mandag den 26. marts 2018

Heksejægerens kamp

Heksejægerens kamp er 4. bind i fantasyserien Wardstenen, skrevet af Joseph Delaney.

Byen Pendle har i mange år været plaget af hekse. Men på det sidste er heksene blevet stærkere, og Heksejægeren har derfor bestemt sig for, at det er på tide at tage kampen op med dem. Inden da sender han dog Alice og Thomas hjem til Thomas' bror, for at fragte de kister Thomas har arvet efter sine forældre hjem til Heksejægerens hus. Men da Thomas og Alice når frem, er gården tom, og kisterne og Thomas' familie er væk.
Alice er sikker på det er hekse der har været på spil, og tilbyder at følge efter dem til Pendle, for at finde ud af hvor de bliver holdt fanget. Imens skal Thomas hente Heksejægeren, og de skal så alle tre mødes i Pendle hos præsten, en god ven og tidligere lærling, af Heksejægeren.
Men da Heksejægeren og Thomas ankommer til Pendle, er Alice endnu ikke dukket op, og det går snart op for Thomas, at der er endnu farligere ting på spil. end han på nogen måde havde forestillet sig. For heksene har planer om at vække selveste Djævelen til live, og lykkes det, vil det være en katastrofe for Herredet.

Heksejægerens kamp er endnu et uhyggeligt spændende bind i serien, og lige så god som sine forgængere.
Bogen er letlæst, med livagtige og temmelig creepy beskrivelser, og et godt flow. Et mindre irritationsmoment rent sprogligt var det dog, at der et par steder byttes rundt på navnene på Thomas' to brødre, hvilket var en anelse forvirrende, når han snakkede med en bror, og pludselig kaldte ham ved den anden brors navn. Om det er gået galt i oversættelsen eller fra forfatterens side skal jeg ikke kunne sige, men forvirrende var det. Endnu en gang emmer bogen af uhygge, og universet udvider sig igen med nye steder og væsener.
Plottet er godt udtænkt, og fyldt med overraskelser undervejs. Og så slutter bogen med noget af en cliffhanger. Historien er spændende, og fyldt med sort magi, hekse, hemmeligheder, kærlighed, forræderi, action og skræmmende væsener.
Personerne er noget af det, der gør denne serie til noget specielt. De er nemlig utroligt menneskelige, med menneskelige fejl og følelser, og så levende, at man hurtigt kommer til at lære dem at kende. Selvom man ikke er i tvivl om hvem fjenden er, så er personerne nuancerede og komplekse, og det er ikke altid til at vide hvem man kan stole på. Thomas er indimellem en smule naiv, men ellers modig, med et godt hjerte og et godt hoved. Han bliver igen stillet over for et valg mellem sin familie og sin pligt, og jeg følte virkelig med ham undervejs i bogen. Samtidig opdager han, at hans familie gemmer på flere hemmeligheder, end han på nogen måde kunne forestille sig. Af bipersonerne er både Alice og Mab interessante og svære at blive kloge på. Man ved som læser aldrig helt hvor man har dem, og det er forfriskende, fordi det gør forholdet mellem de to og Thomas ugennemskueligt. Og så kunne jeg rigtig godt lide Thomas' bror James, som også dukker op i bogens løb.
Alt i alt var det en rigtig god fortsættelse på en rigtig god serie. Jeg slugte den på ingen tid, og glæder mig allerede til at læse næste bind. Kan man lide mørk fantasy med masser af gys, kan serien varmt anbefales.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: