fredag den 16. marts 2018

Den magiske sten

Den magiske sten er 1. bind af fantasyserien Forbandelsen over Laitana, skrevet af Sissel Moody.

Bogen er et anmeldereksemplar fra forfatteren og Forlaget Solvind

Linea er en helt almindelig pige på 17 år. Hun bor hjemme hos sine forældre sammen med sine ældre tvillingebrødre og plejesøsteren Naja. og er stille, lettere overvægtig og vild med at læse fantasy. Linea går i gymnasiet, men hader det. Hun har ingen venner, og bliver mobbet, og hver dag er en pine at komme igennem. Hendes eneste trøst er drømmene om en anden verden, og de tegninger hun laver af magiske væsener.
En dag ser hun pludselig et af de magiske væsener hun har tegnet, og snart begynder der at ske mærkelige ting. Linea bliver kontaktet af Lurany, en mand fra en anden verden, som beder hende om hjælp. Den anden verden, Laitana, er blevet ramt af en forbandelse, og kun Linea kan hæve den, og redde dens indbyggere fra den onde heks Exma.
Snart befinder Linea sig i en verden fyldt med magi og ondskab, og hun får brug for alt sit mod, hvis hun skal overleve og hæve forbandelsen.

Selvom jeg godt kunne lide historien, og især Linea, så var der desværre også et par ting der generede mig lidt undervejs, og som gjorde, at jeg aldrig helt faldt for bogen.
Hvis vi starter med sproget, så er det enkelt, letlæst og flydende. Jeg kunne dog godt have tænkt mig nogle flere beskrivelser af især Laitana, da jeg havde svært ved at forestille mig hvordan omgivelserne og de væsener Linea møder på sin rejse så ud, og det gjorde det svært for mig at blive helt fanget af universet, som ellers er fyldt med spændende elementer.
Handlingen er godt skruet sammen, og fyldt med action, magi, kærlighed, mobning, venskab, ondskab og familie. Historien byder på en del overraskelser og twists undervejs, som jeg desværre gættede de fleste af meget tidligt i bogen. Det gjorde, at historien blev en anelse forudsigelig for mig, selvom den stadig var spændende. Tempoet i bogen er højt, og mens det gjorde, at bogen var hurtigt læst, så føltes det desværre også, som om Linea og hendes rejsekammerater kom lige lovlig hurtigt frem, og overvandt forhindringerne undervejs lidt for nemt.
Personerne er menneskelige og levende, og selvom det ikke var dem alle jeg lærte lige godt at kende, så kunne jeg godt lide de fleste af dem. Især Linea kunne jeg identificere mig med, da hun på mange måder mindede om mig selv i gymnasiet. Jeg gik heller ikke til fester, og jeg var også stille og læste hele tiden. Og selvom jeg ikke blev mobbet, var jeg meget alene. Linea er i starten temmelig passiv, men har alligevel mod til at være den hun er, og nægte at ændre det hun tror på, ligegyldigt hvor usandsynligt det er. Selvom hun let bliver såret, så tror hun det bedste om andre mennesker, og har nemt ved at tilgive. Jeg kunne også rigtig godt lide Lineas familie, selvom jeg ikke forstod hvorfor der konstant blev gjort undskyldninger for den måde Naja opførte sig på over for især Linea. Ja, det er synd for hende, at hun er forældreløs, men hun har boet hos dem i flere år, og burde efterhånden have lært reglerne for hvordan man opfører sig i den familie at kende. I stedet fremstod hun egoistisk, forkælet og opførte sig som det passede hende. Personerne i Laitana havde jeg lidt sværere ved at komme ind på livet af, uden at jeg helt kan sige hvorfor. Jeg kunne nemlig vældig godt lide dem, men de skilte sig ikke rigtig ud. Måske fordi det hele gik så hurtigt, efter at Linea var kommet til den anden verden. Selvom jeg godt kunne lide Nuga, Sim og Viola, så følte jeg desværre ikke, at jeg lærte dem rigtigt at kende, og det samme gjaldt Lurany, som forsvandt lidt undervejs i historien.
Alt i alt var det en god historie, selvom den havde et par mangler, og vil man have en hurtigt læst fantasybog med masser af action og overraskelser undervejs, er bogen bestemt værd at stifte bekendtskab med. Og så slutter bogen med en cliffhanger, som gør det svært at vente på næste bind i serien. 

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: