onsdag den 24. februar 2016

Seize the Night

Seize the Night er 7. bind af Sherrilyn Kenyons Dark-Hunter-serie.

Valerius var en romersk adelig som blev general før han på grusom vis blev dræbt af sine brødre. Artemis gjorde ham til Dark-Hunter, men han har aldrig rigtig passet ind blandt de andre Dark-Hunters, da de fleste Dark-Hunters er af græsk afstamning eller fra andre lande som romerne erobrede. Det hjælper heller ikke at hans bedstefar korsfæstede den tidligere Dark-Hunter Kyrian eller at hans far var skyld i Dark-Hunteren Zareks skæbne.
Valerius har vænnet sig til at ingen kan lide ham, og opretholder en iskold facade passende for en romersk adelsmand. Men så møder han Tabitha. Hun er vampyrjæger og har en livsglæde som er fremmed for ham, men som giver ham håb. De to forelsker sig i hinanden, men der er et problem: Hendes tvillingesøster er gift med Kyrian som hader Valerius for hvad hans bedstefar gjorde.
Det er dog ikke det eneste problem, for Desiderius har fundet en måde at vende tilbage på, og sammen med Stryker vil han have hævn over Tabitha, Amanda og Kyrian. Snart står New Orleans i Daimons til halsen. Skal byen og familien overleve må Kyrian og Valerius lære at lade fortiden hvile og kæmpe sammen. Men det er ikke nemt.

Jeg er bare vild med den her serie. Det er dog ved at være svært at finde på nye ting at sige, så I må bære over med gentagelserne. Som altid er sproget i top, med en herlig blanding af livagtige action-scener, humor og malende beskrivelser som virkelig får læseren til næsten at lugte de mange krydderier der hænger i luften i New Orleans´ gamle bydel. Personerne er livagtige og menneskelige, og denne gang er det Valerius og Tabitha læseren lærer at kende. Jeg har virkelig set frem til at læse Valerius´ historie siden han blev introduceret i de foregående bind i serien. En af de ting jeg elsker ved den her serie er den måde som forfatteren formår at vise konflikter på fra flere sider. Kyrian og Zarek har tidligere begge givet deres syn på Valerius, og nu får Valerius så lov til at forsvare sig med sin side af sagen. Det fungerer rigtig godt og er med til at gøre personerne til levende mennesker med nuancer af godt og ondt. Handlingen er som altid godt skruet sammen med masser af plottwists som får læseren til at hænge på hele vejen. Derudover er historien fyldt med hæsblæsende action, nervepirrende spænding, kærlighed, sex, magi og masser af gys. Tilsammen giver det en fantastisk blanding som bare fungerer og er vanedannende som bare...
Bogen og serien kan varmt anbefales.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: