fredag den 5. februar 2016

Tara og magtens segl

Tara og magtens segl er en fantasybog skrevet af Isa Lemvigh Clausen.

Tara er vokset op som slave hos bratanerbaronen Rokko. Livet i bratanerlejren er hårdt, og slaverne lever i evig skræk for at blive straffet. Tara ved ikke hvem hendes forældre er, men har været plejebarn hos den gamle slave Kira som har lært hende alt om hvordan hun kan overleve i skoven og hos bratanerne. Hendes bedste veninde blandt de andre slaver er den noget yngre pige Misti.
Tara drømmer om frihed, og da hendes plejemor dør bestemmer hun sig for at stikke af.
Hun søger tilflugt ombord på en flodpram hos den gamle mand Gaffa hvor hun hører mere om hvordan bratanerne overtog magten i landet Halvarden ved hjælp af magtens segl.
Da Tara redder et barn op af floden opstår der for første gang håb om at bratanernes fyrste kan væltes. For barnet er mærket med den gamle konges mærke. Og kan Tara og Gaffa finde oprørerne kan de måske endelig få friheden tilbage til Halvarden.

Forfatteren spurgte om jeg ville anmelde bogen, og da jeg synes den lød spændende sagde jeg ja. Og det er da også en god bog. Sproget er letlæst, med gode beskrivelser og et godt flow hele vejen igennem. Handlingen er godt fundet på, med et par overraskelser undervejs, og stemningen i bogen mindede mig om Huckleberry Finn, muligvis på grund af den tid Tara tilbringer ombord på flodprammen. Selvom der både er action og spænding i bogen, så er der ikke ret meget magi, hvilket gør den til en lidt atypisk fantasybog, og man skulle måske hellere kalde den for en eventyrlig fortælling. Bogen bliver aldrig rigtig uhyggelig, hvilket nok hænger sammen med at bogen er skrevet til børn. Personerne virker realistiske, men det var nu kun to af personerne, Tara og Arke, som jeg for alvor lærte at kende. Der er dog et enkelt kritikpunkt, og det hænger sammen med personernes alder som jeg ikke helt synes hænger sammen med bogens plot og ikke mindst bogens sluttwist. Men det er absolut en mindre ting, for overordnet set er det en god bog som måske nok er mest rettet mod børn, men som også kan læses af voksne.

Ingen kommentarer: