lørdag den 16. juni 2018

How To Marry A Werewolf

How To Marry A Werewolf er en steampunk/fantasynovelle i serien Claw & Courtship, skrevet af Gail Carriger.

Efter en uheldig kærlighedsaffære med en varulveaspirant, er Faith blevet udstødt af det pæne amerikanske selskab. Hendes forældre, som er konservative og afskyer det overnaturlige, kan ikke tilgive hende, at hendes handlinger har udsat dem for sladder, og for at straffe hende, sender de hende til England, med ordre om at finde en varulv at gifte sig med.
I England møder Faith, allerede ved ankomsten, den flotte major Channing, gamma i London-koblet. Channing er ikke interesseret i at gifte sig, og er berygtet for ikke at passe ind i det pæne selskab. Men Faith er anderledes end andre unge kvinder, og Channing kan ikke lade være med at fascineres af hende. Men kan to mennesker som begge har dårlige erfaringer med kærligheden, falde for hinanden?

Jeg elsker Gail Carrigers bøger, og, ikke mindst, hendes Soulless-univers, og denne novelle var ingen undtagelse. Jeg har efterhånden læst en del af hendes noveller, og denne er uden tvivl den bedste indtil videre, da den har mere at byde på end en kærlighedshistorie.
Sproget er letlæst, flydende, og fyldt med humor, og jeg får associationer til både Jane Austen og Jules Verne, når jeg læser Carrigers bøger.
Universet udvider sig gang på gang, og selvom kernen er britisk, så åbnes verden mere op denne gang, hvor amerikanerne indtager London.
Handlingen er godt skruet sammen, og fyldt med kærlighed, kultursammenstød, varulve, intriger, fordomme, te, hatte og usædvanligt dårligt forælderskab.
Personerne er levende, menneskelige, og slet og ret vidunderlige. Det er mennesker af kød og blod, med egne motiver, styrker og svagheder, og jeg kom hurtigt til at holde af dem (med undtagelse af Faiths forældre, som jeg i stedet elskede at hade). Faith er en pragtfuld hovedperson. Hun er stærk, trods forældrenes forsøg på at knække hende, og har en stærk frihedstrang. Og så er hun intelligent, geologisk interesseret, og ikke bange for at være sig selv, trods de problemer det allerede har medført. Channing er temperamentsfuld, stærk, og får hurtigt ejerfornemmelser over Faith - selvom han ikke kan bestemme sig for, hvad han egentlig vil med hende. Mødet mellem de to slår gnister, og jeg fik en hel del associationer til Stolthed og Fordom, uden at historien på nogen måde er en kopi. Af bipersonerne holdt jeg især af Teddy, Faiths engelske slægtning, som elsker heste, og har et varmt og loyalt væsen. Og så nød jeg selvfølgelig gensynene med andre kendte personer fra Soulless-serien.
Kan man lide Carrigers skrivestil, univers og personer, og har man lyst til en hurtig kærlighedshistorie med dybde, kan How To Marry A Werewolf varmt anbefales. Jeg nød virkelig at læse den, og får helt lyst til at gense Stolthed og Fordom, mens jeg drikker te.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: