mandag den 1. november 2021

Læsestatus for oktober

(Reklame - indeholder anmeldereksemplarer)

I oktober indfandt efteråret sig for alvor, og mens blæst, regn og mørke holdt sit indtog, blev der også plads til enkelte solskinsdage imellem. Måneden startede med ferie, og herefter begyndte hverdagen for alvor igen. 
På arbejdsfronten bød oktober på en del ekstravagter omkring skolernes efterårsferie, men ellers var måneden nogenlunde fredelig. Vi er ved at være færdige med evalueringen af årets Fantasyfestival, og er så småt begyndt på planlægningen af næste års festival. 
På hjemmefronten startede måneden ud med ferie, hvor jeg blandt andet fik lavet lidt havearbejde. I starten af måneden fik jeg leveret to nye reoler, og fik rykket rundt på nogle af mine bøger, så jeg nu får plads til flere bøger. Lidt endnu, i hvert fald. Jeg fik rengjort og ryddet op i de engelske bøger, men mangler stadig at gå reolerne med de danske i stuen igennem. Jeg har dog besluttet at vente med det til efter BogForum, for ikke at skulle rykke rundt på det hele en gang til. Jeg skulle have været til et bogbloggerevent i midten af måneden, kombineret med familiebesøg, men det satte en medforgiftning desværre en stopper for. Rigtig ærgerligt, for jeg havde virkelig glædet mig til at komme afsted. 
For første gang i flere år deltog jeg ikke i efterårsudgaven af Dewey's 24 Hour Readathon. Først fordi jeg skulle have været til bogbloggerevent, og dernæst fordi madforgiftningen ikke ligefrem øgede læselysten. Jeg regner dog med at tage revanche til foråret. 
Helbredsmæssigt var jeg stadig plaget af forkølelsen og hosten fra september, og en tur til lægen sendte mig til Grindsted for at få røntgenfotograferet mine lunger. Efterfølgende er jeg så stort set holdt op med at hoste, så forhåbentlig var det det. 
Jeg sluttede oktober af med at vinterluge haven. Selvom haven ikke er ret stor, tog det to timer, og jeg er stadig helt smadret i kroppen, men nu kommer der heller ikke til at ske mere med den før til marts. 
Læsemæssigt var oktober en rigtig god måned. Faktisk den bedste siden april. Læselysten vendte endelig tilbage, og jeg støvsugede både anmelderstakken og reolen for gys og gru. Samtidig fik jeg genlæst en del bøger, hvilket helt sikkert var med til at kickstarte læsningen, og jeg håber, læselysten holder ved året ud. Det er stadig yderst tvivlsomt, at jeg når i mål med mit Goodreads-læsemål, men chancen er da større, end den var ved månedens begyndelse. 
Og så må det vist være tid til at vise månedens læsning frem. 

Som altid starter jeg med anmeldereksemplarerne. I oktober fik jeg læst 4 anmeldereksemplarer, tilsendt af søde forlag.
Bøgerne er:

J.A. White: Nattens bøger 
Anmeldereksemplar fra Forlaget Alvilda. 

Cressida Cowell: Den sorte fjer (Magikernes tid 1)
Anmeldereksemplar fra Forlaget Alvilda. 
Serien er påbegyndt.

Emilie Querling: Sprækker
Anmeldereksemplar fra forlaget Valeta.

Anne Elvedal: Dødens spil (Dødens spil 1)
Anmeldereksemplar fra forlaget Straarup og Co. 
Serien er påbegyndt. 

Jeg var i den grad i humør til gys og gru i oktober, og fik læst 6 bøger fra hylderne, der alle havde uhyggelige elementer. 
De er:

Mihai I. Spariosu og Dezsö Benedek: Spøgelser, vampyrer og varulve - Uhyggelige og sælsomme historier fra Transsilvanien

Eva Ibbotson: The Great Ghost Rescue

#moderneeventyr

Johan Egerkrans: De udøde

Michael Kamp: Bunker 137

Nick Clausen: Ulm

Jeg fik også genlæst en del uhyggelige bøger fra reolerne. 6 styk blev det til, og de er:

A. Silvestri: King

Eric Morecambe: Den vrangvillige vampyr (Den vrangvillige vampyr 1)

Gary Morecambe: Den kongelige vampyr (Den vrangvillige vampyr 3)

Mads L. Brynnum og Mads H. Johansen: Når en drage drager ud

Michael Ende: Den lille drømmespiser

Nick Clausen: Søvnløs

Sidst, men ikke mindst, fik jeg læst en ordentlig stak tegneserier. Hele 17 styk blev det til, og de er:

Jim Davis:
Garfield elsker alle (Garfield 2)
Garfield overgi'r sig aldrig (Garfield 3)
Garfield vender frygteligt tilbage (Garfield 4)
Garfield gør en god gerning (Garfield 6)
Midnatsluskeren (Garfield 7)
Gør det igen, Futte! (Garfield 8)
Surt show! (Garfield 10)
10. år (Garfield 11)
Garfield træder i spinaten (Garfield 12)
Ulykkesfuglen (Garfield 13)
Garfield rabler videre (Garfield 14)
Garfield løber panden mod muren (Garfield 15)
Se min smukke navle (Garfield 16)
Garfield alias Al Capote (Garfield 17)
Kælekatten (Garfield 22)
Alle mavekneb gælder (Garfield 29)
Start dagen med et smil (Garfield 48)

I alt fik jeg læst 16 bøger og 17 tegneserier. Af dem var 4 anmeldereksemplarer, 6 genlæsninger (flere, hvis jeg tæller tegneserierne med), 3 antologier, 3 billedbøger, 1 fagbog og 1 på engelsk. Jeg fik påbegyndt 2 serier, men kom hverken ajour med eller fik afsluttet nogle serier. 
I november står den på BogForum, og jeg glæder mig helt vildt. Derudover har jeg en aftale om venindehygge og afslutningsmiddag med festivalgruppen og så vil jeg gerne have gjort et ordentlig indhug i anmeldereksemplarerne, da jeg har andre læseplaner for december. Det kommer dog helt an på, om læselysten bliver denne gang, men foreløbig er jeg forsigtigt optimistisk. 

Fik I læst nogle uhyggelige bøger i oktober? Og skal I også til BogForum?

Ingen kommentarer: