lørdag den 29. juni 2019

Mid Year Book Freak Out Tag 2019

Vi er næsten halvvejs igennem 2019, og det betyder, at det er tid til at gøre status over det første halvårs læsning. Og findes der en bedre måde at gøre det på, end med et book tag? Igen i år besvarer jeg Mid Year Book Freak Out Tagget. Det er et af de ældre book tags som stadig bliver besvaret rundt omkring, og er oprindeligt skabt af en booktuber, som jeg desværre ikke kender navnet på. Jeg besvarede første gang book tagget sidste år, hvilket I kan læse om her, og nu er det så tid til at kaste mig over det igen. Jeg har selv oversat spørgsmålene fra engelsk til dansk.

1. Bedste bog du har læst indtil videre i 2019
Selvom jeg har læst en hel del gode bøger i år, så er der ikke en bog, som virkelig skiller sig ud fra mængden. Men den, der kommer tættest på, er Roser og violer (Rosenholm-trilogien 1) af Gry Kappel Jensen. 

2. Bedste fortsættelse du har læst indtil videre i 2019
Jeg har læst en del fortsættelser i 2019, men den bedste er The Mark of Athena (Heroes of Olympus 3) af Rick Riordan. De første to bind i serien var jeg ikke helt så vild med, som jeg havde forventet, men med dette bind tog historien for alvor fart, og jeg fløj igennem den. 

3. Ny udgivelse du gerne vil læse, men ikke har fået læst endnu
Uden tvivl Storm Cursed (Mercy Thompson 11) af Patricia Briggs. Jeg bingelæste serien sidste år, og har siden ventet spændt på at dette bind udkom. 

4. Mest ventede udgivelse for anden halvdel af året
Grænsen til Trafallas 3 af Julie M. Day. Jeg elskede de første to bind i serien, og kan næsten ikke vente, til sidste bind udkommer senere på året. 

5. Største skuffelse
Et liv blandt komikere og skønne kvinder af Klaus Pagh. Den var rodet skrevet, fokuserede mere på kvindelige erobringer end hans liv, og så føltes det, som om han brugte bogen til at tage nogle personlige opgør med navngivne personer. 

6. Største overraskelse
Everless (Everless 1) af Sara Holland. Det var ikke en bog, jeg havde kig på, før jeg modtog den i en FairyLoot-boks, og jeg havde derfor ikke de store forventninger til den. Men den viste sig at være helt vildt god!

7. Ny yndlingsforfatter (Debutforfatter eller ny for dig)
Jeg har faktisk mest læst bøger af forfattere, jeg allerede kendte i år, men Rachel Aaron imponerede mig med Nice Dragons Finish Last (Heartstrikers 1), og hun er helt klart en forfatter, jeg skal have læst mere af. 

8. Nyeste boglige crush
Det tætteste jeg kommer på et nyt bogligt crush er Julius fra Nice Dragons Finish Last (Heartstrikers 1) af Rachel Aaron. Han var sarkastisk, sød og hjælpsom, samtidig med, at han havde en godt skjult bad boy-side. What's not to like? 

9. Nyeste yndlingskarakter
Det må igen være Julius Nice Dragons Finish Last (Heartstrikers 1) af Rachel Aaron. 

10. Bog der fik dig til at græde
The Burning Maze (The Trials of Apollo 3) af Rick Riordan. Hvordan kunne forfatteren ende den på den måde? 

11. Bog der gjorde dig glad
Duftapoteket - Der er en hemmelighed i luften (Duftapoteket 1) af Anna Ruhe var en sød og charmerende middle grade-fantasy, som i den grad gjorde mig glad. 

12. Bedste filmatisering du har set i år
Med undtagelse af superheltefilm har jeg faktisk ikke set nogle filmatiseringer i år. Og af dem var Aquaman klart den bedste.

13. Bedste anmeldelse du har skrevet i år
Jeg synes egentlig ikke, at der er en anmeldelse, som skiller sig ud, eller er bedre end de andre, så i stedet vil jeg pege på min Top 10 Liste om hekse, som både var sjov at lave, og en af jeres læserfavoritter. 

14. Den smukkeste bog du har købt indtil videre (eller fået)
Jeg kan ikke nøjes med at vælge en, da jeg har købt og fået en hel del smukke bøger i årets løb. I stedet vil jeg fremhæve disse tre som de smukkeste tilføjelser til min samling i 2019 (indtil videre, i hvert fald):
Grimm's Complete Fairy Tales (Barnes and Noble Leatherbound Classics)
The Arabian Nights (Barnes and Noble Leatherbound Classics)
Gry Kappel Jensen: Roser og violer (Rosenholm-trilogien 1) Anmeldereksemplar fra forlaget Turbine. 

15. Hvilke bøger skal du have læst ved årets slutning
Der er alt for mange bøger, jeg gerne vil have læst i 2019, til at nævne dem alle sammen. Men der er 6 bøger, som jeg ved, jeg skal have læst, inden året er slut, da de alle er en del af min årslæsestak. Jeg har fået læst 2 bøger fra stakken, men mangler stadig at læse:
Kevin Crossley-Holland: Kongen i stenen (Arthur 1)
Mette Finderup: Dødsgudens løgne (Shilla 1)
Charlie Fletcher: Stenhjerte (Stenhjerte 1)
Muffy Morrigan: Sejlvæveren
Patrick Ness: Mere end det
Andy Weir: The Martian

Derudover mangler jeg at læse 64 bøger, for at nå mit Goodreads-læsemål på 130, hvilket også burde være muligt at nå. Ideelt set ville jeg også gerne have læst alle de bind, der er udkommet af George R.R. Martins A Song of Ice and Fire-serie, men jeg vil være glad, hvis jeg bare får læst første bind færdigt. 
Jeg har ikke rigtigt noget overblik over, hvem der allerede har lavet tagget i år, men har I lyst til at besvare tagget, er I meget velkomne til at kaste jer ud i det. 

Ingen kommentarer: