del af min A-Z TBR. Og så fik jeg læst en hel del anmeldereksemplarer.
Og med disse indledende bemærkninger må det vist være tid til at vise de bøger, jeg fik læst i maj, frem.

Som altid starter jeg med anmeldereksemplarerne. I maj fik jeg læst 10 anmeldereksemplarer, tilsendt af søde forfattere og forlag.
Bøgerne er:

Nicole Boyle Rødtnes: Livet tilbage
Anmeldereksemplar fra forlaget Alvilda. 

Elena Gilberg: Jagten på Hjertemuslingen
Anmeldereksemplar fra Forlaget mellemgaaard. 

Louise Haiberg:
Monstre (Død Verden 1)
Utopia (Død Verden 2)
Håb (Død Verden 3)
Forenet (Død Verden 4)
Anmeldereksemplarer fra forfatteren og forlaget Tellerup. 
Serien er slut. 

T.R. Bisgaard:
Frejs Sværd (Midgårds Beskyttere 3)
Surts Rige (Midgårds Beskyttere 4)
Anmeldereksemplarer fra forfatteren og forlaget Calibat. 
Serien er ajour.

Karen Inge Nielsen: Devotstjernens Hånd (Djævlepassagen 2)
Anmeldereksemplar fra forlaget DreamLitt. 
Serien er slut. 

Aura Isolde: Gråzonen (Dødefolket 1)
Anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget Ulven og Uglen. 
Serien er påbegyndt og ajour. 

Som allerede nævnt fik jeg læst en enkelt bog fra månedens serie, som også stod på min A-Z TBR.
Bogen er:

Kevin Hearne: Hexed (The Iron Druid Chronicles 2)
Serien er igang. 

Derudover fik jeg læst 4 andre bøger, hvoraf 2 var antologier.
De er:

Jenny Colgan: Den skønneste chokoladebutik i Paris

Anna Grue: Mysteriet i Genbrugsen (Fru Mortensen 1)
Serien er påbegyndt og ajour. 

Death's Excellent Vacation

Home Improvement: Undead Edition

Sidst, men ikke mindst, fik jeg læst 8 tegneserier og graphic novels.
De er:

Mort Walker:
Basserne 1971-1972
Basserne 1973-1974
Basserne 1975
Basserne 1976
Historier fra Pløresødallejren

Christophe Arleston og Alessandro Barbucci:
New York (Ekho Spejlverdenen 1)
Paris Empire (Ekho Spejlverdenen 2)
Hollywood Boulevard (Ekho Spejlverdenen 3)

Ialt fik jeg læst 15 bøger og 8 tegneserier/graphic novels i maj. Af dem var 10 anmeldereksemplarer, 2 antologier, og 3 på engelsk. Jeg fik afsluttet 2 serier, påbegyndt 2 og kom ajour med 3.
I juni står den på læsning af anmeldereksemplarer, da jeg gerne vil så langt i bund med dem som muligt, før jeg har ferie i juli. Og så skulle jeg også gerne have læst lidt flere bøger fra min A-Z TBR, som jeg er kommet noget bagud med. Jeg har derfor bestemt, at jeg ikke trækker en ny serie eller en ny FairyLoot-bog fra krukkerne i denne måned, men i stedet koncentrerer mig om de andre projekter, og så har jeg jo stadig FairyLoot-bogen fra maj, som jeg også gerne skulle have læst.
Derudover byder juni på havearbejde, hyggeprojekter og flere ture i bilen, foruden hjemmearbejde og mere normale tilstande på biblioteket.

Hvordan så jeres maj ud? Og fik I læst nogle af de samme bøger som mig? 

Ingen kommentarer: