onsdag den 28. december 2016

Percy Jackson: The Demigod Files

Percy Jackson: The Demigod Files af Rick Riordan er en companion novel til Percy Jackson-serien.

Bogen indeholder tre noveller som foregår før The Last Olympian, men samtidig med Percy Jackson-serien. I den første novelle, Percy Jackson and the Stolen Chariot, må Percy hjælpe Clarisse med at skaffe Ares´ kampvogn tilbage, da hendes to gudelige brødre, Phobos og Deimos, stjæler den fra hende. I den anden novelle, Percy Jackson and the Bronze Dragon, bliver Capture the flag noget farligere end normalt, da Percy og Beckendorff render ind i Myrmekernes myretue. Og i den tredje novelle, Percy Jackson and the Sword of Hades, må Percy, Thalia og Nico finde Hades´ nye sværd, før tyven kan forlade Underverdenen.
Udover de tre noveller indeholder bogen diverse hemmelige filer fra Camp Half-Blood, for eksempel et kort over lejren, Percy´s karakterblad, en våbenguide, forskellige krydsord, interviews med nogle af beboerne i Camp Half-Blood, og en oversigt over nogle af de græske guder.

Som companion novel til serien fungerer bogen rigtig godt. Sproget er letlæst og flydende, og fyldt med Riordansk humor. Novellerne er godt skruet sammen, og som altid både sjove og spændende, fortalt fra Percys synsvinkel. Gensynet med personerne fra serien er sjovt, men personerne udvikler sig ikke ret meget i novellerne, og selvom vi bliver præsenteret for nye personer/guder, så lærer man dem ikke rigtig at kende. Der er simpelthen ikke sider nok. Ekstramaterialet i form af interviews, kort, gudeguide mm. er rigtig sjovt, men vil ikke give så meget mening, hvis man ikke kender serien i forvejen. Jeg var dog ret vild med bogen, som jeg synes var rigtig sjov, og jeg var vild med novellerne og gensynet med nogle, for mig, højtelskede personer. Har man læst serien vil man sikkert også elske denne bog. Har man ikke læst serien, så vil jeg anbefale at man læser den først, da man ellers vil gå glip af rigtig meget, og have svært ved at følge handlingen i novellerne, da der er en del indforståede bemærkninger.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: