mandag den 17. september 2018

Fantasyfestivalen 2018

Årets Fantasyfestival er slut, og som altid kommer her et indlæg hvor jeg fortæller lidt om arrangeringen af årets festival, mine oplevelser i løbet af weekenden, og et kig på hvilke bøger og andet jeg fik med mig hjem i år.
Hvis I har fulgt bloggen i længere tid, ved I, at Fantasyfestivalen er mit hjertebarn, og noget af det, jeg er allerstoltest af at være med til at føre ud i livet. I sidste års indlæg, som I kan læse her, skrev jeg, hvordan jeg fik idéen til festivalen, og det er en stadig glæde, at følge festivalens vokseværk.
Og vokseværk er noget af det, som har præget festivalen i år. Både messen i Riddersalen og Kunstnerhjørnet udvidede sig i år kraftigt, både på kvadratmeter og antal stande, og også udenfor var der flere stande og aktiviteter end før. Selve programmet voksede også, med endnu flere foredrag og debatter, og så var vi så heldige, sammen med BioCity i Esbjerg, at få lov til at vise den allerførste forpremiere på årets fantasyfamiliefilm, Vildheks, filmatiseringen af Lene Kaaberbøls serie af samme navn. Og sidst, men ikke mindst, voksede antallet af gæster igen i år. Sidste år landede tallet på omkring 2000 gæster i løbet af weekenden, en fordobling fra 2016, og i år landede vi på et tal mellem 3000 og 3500 gæster, fordelt på de to dage. Det er utrolig dejligt, at der er så stor en interesse for  festivalen, og fantastisk at møde såvel gamle kendinge som helt nye ansigter blandt gæsterne. Vi glæder os allerede til at sige velkommen tilbage til næste år, og, forhåbentlig, velkommen til, til nye gæster.

Planlægningen af årets festival startede næsten før sidste års Fantasyfestival var slut. Da der er mange detaljer at holde styr på, og rigtig mange arbejdsprocesser i at arrangere en festival, har planlægningsgruppen opdelt ansvarsområderne mellem sig. Som messeansvarlig har mine opgaver, igen i år, primært været fokuseret på planlægningen af den indendørs messe i Riddersalen, foruden jobbet som webmaster på festivalen facebook- og hjemmeside. Derudover er det også mig, der har haft kontakten til vores udenlandske Guests of Honour, hvilket har betydet mange opslag i ordbøger undervejs, når der har skulle formuleres mails på engelsk. I år var vi så heldige at få ikke mindre end to udenlandske Guests of Honour på besøg, nemlig amerikanske Patricia Briggs og canadiske Sebastien de Castell, og det har virkelig været en fornøjelse at kommunikere med dem begge to.

Som altid var de sidste 14 dage før festivalen proppet med praktiske opgaver, og den sidste uge lå jeg næsten vandret i luften - eller sådan føltes det i hvert fald.
Vores udenlandske gæster ankom begge til Esbjerg i løbet af onsdagen, og torsdag aften mødtes dele af planlægningsgruppen, samt deres primære kontaktperson i løbet af festivalen, med dem, for at sige velkommen til Esbjerg. Det var en enormt hyggelig aften, og både Sebastien, Patricia og hendes assistent Ann var enormt søde, og glade for at være blevet inviteret. Jeg havde taget en bog af hver af forfatterne med, og det lykkedes mig at lokke dem til at signere dem for mig - ovenikøbet med en lille tegning fra hver.

Inden vi mødtes med dem, havde jeg brugt en del af torsdagen på at måle op til så mange stande jeg kunne komme til for reolerne, så jeg havde de færre stande at måle op til om fredagen, og det var en rigtig god idé. Det betød nemlig, at det kun var de midterste stande der skulle måles op om fredagen, og jeg kunne komme det tidligere i gang med at gøre klar, til standholderne kom og stillede op fra klokken 12. 
Og så blev det fredag, og tid til, igen, at forvandle biblioteket til et magisk universitet. Dagen startede, for mig, klokken 8, og da jeg mødte ind, var pedellerne allerede i fuld gang med at flytte møbler og reoler, så messeområdet kunne gøres klart. Imens fik jeg tjekket de sidste navneskilte og målt de sidste stande op, og derefter gik der nogle travle timer med at stille borde op til standholderne.
Omkring 11.30 dukkede de første standholdere op, og de næste mange timer gik med at sige pænt goddag, vise på plads, og løse praktiske problemer.
Mens jeg havde travlt i messeområdet, var mine kolleger fuldt beskæftigede med at gøre foredragssale og billetsalg klar, skærme reoler af med sort stof og sætte skilte op. Udenfor blev der rejst telte, og langsomt voksede en markedsplads frem foran biblioteket og det magiske universitet.
Klokken ca. 20.30 stoppede opstillingen for den dag, og alle tog hjem for at hvile ud, inden det for alvor gik løs.
Lørdag morgen startede tidligt. Jeg var på min pind klokken 7.15, og fik de sidste ting på plads, inden vi igen åbnede dørene for standholderne klokken 8. Herefter var jeg travlt beskæftiget med at vise de sidste standholdere på plads og løse praktiske problemer, inden vi åbnede festivalen for gæsterne klokken 10.Og så myldrede det ellers ind med mennesker. Klokken 10.30 blev festivalen officielt åbnet af Silja Okking fra Ramasjang, og vores to udenlandske gæster, Patricia Briggs og Sebastien de Castell.

Som sædvanlig nåede jeg ikke at opleve ret mange af foredragene eller de andre spændende aktiviteter, men jeg nåede da at opleve Sebastien de Castell og Patricia Briggs, Bogblogger-eventet med Katja Berger, og var også til stede, da vinderen af Fantasyfestival og BoDs fantasyskrivekonkurrence blev offentliggjort. Jeg nåede også at tage et smut ud på Markedspladsen, men primært tilbragte jeg min tid i messeområdet i Riddersalen og Kunstnerhjørnet, hvor jeg blandt andet fik snakket med en masse standholdere, forfattere, kunstnere og aktører, og det lykkedes mig også at få hilst på nogle af mine medbogbloggere og -vloggere, samt på min moster og fætter, som havde lagt vejen forbi festivalen.
Før jeg vidste af det, var klokken 18, og festivalen lukkede ned for natten. Som de forrige år havde vi lørdag aften klokken 18.30 inviteret standholdere, forfattere, aktører, frivillige og personale på fantasyspisning. I år var det så stor interesse for festen, at ikke alle kunne få plads, men de der var der, hyggede sig, og maden var god. Klokken 20 var festen slut for mit vedkommende, og efter en sidste runde i biblioteket, var det tid til at sige farvel og tak for idag, så jeg kunne få slappet lidt af, inden det igen gik løs.

Søndag morgen kunne jeg møde lidt senere, da der kun var en enkelt standholder, som skulle stille op, og klokken 7.45 var jeg parat til endnu en dag i fantasyens tegn, hvor jeg igen opholdt mig det meste af tiden i messeområdet. Klokken 16 lukkede festivalen, og derefter var det tid til at pakke sammen, og sige farvel og tak til standholderne for i år. Klokken 18.30 var de sidste standholdere gået, og det gjorde jeg også. På det tidspunkt var det meste af oprydningen overstået, og der manglede kun at blive pillet lidt udsmykning og skilte ned, inden alle kunne gå hjem.
Reoler og møbler skulle først sættes på plads i dag, da gulvet først skulle vaskes af de morgenfriske rengøringsfolk klokken 5 i morges, hvor jeg stadig lå og sov, og ved normal mødetid skulle pedellerne så, sammen med andet personale, rykke reoler og møbler på plads, så biblioteket var klar til klokken 10, hvor den betjente åbningstid begyndte.

I dag holder jeg en velfortjent fridag med benene oppe og masser af te, samt en enkelt nødvendig indkøbstur, da jeg ikke har været hjemme de sidste 4 dage, og derfor manglede et par ting. Og så kunne jeg hente en pakke ved samme lejlighed. Imorgen venter hverdagen igen, med den sidste opsamling og oprydning efter festivalen. Forude venter evalueringen, men allerede nu kan vi konstatere, at festivalen igen i år var en stor succes, med flere gæster, flere stande, flere aktiviteter, flere aktører, flere kunstnere og flere frivillige. Igen i år meldte stnadholderne om godt salg, og den umiddelbare tilbagemelding fra de involverede var også overvældende positiv, hvilket er rigtig dejligt.
Er I nysgerrige på hvad der foregik i år, kan I stadig finde årets program på festivalens hjemmeside fantasyfestival.dk, ligesom I allerede nu kan finde rigtig mange stemningsfulde billeder på Instagram og andre sociale medier under Fantasyfestivalens officielle hashtag #ff17. Fantasyfestivalen findes også på Instagram under @fantasyfestivalen og facebook, hvor der allerede er lagt nogle billeder op fra festivalen, og flere vil komme til i den nærmeste fremtid, hvor billederne også kommer på vores hjemmeside.
Selvom det ikke lykkedes mig at få lagt et eneste billede på Instagram i løbet af weekenden, så fik jeg faktisk taget en del. Så her kommer et lille indblik i min weekend i billeder.


Jeg nåede, som nævnt, heldigvis at opleve et par enkelte aktiviteter, hvilket jeg vil fortælle om nu.

Jeg havde heldigvis fået sat mig på til at tage mod billetter til foredraget med årets ene Guest of Honour, Sebastien de Castell, om lørdagen, og det var utroligt underholdende. Sebastien fortalte blandt andet om sin Spellslinger-serie, hvoraf de første to bind er oversat til dansk, og hvordan forsiden til den første bog blev til. Han fortalte også lidt om sin Greatcoats-serie, hvor jeg lige nåede at blive færdig med første bind inden festivalen, og røbede, at der er en serie mere på vej i samme univers.
Selvom teknikken drillede lidt, og jeg måtte tilkalde hele to personer for at få den igang igen, så var foredraget supergodt, og rigtig sjovt, og de der ikke nåede at opleve ham, er virkelig gået glip af noget.

Lørdag nåede jeg, som nævnt, også forbi kåringen af vinderen af Fantasyfestival og Books on Demands fantasyskrivekonkurrence. Temaet for konkurrencen var rav, og der blev indsendt hele 50 historier. Juryen bestod af forfatterne Teddy Vork og Lene Krog, en repræsentant fra Arnold Busck i Esbjerg, en repræsentant fra Esbjerg Kommunes Biblioteker, samt mig fra Fantasyfestivalen. Det var enormt spændende at være med til at udvælge vinderen, men også svært, da niveauet generelt var højt.

Søndag fik jeg, som nævnt, sneget mig med til Bogblogger-eventet før festivalens start. Det var utrolig hyggeligt, og dejligt at se og møde mine medbloggere, selvom jeg desværre måtte gå klokken 10, da festivalen åbnede igen. Katja fortalte levende om både sin nyeste bog, Døden lyver aldrig, og om hendes kommende bøger, og det var rigtig interessant at lytte med. Det var festivalens knalddygtige praktikant Louise, som stod for arrangementet, og hun havde fået sammensat en virkelig lækker goodie bag fyldt med ting fra forskellige sponsorer, og sørget for lidt sødt til ganen, som jeg desværre ikke nåede at smage på.

Goodie baggens indhold var sponsoreret af Matas, Coetus Runa, The Body Shop, Arnold Busck, Gyldendal Ung, Tellerup, Føtex Esbjerg, DreamLitt, Fantasyfestival, Café Guldægget, Storytel og Ripen, og i posen var:
Et clipboard med en oversigt over sponsorerne (det hedder det sikkert ikke, men sådan et med en metalklemme øverst, og en fast plade bagved til at sætte papir på)
En notesbog
En blyant fra Arnold Busck
Bolcher fra Ripen
En chokolademuffin fra Guldægget (at den har overlevet festivalen er udelukkende fordi jeg ikke havde tid til at kigge i posen før her i dag:))
En stofpose fra Coetus Runa med en klar krystal eller sten
Tillægsspørgsmål og brick til Bezzerwizzer med Fantasyspørgsmål
Bogmærke og klistermærke med Gyldendal Ungs logo
Bogmærke og postkort med Ravnenes hvisken 3
Eksklusiv kode til 30 dages gratis abonnement til Mofibo
En vareprøve fra The Body Shop
En lille pose med forskellige vareprøver
En lille flaske micella water fra Matas'
En make up-børste
Et magnetisk Fantasyfestival-bogmærke
Bogmærker med Katjas bøger Sjælehenteren og Døden lyver aldrig

Derudover uddelte Katja Berger små lykkekager, med en særlig overraskelse indeni. Nemlig titlen på tredje bind af Fortællinger fra Døden, som udkommer til næste år.

Senere på dagen havde jeg meldt mig frivilligt til at tage mod billetter til Patricia Briggs, hvilket betød, at jeg også nåede at opleve festivalens anden Guest of Honour. Denne gang var formen meget anderledes, da det, i stedet for et foredrag, var en Q&A session, hvor tilhørerne kunne spørge om alt. Først læste Patricia dog op fra en af sine bøger, og derefter var der så mulighed for at stille spørgsmål. Det var rigtig spændende, og der blev stillet rigtig mange spørgsmål om både hendes bøger, skriveproces og andet.

Til allersidst i dette, efterhånden temmelig lange, blogindlæg, vil jeg vise de bøger og andre ting, jeg fik købt i løbet af festivalen, frem. Og det blev til temmelig mange bøger i år. Faktisk flere, end nogensinde før, og selvom jeg havde lagt et budget på forhånd, og medbragte beløbet i kontanter, så overskred jeg budgettet allerede den første dag, da der gik MobilePay i den.
En del af forklaringen er selvfølgelig, at jeg, som messeansvarlig, tilbragte størstedelen af min tid med at cirkulere rundt i messeområdet, og derfor lettere blev fristet, men den væsentligste faktor er nok desværre manglende viljestyrke, og at jeg mistede overblikket undervejs. At der samtidig var gode messetilbud, flere stande, og dermed væsentligt større udvalg, gjorde kun situationen værre.
Årets boghøst var på hele 46(!) bøger. Det er 25 bøger mere end sidste år, og selvom 1 var et anmeldereksemplar, og 2 var foræringer, så købte jeg altså hele 43 bøger i løbet af weekenden.
Jeg har igen i år inddelt bøgerne efter hvilken stand jeg købte eller fik dem ved, da jeg, med undtagelse af den første, fuldstændig har glemt, hvilken rækkefølge jeg fik fat i dem i.
Og så til bøgerne:

Den første bog jeg fik fingrene i, fik jeg faktisk allerede ved opstillingen lørdag. Jeg havde nemlig aftalt at afhente et anmeldereksemplar ved Forlaget Forårs stand, en af årets nye standholdere, og for ikke at glemme det, fik jeg det med det samme de ankom.
Bogen er:

Taran Matharu: Novicen (Påkalderen 1)

Af Tellerup fik jeg 2 bøger, hvilket jeg er meget taknemmelig for. Det er begge to senere bind i serier jeg ikke er begyndt på endnu, men som jeg glæder mig til, forhåbentlig snart, at komme i gang med. Den ene af dem udkom endda til festivalen.
Bøgerne er:

Boris Hansen: Den Tiende Trone (Panteon-sagaen 4)

Pernille Eybye og Carina Evytt: Banneret samles (Dragernes konge 3)

På Skriveforlaget/EgoLibris' stand købte jeg sidste bind af Mikkel Wendelboes serie Aiñafablen. Bogen udkom til festivalen, og det er lidt vemodigt at tænke på, at jeg købte første bind i serien til den allerførste Fantasyfestival for 4 år siden. Forfatteren var også så sød at signere bogen.
Bogen er:

Mikkel Wendelboe: Fyrstens hævn (Aiñafablen 5)

Hos mellemgaard købte jeg andet bind i en serie, som jeg godt nok ikke har fået begyndt på (jeg købte første bind i serien til sidste Fantasyfestival), men som jeg har hørt meget godt om.
Bogen er:

Karen Inge Nielsen: Natspindlerens dødsmærke (Ravneskrig 2)

På Calibats stand købte jeg min eneste ikke-fantasybog, nemlig:

Line Lybecker: På vej mod Sofie

På samme stand mødte jeg forfatteren A. Rune, som havde fået lov at sælge sine bøger der, og af ham købte jeg alle tre bind af hans trilogi, hvor 3. bind endda udkom på festivalen. Det er en serie jeg har ønsket at læse i et stykke tid, men ikke fået begyndt på. Nu, hvor den både er afsluttet og købt, håber jeg at få den læst inden alt for længe. Og han var ovenikøbet også så sød at signere alle tre bind.
Bøgerne er:

A. Rune:
Natdværgen (Traia Trilogien 1)
Blodsværmen (Traia Trilogien 2)
Ildtågen (Traia Trilogien 3)

Også Mette Finderup havde købt en stand i år, og der fik jeg fat i en serie som jeg har kigget på i flere år, og som er en blanding af graphic novel og almindelig roman. Serien er i øvrigt illustreret af Lars Gabel, som holdt foredrag sammen med Kenneth Bøgh Andersen om deres fælles graphic novel.
Bøgerne er:

Mette Finderup og Thomas Munkholt:
Forbyttede børn (Gemini 1)
Veje mellem verdener (Gemini 2)
Drengen fra Stjernerne (Gemini 3)
Skyggedæmonens datter (Gemini 4)
Dødens symfoni (Gemini 5)
Det trettende tegn (Gemini 6)

Også Turbine Forlaget deltog i år med en stand for første gang, og her fik jeg fingrene i endnu en bog, der havde release på Fantasyfestivalen. Forfatteren var der, og signerede bogen til mig, og jeg fik endda også et fint postkort med.
Bogen er:

Tobias Stenbæk Bro: Væddermændenes nat (Et varsel om storm 1)

Hos H. Harksen Productions fik jeg også købt en bog, som forfatteren signerede til mig. Hvorfor signeringen er på tysk, ved jeg ikke, men jeg glæder mig til at læse den.
Bogen er:

Rasmus Wichmann: Enkemagerne

Igen i år var Facet forbi med en stand, og hos dem købte jeg 3 bøger af samme forfatter. Den ene har jeg godt nok i forvejen, men da den er i paperback, og jeg har resten af serien i hardcover, kunne jeg ikke stå imod, da Facet havde genoptrykt den som hardcover.
Bøgerne er:

Nicole Boyle Rødtnes:
Dødsbørn (Skeletter i skabet 1)
Chatsøstre (Wicca-veninder 1)
Papsøstre (Wicca-veninder 2)

Hos DreamLitt købte jeg 4 bøger. Rent tilfældigvis var to af forfatterne der, da jeg købte dem, og de kunne godt lokkes til at signere dem til mig. Den ene af bøgerne har jeg godt nok i en tidligere udgave, men med det nye cover kunne jeg simpelthen ikke stå imod.
Bøgerne er:

Mette Sejrbo: Vampyrens pagt (Ulfhedin-sagaen 3)

Mads Schack-Lindhardt: Tir-Nâzrals arving (Stjernekørnikerne 1)

Katja Berger: Døden lyver aldrig (Fortællinger fra Døden 2)

Linette Harpsøe: Ingenmandsland (Exilium 3)

Igen i år var den lokale Arnold Busck repræsenteret med en stand, og hos dem købte jeg 4 bøger. En længe ventet, som blev udgivet til festivalen, samt 3 bøger, som jeg også havde kig på sidste år, men som blev solgt, før jeg fik dem købt.
Bøgerne er:

Malene Sølvsten: Ravnenes hvisken 3

Anthony Ryan:
Blood Song (Raven's Shadow 1)
Tower Lord (Raven's Shadow 2)
Queen of Fire (Raven's Shadow 3)

Også kommer vi til den stand, som slugte størstedelen af mit budget, og som fristede mig over evne. I år lykkedes det nemlig endelig at få lokket Fantask med til festivalen, og allerede da de stillede op om fredagen, fandt jeg de første jeg bare måtte eje, og som straks blev lagt til side til mig. Nu skulle man tro, at det var det. Men næh nej, for standen blev nemlig løbende fyldt op med nye bøger, så det endte med, at jeg købte hele 18 bøger ved dem, før weekenden var slut.
Bøgerne er:

Terry Pratchett:
The Colour of Magic (Discworld 1)
The Light Fantastic (Discworld 2)
Equal Rites (Discworld 3)
Nanny Oggs Cookbook
Terry Pratchett's Discworld Quiz Diary 2019

Karen Marie Moning: Darkfever (Fever 1)

Nicholas Eames: Bloody Rose (The Band 2)

Mark Lawrence: Red Sister (Books of the Ancestor 1)

Scott Lynch:
The Lies of Locke Lamora (Gentleman Bastard 1)
Red Seas Under Red Skies (Gentleman Bastard 2)
The Republic of Thieves (Gentleman Bastard 3)

Brandon Sanderson:
The Alloy of Law (Mistborn 4)
Shadows of Self (Mistborn 5)
The Bands of Mourning (Mistborn 6)

John Gwynne:
Malice (The Faithful and the Fallen 1)
Valour (The Faithful and the Fallen 2)
Ruin (The Faithful and the Fallen 3)
Wrath (The Faithful and the Fallen 4)

Udover de mange bøger, fik jeg også købt både kunst og merchandise til Fantasyfestivalen. Og så fik jeg 2 kunstværker forærende af kunstnerne, hvilket jeg er meget taknemmelig og rørt over.
Vi starter med merchandisen.

I år var det lykkedes os at lokke Aimshop.dk til at stille op med en stand. De havde et væld af Harry Potter-ting med, og jeg blev selvfølgelig fristet til at købe 3 ting med hjem. Et Slytherin-halstørklæde, en Slytherin-notesbog, og en Occamy-figur fra Magical Creatures-serien fra Fantastic Beasts.

I Kunstnerhjørnet faldt jeg også over et par ting, jeg bare måtte have med hjem.

Hos BRETH Design faldt jeg for et enkelt og elegant designet book sleeve i en rigtig lækket kvalitet, samt et bogmærke for Ravnenes hvisken 3. Derudover fulgte der en plakat, et postkort, et bogmærke for Morika-trilogien, og et visitkort med.

Hos Beesnitch købte jeg dette flotte dragetryk.

En af de nye kunstnere i kunstnerhjørnet var Thorkild Skov. Udover at være forfatter, har han også designet en del bogcovers for Ulven og Uglen, blandt andet til Jacob Kokkedals serie Den trofaste bror. Jeg er ret vild med coveret til I døden og så videre, så da jeg så, at han havde det med til salg, måtte jeg have fingrene i det. Thorkild fortalte en del om selve processen med at lave coverillustrationen, hvilket var rigtig interessant, og til sidste endte han med at forære mig trykket, hvilket jeg var virkelig rørt over.

Sidst, men ikke mindst, fik jeg foræret dette helt utroligt flotte lærredsprint af Kristian Nüsser. Kristian er en af idémændene bag Kunstnerhjørnet, og havde sidste år nogle mindre tryk af samme billede med. Jeg var forbi og kigge på dem mange gange i løbet af festivalen, men da jeg endelig fik taget mig sammen til at ville købe det, var det udsolgt. Og nu syntes Kristian så, at jeg skulle have deluxeudgaven i år, hvilket jeg er utroligt overvældet og taknemmelig over. Jeg er ret vild med hans stil, og var da heller ikke i tvivl, da jeg så forsidereleasen på Mads Schack-Lindhardts anden bog i Stjernekrønikerne, om at det var Kristian der stod bag. Siden er det blevet til et par bogcovers mere, hvilket er fuldt fortjent.

Det allersidste jeg fik med hjem fra festivalen, var et par gaver fra de to Guests of Honour. Det var på ingen måde noget jeg havde regnet med, og jeg er enormt rørt over, at de havde slæbt gaver med til hele planlægningsgruppen hele vejen over Atlanten.

Fra Patricia Briggs var der denne t-shirt, hvor der står Mercy's Garage på, inspireret af hendes Mercy-serie.

Sebastien de Castell kom med denne flotte USB-nøgle, med coveret fra tredje bog i Spellslinger-serien, Charmcaster. På bagsiden står der: Destiny has a Dark Side.

Og det var det. Nu vil jeg spise aftensmad, før jeg går tidligt i seng. Forude venter en helt almindelig arbejdsdag, og tilbagevenden til dagligdagen.
Før jeg slutter helt, vil jeg dog lige sige en stor tak til foredragsholdere, aktører, standholdere, frivillige og gæster som var med til at gøre Fantasyfestivalen til noget helt fantastisk igen i år. Jeg håber, I har nydt den lige så meget som jeg. 
Sidst, men bestemt ikke mindst, skal der lyde en kæmpe tak til mine fantastiske kolleger for den kæmpe indsats I igen i år har ydet både op til, under og efter festivalen, til min efterhånden faste vært for husly og skøn forplejning, og til resten af planlægningsgruppen for benhårdt arbejde, problemløsning, sjov, kreativitet og med- og modspil. Jeg håber, I er friske på endnu en omgang til næste år:)

Og til jer læsere: Tak fordi I holdt ud hele vejen til enden af mit meget lange blogindlæg. Jeg håber I kunne lide det, og ikke faldt i søvn undervejs. Var I til Fantasyfestival i weekenden, og hvad syntes I om den? Hvad var jeres yndlingsaktivitet? Og fik I også forkøbt jer?

2 kommentarer:

Anita Reads sagde ...

Sikke mange bøger! Jeg blev nødt til at tage hjem lidt før tid i frygt for at jeg ville købe flere bøger. Fantask standen var også der jeg brugte mest tid. Blev glad for at se så godt et udvalg inklusive meget nye udgivelser.

Elsker at Sebastian har skrevet et personlig besked i sin signering af sin bog.

Tak fordi du har brugt så meget tid på at få det op at stå. Virkelig flot arbejde, og håber helt sikkert på at vende tilbage igen engang.

Kirsten Bloch sagde ...

Ja, det løb noget løbsk med bogkøbene:) Jeg havde jo ikke rigtig muligheden for forlade standområdet, og da jeg først var begyndt med MobilePay, var glidebanen startet. Jeg er spændt på at høre, hvad du fik købt - jeg hørte jo om et par stykker, da vi mødtes ved signeringskøen, men ved jo ikke, om der røg flere ned i tasken senere:)

Jeg var også meget rørt over, at han skrev den søde besked i bogen. Han er virkelig et sympatisk og rart menneske, og så har han masser af humor.

Og tak for de pæne ord. Jeg håber da bestemt, at du lægger vejen forbi en anden gang. Selvom jeg godt kan forstå, at Hugo Awards måske trækker lidt mere næste år.