fredag den 9. december 2016

Skyggetimen

Skyggetimen er 2. bind af Melissa Greys fantasytrilogi Fjer og Flammer.

Echo skjuler sig sammen med Ivy, Jasper, Caius og Dorian efter slaget ved Schwartzwald. Hendes binding til Ildfuglen har fået både drakhanere og avicenere til at lede efter hende, og begge parter ønsker at bruge hende i deres krig mod hinanden.
Jasper plages af et sår som ikke vil heles, og modvilligt søger gruppen hjælp ved en troldmand, som Jasper kender. Men troldmænd er ikke til at stole på, og samtidig har han et lidt for godt øje til Jasper.
Echo begynder efterhånden at mistænke, at ildfuglen ikke var den eneste kraft der kom ind i verden, og da Reden angribes af en mørk kraft, bliver hendes mistanke til virkelighed. For ildfuglens lys har en skyggeside, og Caius´ søster er ude efter den.
For at redde sin familie må Echo finde ud af mere om ildfuglen og dens modstykke. Men det er ikke let, og tiden er ved at rinde ud.

Bogen er et anmeldereksemplar fra Forlaget Alvilda.

Jeg var helt vild med første bind i serien, som var en af de bedste bøger jeg læste sidste år. Og lige siden jeg læste sidste side af Midnatspigen har jeg ventet i spænding på andet bind. Jeg var dog også noget nervøs, for ville bogen nu kunne leve op til første bind? Nu har jeg så læst Skyggetimen, og jeg må sige at min nervøsitet blev gjort til skamme. Der gik nemlig ikke ret mange sider før jeg igen blev suget ind i historien, og bogen bød på et kærkomment gensyn med et højtelsket og magisk univers, som jeg har savnet mere end jeg troede.
Der er fuld fart over handlingen, men alligevel føler man som læser på intet tidspunkt at det går for hurtigt. Jeg sad helt ude på kanten af stolen, og siderne vendte næsten sig selv, mens historien blev rullet ud for mine øjne. Kærlighed, krig, venskab, magi, forræderi, jalousi, intriger og hemmeligheder fyldte min tid, og det ene uventede twist efter det andet holdt mig lænket til stolen og bogen i spænding. Der var forbudt kærlighed en masse, og firkanten mellem Rose, Echo, Caius og Rowan var utroligt godt beskrevet, og virkede både realistisk og uløselig - på den gode måde, altså. Og som et friskt pust var der også en homoseksuel kærlighedshistorie mellem to af bipersonerne, som blev fortalt på en virkelig fin måde - i øvrigt også med en slags trekantsdrama.
Bogens univers ligner ikke noget jeg har læst før, og alligevel er der noget velkendt over det, som gør at man som læser kan identificere sig med personerne og føle sig hjemme blandt drakhanere og avicenere. Jeg er i øvrigt vild med den måde, som forfatteren bruger litterære referencer til især andre fantasybøger, og så synes jeg som bibliotekar det er skønt, at biblioteker og bøger (fysiske, forstås) spiller så stor en rolle i historien.
Sproget er letlæst og flydende, og beskrivelserne er både levende og stemningsfyldte. Tonen i bogen ligner ikke noget jeg før har læst, men har noget magisk og overnaturligt over sig, som er svær at beskrive.
Personerne er levende og menneskelige, og er en perfekt blanding af godt og ondt. Echo er stædig, stærk, og har et stort hjerte, hvilket er både hendes styrke og hendes svaghed. Hendes voksende kraft skræmmer hende, og især Roses tilstedeværelse i hendes hoved gør det svært for hende at finde ud af hvilke følelser der er hendes, og hvilke der er Roses. Det komplicerer hendes forhold til både Caius og Rowan, og gør det svært for hende at stole på sig selv.
Caius er en prins uden trone. Hans voksende følelser for Echo både skræmmer og forvirrer ham, da han har svært ved at finde ud af, om det er Roses tilstedeværelse i Echo eller Echo selv han har følelser for. Samtidig er han dybt såret over sin søsters forræderi, og fast besluttet på at redde sit folk, hvad enten de ønsker det eller ej. Og det inkluderer hans søster.
Også bipersonerne er interessante og realistiske, og forfatteren forstår at skrive nuancerede personer som man som læser ikke kan lade være med at holde af. Jeg var især glad for Dorian og Ivy, som virkelig udvikler sig i løbet af bogen.
Skyggetimen er lige så fantastisk som første bind i serien, og jeg kan næsten ikke vente på at tredje og sidste bind i serien udkommer. Bogen og serien har mine varmeste anbefalinger.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: