tirsdag den 4. september 2018

Inferno

Inferno er 5. og sidste bind af fantasyserien Sagaen om Talon, skrevet af Julie Kagawa.

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget HarperCollins Nordic

Efter afsløringen af, at Ember er datter af Talons leder, Den Gamle Slange, og udset til at lægge krop til Den Gamle Slanges sind, er Ember mere end nogensinde klar til at tage kampen op mod organisationen. Afsløringen af Talons planer om verdensherredømme, og udslettelsen af Sankt Georg Ordenen, har bragt krigen helt tæt på, og Ember, Garret og Riley forsøger desperat at finde en måde at vinde på.
Et møde med verdens ældste omstrejfer-drage afslører en længe bevaret hemmelighed, og et muligt våben mod Talon. Efter i årevis at have søgt efter Talons avlsanlæg, kender Riley nu placeringen. Men for at redde hundragerne, får oprørerne brug for hjælp, og de eneste, der måske kan hjælpe, er Sankt Georg Ordenen. Noget, der ikke ligefrem noget som vækker begejstring hos dragerne - eller soldaterne.
Imens arbejder Dante for at føre Den Gamle Slanges planer ud i livet. Men kan han leve med den pris, han må betale, for sin magt? Og kan det inferno, som Talon er ved at antænde, overhovedet stoppes?

Jeg er ret vild med den her serie, og har derfor været meget spændt på at læse slutningen. Og den skuffede absolut ikke, for sikke en afslutning!
Der var action fra start til slut, og jeg kunne ikke slippe bogen, da jeg først var begyndt på den. Handlingen er godt skruet sammen, og historien var sindsygt spændende, med masser af twists, forræderi, krig, død, intriger, action, usikre alliancer, videnskabelige eksperimenter, kærlighed, fanatisme, og selvfølgelig masser af drager.
Sproget er letlæst og flydende, med livagtige beskrivelser, som virkelig får læseren til at føle, at man befinder sig midt i handlingen. Såvel kampscener som omgivelser fremstår lyslevende, og man kunne mærke såvel den fugtige jungleluft, som det trykkende mørke under jorden.
Universet er både velkendt og fremmedartet, og udvider sig gang på gang med nye drager, steder og alliancer.
Personerne er levende og nuancerede, og dragerne er tilpas fremmedartede til, at man ved de er anderledes, samtidig med, at de er utroligt menneskelige. Synsvinklen skifter stadig mellem Ember, Garret, Riley og Dante, og det fungerer rigtig godt, fordi man dels ser konflikten fra flere sider, og dels lærer personerne rigtig godt at kende. Ember har udviklet sig en del undervejs, og nu hvor hun (endelig) har valgt Garret, er trekantsdramaet trængt i baggrunden, og i stedet får hun lov at være badass, varmhjertet, handlekraftig og modig, samtidig med at hun er forelsket og savner sin bror. Garret har endelig valgt side i kampen mellem drager og Ordenen, og er afklaret i forhold til hvor han hører til. Riley er såret over Embers afvisning, og bruddet på livsledsagerbåndet, men kaster sig over opgaven med at befri hundragerne, og passe på ungerne. Dante er stadig ambitiøs, iskold, og fast besluttet på at arbejde sig opad i hierarkiet, og leve op til titlen som Den Gamle Slanges næstkommanderende. Men det er ikke nemt, når hans egen tvillingesøster modarbejder ham. Af bipersonerne var jeg især glad for Garrets ven Tristan, og for løjtnant Martin, som begge er ærefulde, og villige til at arbejde sammen og ændre deres synspunkter. Soldaten Peter Matthews, derimod, var racistisk, fanatisk, blodtørstig og sexistisk, og helt igennem et dumt svin, og en person jeg elskede at hade. Derudover var der også flere af de andre bipersoner, som var interessante og nuancerede, selvom der også var en del man ikke lærte at kende så godt. Men det gjorde nu ikke noget.
Alt i alt var Inferno en forrygende afslutning på en rigtig god serie med masser af action, kærlighed og drager. Har man læst resten af serien, vil man bestemt ikke blive skuffet over slutningen, og jeg kan kun anbefale såvel dette bind som serien i øvrigt.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: