søndag den 23. oktober 2016

Gangene under jorden

Gangene under jorden er 1. bind i science fiction-trilogien Oprøret , skrevet af Jacob Oliver Krarup.

Så længe Casper kan huske har han arbejdet under jorden i en diamantmine. Arbejdet er hårdt, og læretiden som minearbejder byder på konflikter med både vagter og de andre lærlinge. Casper har kun to venner, Sandra og William.
En dag kommer der fint besøg i minen. Og en af de besøgende, en pige, er en som Casper har set før. Men kun i sine drømme, hvor han hedder Noah, og har en familie.
Casper bestemmer sig for at finde ud af hvor han kommer fra, men for at gøre det, må han stikke af fra minen. Og det er bestemt ikke ufarligt.

Bogen er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget Calibat.

Da forfatteren spurgte om jeg ville anmelde bogen sagde jeg ja tak, da jeg syntes den lød spændende. Og det har jeg bestemt ikke fortrudt. For bogen er spændende - uhyggeligt spændende. Handlingen er fyldt med action, mærkelige drømme, slaveri, jalousi, forræderi, hemmeligheder og venskab, og tempoet er højt hele vejen igennem. Sproget er flydende og letlæst, og især beskrivelserne af de mørke minegange er utroligt gode. Personerne er levende og menneskelige, og især hovedpersonen Casper lærer man rigtig godt at kende. Som læser kan man ikke undgå at leve sig ind i Caspers situation, og man hepper på ham mens han jagter sin fortid, og drages ind i konflikter med de andre unge. Men også bipersonerne Sandra og William lærer man godt at kende, og kommer til at holde af. Konflikterne er i øvrigt noget af det som virkelig er beskrevet godt i den her bog, fordi de både virker hverdagsagtige og som noget der sker unge imellem, og som noget der hører en uretfærdig tilværelse til. Bogen er flot illustreret i sort/hvid, og tegningerne er med til at gøre bogen endnu mere spændende. Bagest i bogen er der et appendix som forklarer mere om livet i minen, og det fungerer rigtig godt. Bogen har målgruppen 10+, og jeg er sikker på at den nok skal vække begejstring blandt de børn den er skrevet til. Jeg var i hvert fald godt underholdt.

Ingen kommentarer: