lørdag den 24. november 2018

De døde vågner

De døde vågner er 1. bind af Thomas Arnts fantasy-gyser-serie Zombier vs. Troldmænd.

Bogen er et anmeldereksemplar fra forfatteren og Forlaget Calibat

Tristan er troldmandslærling på andet år, og bor sammen med sin læremester på kongens borg. Mester Marcilus har endnu ikke givet Tristan lov til at prøve de svære formularer, og Tristan længes efter den dag, han får lov til at prøve kræfter med rigtig magi.
Da prinsessen bliver syg, forsøger Mester Marcilus at gøre hende rask ved hjælp af en gammel formular. Men formularen giver bagslag, og forvandler i stedet prinsessen til en zombie.
Hvis zombierne skal standses, før hele kongeriget bliver inficeret, får Tristan brug for hjælp. Men først skal han slippe væk fra slottet - i live.

Det er ingen hemmelighed, at zombier skræmmer mig, så jeg var noget spændt på at læse bogen, da jeg fik den til anmeldelse. Zombierne til trods, så er det her en rigtig god bog, og jeg kan kun anbefale den.
Sproget er letlæst og flydende, med en god balance mellem skræmmende livagtige beskrivelser af førnævnte zombier og deres gerninger, og humor. Beskrivelsen af slottet og dets indbyggere gav mig iøvrigt en del eventyrassociationer - især til Tornerose, og det var faktisk ret fedt - omend noget mere blodigt end eventyrforlægget.
Handlingen er godt skruet sammen, med et originalt plot, og jeg er vild med sammenkædningen af zombier og fantasy. Historien er uhyggeligt spændende, og fyldt med magi, død, troldmænd, kongelige, mod, og, selvfølgelig, zombier. Bogen slutter med en direkte ond cliffhanger, og jeg er ikke i tvivl om, at jeg straks må læse næste bind i serien - selvom det er begyndt at blive mørkt udenfor.
Personerne er levende, og forfatteren formår med få ord, at skabe nuancerede og ret distinkte personer. Hovedpersonen Tristan er nysgerrig, modig og ambitiøs, og formår at tænke hurtigt. Af bipersonerne var jeg især vild med hans læremester Marcilus, som nok er indbegrebet på den distræte og uheldige troldmand. Marcilus tror på Tristan, og er, på sin egen måde, lige så modig. Jeg ville i hvert fald nødig følge hans eksempel på slottet - efter magien slog fejl.
Er man til gys, zombier og magi, eller kender man et barn der er, så kan denne bog kun anbefales. Selvom jeg endnu ikke helt har overgivet mig til zombierne, så gør denne bog et ihærdigt forsøg på at få mig til det, og de skræmmende illustrationer undervejs forstærker kun uhyggen.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: