tirsdag den 16. november 2021

Supernova

Supernova er 8. bind af graphic novel-serien Amulet, skrevet af Kazu Kibuishi. 

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Alvilda

Emily har mistet kontrollen over sin amulet, og er blevet overtaget af phoenixen. Samtidig kæmper hun en desperat kamp for at frigøre sig fra Stemmens indflydelse, så hun kan vende tilbage til sin familie. 
Imens er Navin på vej til rumstationen Lighthouse One for, sammen med modstandshæren, at kæmpe mod Skyggerne. 
Emily og Navin får brug for alt deres mod og alle deres evner, hvis de skal overleve, og redde Alledia. Men Skyggerne og Stemmen er ufatteligt stærke, og det endelige opgør nærmer sig. 

Jeg er virkelig vild med den her graphic novel-serie, og dette bind var ingen undtagelse. 
Sproget er letlæst og flydende, og dialogerne velfungerende. Og de mange fremmedartede navne og ord er med til at gøre såvel univers som handling levende. 
Universet udvider sig endnu en gang, med nye væsener og steder, og der er denne gang worldbuilding for alle pengene, når forfatteren både tager os med ud i rummet og ind i Tomrummet. De flotte illustrationer gør såvel univers som væsener levende, og især actionsekvenserne er enormt realistiske. 
Handlingen er godt skruet sammen, med indtil flere overraskelser undervejs, og selvom det til tider gik lidt vel hurtigt, så fungerer plottet virkelig godt. Historien er uhyggeligt spændende, og fyldt med action, rumskibe, magi, forræderi, mærkelige væsener, robotter, farlige missioner, magtbegær, venskab og familierelationer. Selvom selve grundhistorien om det gode mod det onde er meget klassisk fantasy, så formår forfatteren at gøre den til sin egen, med såvel fantasy som science fiction og steampunk-elementer, og blandingen er enormt velfungerende. 
Personerne er levende og nuancerede, og Navin og Emily får i dette bind lige meget scenetid. Hvor Emilys kampe til dels foregår indeni, og handler om kontrol af stenvogterkræfterne og sig selv, så er Navins kamp mere udadrettet og fysisk, når han sammen med modstandshæren kæmper mod Skyggerne, og de to supplerer på den måde hinanden rigtig godt, selvom de fysisk befinder sig langt fra hinanden. Både Emily og Navin har udviklet sig en del siden første bind, og har fået mere selvtillid, ligesom deres lederegenskaber har fået lov til at vokse, og det er virkelig skønt at følge. Af bipersonerne var det især Trellis, jeg holdt af. Ligesom Emily og Navin har han udviklet sig meget siden første bind, og har fundet sin egen plads i verdenen. Og så var jeg lige dele fascineret og frastødt af Stemmen, der i dette bind får mere spilletid, og hvis motiver begynder at fremstå klarere for læseren. 
Supernova var endnu et stærkt bind i en fantastisk serie hvor worldbuilding, karakterudvikling og action går op i en højere enhed. Selvom dele af handlingen gik lidt for stærkt for min smag i dette bind, så kan jeg næsten ikke vente med at finde ud af, hvordan det hele ender, og jeg glæder mig helt vildt, til sidste bind udkommer. Er man til fantasy, steampunk og syrede universer, så kan serien her kun anbefales. Jeg er i hvert fald fan! 

Se også forfatterens hjemmeside

Ingen kommentarer: