tirsdag den 20. marts 2018

Sølvmasken

Sølvmasken er 4. bind af fantasyserien Magisterium, skrevet af Holly Black og Cassandra Clare.

Bogen er et anmeldereksemplar fra Forlaget Alvilda

Aaron er død, og magerne har givet Cal skylden for det, efter de har fundet ud af, at Cal bærer på selveste Dødens Fjende, Constantines, sjæl.
Siden da har Cal siddet fængslet i magikernes fængsel, uden besøgende, mens magerne har afhørt ham om Constantines planer - noget som Cal intet ved om.
På samme dag som Cal endelig får besøg - af Jasper, af alle mennesker - udbryder der brand i fængslet, og sammen må de to flygte. Flugten går dog ikke som planlagt. Godt nok slipper de væk, med hjælp fra Tamara og Constatines mor, men flugten fører til et nyt fangenskab hos mester Joseph, som er besat af tanken om at vække Constantines minder til live i Cal, så han kan genopvække de døde. Og han har et es på hånden, som ingen havde forestillet sig.
Snart står Cal over for sit livs vigtigste valg...

Jeg er vild med den her serie, og denne bog var ingen undtagelse.
Sproget er letlæst og flydende, med levende beskrivelser og en god portion humor, som blandt andet kommer til syne i beskrivelserne af et par soveværelser.
Plottet er godt skruet sammen, og fyldt med twists undervejs, som gør det svært at gætte hvad der sker. Og så slutter bogen med noget af en cliffhanger. Historien er spændende, og fyldt med action, magi, kærlighed, venskab, valg, forræderi, ondskab, desperation, sorg og død. Tempoet er højt, og bogen er hurtigt læst, blandt andet fordi den er umulig at slippe.
Universet, og handlingen i øvrigt, tager en endnu mørkere drejning i denne bog, hvor også godt og ondt, og valget mellem dem, kommer under behandling. Samtidig lægges der op til det endelige opgør med Dødens Fjendes tilhængere.
Personerne er menneskelige og nuancerede, og især Cal udvikler sig en del i løbet af både bogen og serien. Hans frygt for at være ond kæmper i denne bog med ønsket om at rette op på hans fejltagelser, og hans voksende følelser for Tamara gør det bestemt ikke lettere for ham, at finde ud af hvor hans grænser går. Også bipersonerne er nuancerede og interessante, og i denne bog kommer man som læser tættere på såvel mester Joseph som Alex, og finder ud af hvor forskruede de egentlig er, ligesom man også lærer Constantine og hans bror bedre at kende. Det er med til at gøre fjendens motiver mere forståelige, og ondskaben mere virkelig.
Bogen levede i den grad op til resten af serien, og jeg glæder mig allerede til at læse femte og sidste bind i serien. Desværre går der et stykke tid, for sidste bind er endnu ikke udkommet, og med den cliffhanger, bliver ventetiden hård. Kan man lide fantasy med masser af magi og action, og en nuanceret hovedperson, så er den her serie absolut værd at stifte bekendtskab med. Jeg kan i hvert fald kun anbefale den.


Ingen kommentarer: