torsdag den 25. februar 2016

Unleash the Night

Unleash the Night er 9. bind af Sherrilyn Kenyons Dark-Hunter-serie og 2. bind af Were-Hunter-serien.

Wren er forældreløs og er vokset op alene og i mistillid. Han er Katagari, men har ingen klan der vil vedkende sig ham da han er en kombination mellem tiger og leopard, og derfor bliver set som et deformt dyr. Hans familie vil hellere slå ham ihjel end hjælpe ham, og han lever i Sanctuary hvor han kan være i fred hvis han overholder reglerne. De andre beboere ser dog på ham med mistillid og frygt, da Wren har et frygteligt temperament.
Marguerite Gourdeau er datter af en senator og hader det liv hun er tvunget til at leve. Hendes eneste rigtige ven var Nick Gautier, men han er efterlyst for mordet på sin mor og er sporløst forsvundet. Marguerite er dog overbevist om at han er uskyldig, og tror i stedet han er død i forsøget på at hævne moren. For at sige farvel til Nick bestemmer Marguerite og resten af hendes studiegruppe sig for at besøge Sanctuary hvor Nicks mor arbejdede og hvor Nick tit hang ud. Her møder Marguerite Wren.
På trods af lidt startvanskeligheder tiltrækkes de to af hinanden, og der går ikke lang tid før de forelsker sig. Men Wren er Katagari, og Marguerite er menneske, og det er sjældent at Katagari finder mager blandt menneskene.
Nemmere bliver det ikke da Wrens fortid banker på døren, og snart er både Wren og Marguerite på flugt fra Were-Huntere og Wrens familie. Hvis de skal overleve må de finde ud af hvad der egentlig skete da Wrens forældre døde. Svaret ligger i fortiden - men at rejse i tiden er farligt...

Endnu et fantastisk bind i en fantastisk serie. Endnu en gang udvides Dark-Hunter-universet med nye skabninger og personer. Denne gang sættes der fokus på Were-Hunterne og deres levevis som er meget forskellig fra almindelige menneskers, hvilket blandt andet er fordi Were-Hunterne er dyr i menneskeskikkelse. Som altid dukker tidligere hovedpersoner op som bipersoner, og hver gang er det et glædeligt gensyn for læseren. Hovedpersonerne Wren og Marguerite er interessante og levende, og man kan denne gang virkelig sige at modsætninger tiltrækkes, for mere forskellige end de to kan man næsten ikke være. Det er imponerende at forfatteren kan holde styr på det kæmpe persongalleri hun efterhånden har fået opbygget, og at hendes personer bliver ved med at udvikle sig selv efter de har fortalt deres historie. Sproget er som altid letlæst og flydende, med malende beskrivelser og masser af humor. Handlingen er godt skruet sammen med masser af action, spænding, kærlighed, erotik, intriger og forræderi. De mange plottwists gør bogen uforudsigelig og umulig at slippe, og er med til at gøre bogen hurtigt læst. Jeg nød bogen i fulde drag og fans af serien vil ikke blive skuffede.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: