lørdag den 27. juni 2020

Forglem mig ej

Forglem mig ej er 2. bind af Rosenholm-trilogien, en fantasyserie skrevet af Gry Kappel Jensen.

Bogen er et anmeldereksemplar fra Turbine forlaget

Kirstine, Kamille, Victoria og Malou er klar til at begynde deres andet år på Rosenholm Kostskole. de fire er, trods deres forskelligheder, blevet gode veninder, men er hver især præget af den voldsomme afslutning på første skoleår.
Der går dog ikke lang tid, før de finder ud af, at heller ikke dette skoleår bliver stille og fredeligt. Pigerne har lovet Trines ånd at opklare mordet på hende, og gør de det ikke, kan det koste dem livet.
Samtidig begynder venskabet mellem de fire piger at knage, mens deres fremtidsplaner tager form, og hemmeligheder truer med at splitte dem ad.

Jeg elskede første bind i serien, og heldigvis var Forglem mig ej lige så fantastisk som sin forgænger.
Sproget er letlæst og flydende, beskrivelserne livagtige og stemningsfulde, og dialogerne velfungerende, ligesom de forskellige grafiske elementer som sms-samtaler, artikler og breve giver historien et ekstra pift.
Handlingen er godt skruet sammen, og fyldt med twists, som gør det svært at gætte, hvad der vil ske. Og sikke en slutning! Historien er uhyggeligt spændende, og fyldt med magi, kostskoleliv, mord, hemmeligheder, ånder, kærlighed, jalousi, ambitioner, venskab og hævn. Først og fremmest er det dog en historie om venskab, om at finde sig selv, og om valg. Jeg er vild med blandingen af nordisk mytologi, naturmagi, ånder, kostskoleliv og mordgåder, og synes virkelig, forfatteren har fået skabt et anderledes og levende univers.
Personerne er levende og menneskelige, med egne motiver, historier og følelser. Historien fortælles skiftevis af hver af de fire piger, og det fungerer rigtig godt, fordi man på den måde lærer pigerne utroligt godt at kende. Kirstine er den stille, men dygtige pige, hvis forældre har slået hånden af hende. Hun er tydeligt mærket efter at være nødt til at slå ihjel, for at redde sin veninde, og det gør det ikke bedre, at hendes magi har ændret sig, og truer både hende selv og resten af skolen, hvis ikke hun kan få kontrol over den igen. Kamille har endelig fået svar på, hvem hendes far er, og sandheden har drevet en kile ind imellem hende og hendes mor, samtidig med, at hun er tvunget til stadig at holde det hemmeligt over for sine veninder. Victoria har også problemer, både med sin kæreste, og med de forventninger hendes forældre og lærere har til hende. Mens Malous usikkerhed, jalousi og ambitioner truer med at ødelægge venskabet med hendes værelseskammerater for altid. Men selvom pigerne er så forskellige, så supplerer de hinanden rigtig godt, og man fornemmer dybden i deres venskab - også når det trues af pigernes egne usikkerheder og hemmeligheder. Af bipersonerne holdt jeg især af den rare kæmpe Thorbjørn, som underviser årgangen i norrøn magi, og Victorias kæreste Benjamin. Og så var jeg både fascineret og frastødt af Zlavko, underviseren i blodmagi, hvis interesse i Malou virker seriøst creepy. For slet ikke at tale om den skøre Leah, hvis jalousi til søsteren stadig præger hende årevis efter hendes død.
Sidst, men ikke mindst, så er bogen utroligt smuk, og jeg elsker at se, hvor meget der er kælet for detaljerne. Udover de forskellige grafiske elementer, som bruges til at fortælle dele af handlingen, så er bogen også fyldt med smukke illustrationer både i starten af hvert kapitel, og i indledningen til hver af bogens fire dele, for slet ikke at tale om bogens utroligt smukke coverdesign holdt i lilla og sølvnuancer, og med sølvfolie på smudsomslaget.
Forglem mig ej var lige så fantastisk som sin forgænger, og jeg kan næsten ikke vente, til sidste bind i serien udkommer. Er man vild med nordisk mytologi, magi og kostskoleliv, så kan serien her kun anbefales, og var man fan af første bind, vil man bestemt ikke blive skuffet.

Ingen kommentarer: