søndag den 30. september 2018

Bone Crossed

Bone Crossed er 4. bind af Patricia Briggs' fantasyserie Mercy Thompson.

Efter voldtægten og drabet på sin voldtægtsmand lider Mercy af flashbacks og angst, og hun har det svært med, at alle, takket være aviserne, ved hvad der er sket. Noget godt er der dog kommet ud af hele affæren: Mercy har endelig bestemt sig for at følge sit hjerte, og sige ja til at blive varulvealfaen Adams mage, selvom hun endnu ikke er klar til at have sex med ham.
Avisernes dækning har endnu en uventet, og uvelkommen, følge: Mercys mor dukker uventet op, og Mercy får travlt med at dække over de ting i hendes liv, som moren endelig ikke må finde ud af. Som for eksempel, at de lokale vampyrer har set sig gale på hende, og svoret død over hende - så længe de kan dræbe hende, uden at nogen finder ud af, at de stod bag. For eksempel ved at torturere og udsulte Mercys vampyrven Stefan, og dumpe ham ned, lige foran Mercy. Og snart er ingen af Mercys venner sikre.
Samtidig dukker en gammel collegebekendt af Mercys op, og har brug for hjælp. Hendes hus bliver hjemsøgt, og hun har brug for hjælp til at få fordrevet spøgelset, og overbevist sin mand om, at spøgelset ikke kun er noget fra hendes søns fantasi. For at komme på afstand af de lokale vampyrer, siger Mercy ja til at hjælpe. Det viser sig dog snart, at Mercy er kommet fra asken i ilden, og snart er det ikke kun de lokale vampyrer, der er ude efter hende.

Efter at have mødt og hørt Patricia Briggs til Fantasyfestivalen i Esbjerg, fik jeg lyst til at læse videre i serien, og jeg måtte konstatere, at jeg havde fortrængt slutningen på den tredje bog. Ikke fordi den var dårlig, men snarere fordi den var følelsesmæssigt hård, og der er gået nogle år, siden jeg læste bind 3.
Bogen starter kort tid efter, at sidste bind sluttede, og handler om efterveerne og Mercys traumer efter voldtægten, og drabet på hendes voldtægtsmand. Det er eminent skrevet, og man føler virkelig med Mercy, når de psykiske og fysiske traumer uventet dukker op. Og det på de mest trælse tidspunkter, da hun endelig er klar til at lukke sit hjerte op, og acceptere Adam som mage. Historien er spændende, og godt skruet sammen, med masser af twists, som gør det svært at gætte, hvad der vil ske. Magi, action, slåskampe, varulve, vampyrer, feer og spøgelser er, sammen med temaer som familie, voldtægt, psykiske traumer, handicap, og hævn, og et fantastisk univers som er både velkendt og fremmed, med til at gøre historien både uhyggeligt spændende og relevant.
Briggs' sprog er letlæst og flydende, og fyldt med humor, levende beskrivelser og et godt flow, som gør bogen svær at slippe.
Personerne er menneskelige og levende, og jeg er især vild med hovedpersonen Mercy. Hun er stædig, rapkæftet og modig, men også sårbar, varmhjertet og opsat på at gøre det rigtige - ligegyldigt hvad det koster hende. Kemien mellem Mercy og Adam er troværdig og steamy, og de supplerer hinanden utrolig godt. Selvom Adam kan være noget kommanderende (alfa), så giver han også Mercy plads og lov til at være sig selv, og så er han en god far - hvad der altid giver bonuspoint. Af de andre bipersoner var jeg især vild med Mercys mor, og den døvstumme Chad, som er modig og viljestærk, samtidig med at han stadig er en lille dreng, hvis hverdag og familie rystes af mødet med det overnaturlige.
Bogen var et dejligt gensyn med et univers og nogle personer, som jeg er rigtig glad for, og jeg glæder mig allerede til at læse videre i serien. Kan man lide urban fantasy, er denne serie helt fantastisk. Og er man allerede fan af serien, vil man ikke blive skuffet. Jeg glæder mig allerede til at læse næste bind i serien, og kan kun anbefale den.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: