lørdag den 8. maj 2021

Flugten fra Lucien

Flugten fra Lucien er 6. bind af graphic novel-serien Amulet, skrevet af Kazu Kibuishi. 

Bogen er et anmeldereksemplar fra Forlaget Alvilda

Navin er blevet en del af Colossus-programmet, men på trods af sin piloterfaring, rager han uklar med læreren, og bliver sat på prøve. Da Max angriber, for at få fat i stenvogterne, må Navin redde sin veninde fra den visse død, og hjælpe hende på en mission til den krigshærgede by Lucien. Det viser sig dog snart, at missionen er langt farligere, end først antaget, da byen er forladt og hjemsøgt af uhyggelige skyggevæsener.
Imens er Emily og de andre medlemmer af stenvogternes råd på vej ind i Tomrummet sammen med Max, for at tage kampen op mod stemmen fra amuletterne og stenvogternes forbandelse. Men kan Emily stole på Max - og er det overhovedet muligt at besejre stemmen? 

Jeg er virkelig vild med den her graphic novel-serie, og Flugten fra Lucien var uden tvivl det bedste bind i serien indtil nu. 
Sproget er letlæst og flydende, og de fremmedartede navne og ord er med til at gøre universet levende, mens de velfungerende dialoger bærer handlingen frem. 
Universet udvider sig endnu en gang med nye væsener og steder, samtidig med, at vi i dette bind lærer endnu mere om stenvogternes magi, elverne og den mystiske stemme, som bærer forbandelsen. Sammen med de fantastiske og farvestrålende illustrationer er de mange informationer med til at gøre såvel univers som personer levende, og især actionsekvenserne er utroligt levende illustreret, så man som læser næsten får en fornemmelse af selv at tage del i luftkampene eller flygte fra de virkelig creepy skygger. 
Handlingen er godt skruet sammen, med masser af twists undervejs, og historien er så spændende, at bogen er næsten umulig at slippe. Der er action fra start til slut, godt krydret med fantastiske luftkampe, robotter, hemmeligheder, mod, magi, ondskab, mærkelige væsener, farlige missioner, magtbegær, forræderi, venskab og familierelationer. Og så slutter den på en måde, der gør det næsten umuligt at vente på næste bind. 
Personerne er levende og nuancerede, og denne gang får både Navin og Emily lov til at dele scenen, hvilket jeg var rigtig glad for. Jeg haft lidt op- og nedture med Emily igennem serien, men synes virkelig, hun er vokset undervejs, og hendes mod, og ønske om at gøre det rigtige, ramte i den grad plet i dette bind. Samtidig er hun intelligent og tager sit ansvar som stenvogter alvorligt. Navin er modig, intelligent og idealistisk, og en født leder, der samtidig er parat til at tage kampen op for sine venner. Og selvom det ikke er mange scener, de to søskende har sammen, så er jeg vild med deres indbyrdes forhold, og den tiltro de har til hinanden. Af bipersonerne var jeg især fascineret af den uberegnelige og hævngerrige Max, og elveren Trellis, som står over for et valg, der kan ændre alt for ham - og for hans folk. 
Flugten fra Lucien var endnu bedre end sine forgængere, og bød på masser af action, magi og karakterudvikling undervejs. Fans af serien vil bestemt ikke blive skuffede, og jeg glæder mig allerede, til næste bind udkommer på dansk. Er man til fantasy, steampunk og syrede universer, så kan serien kun anbefales. 

Ingen kommentarer: