torsdag den 27. oktober 2016

Dead to the World

Dead to the World er 4. bind af serien The Southern Vampire Mysteries af Charlaine Harris.

Sookie er ved at vende sig til livet uden Bill, og ikke mindst til ikke konstant at blive slået halv fordærvet. Pengene er små, og Sookie er nødt til at tage alle de ekstravagter hun kan få.
Da Sookie er på vej hjem efter arbejde Nytårsaften kører hun næsten ind i en nøgen mand som løber på vejen. Eller rettere, en nøgen vampyr. Det viser sig nemlig, at Eric, Area 5s sherif, har mistet hukommelsen efter et sammenstød med nogle hekse, og Pam, Erics næstkommanderende, beder Sookie om at passe på Eric indtil de kan få løst problemet med heksene.
Sookie opdager snart, at en Eric uden hukommelse ikke er til at stå for, men at passe på en vampyr er ikke hendes eneste problem. For kort efter at Eric er dukket op forsvinder hendes bror, Jason, sporløst. Sookie bliver mere og mere bange for at heksene efter Eric har bortført Jason, og mens hun leder efter sin bror, opdager hun at det ikke kun er vampyrerne heksene er ude efter. Også varulvene i nabobyen har problemer med dem, og snart er Sookie igen i dybe problemer.

Jeg er ret vild med den her serie, som har en skøn blanding af humor, kærlighed og mysterier. Sproget er letlæst og flydende, og beskrivelserne er helt fantastiske.
Hovedpersonen Sookie har en skøn måde at opleve handlingen på, og det er specielt den humor der kommer til udtryk i hendes betragtninger som jeg er helt vild med. Samtidig er hun en dejlig person med et stort, men også skrøbeligt, hjerte, som altid forsøger at hjælpe sine medmennesker - også selvom hun en gang imellem hellere skulle holde sig væk. I dette bind er Bill forsvundet ud af handlingen - han er taget til Peru - og jeg må indrømme at jeg bestemt ikke savnede ham. Han er nemlig lige lovlig kontrollerende efter min mening, og så har han lidt for mange hemmeligheder som giver Sookie problemer. Jeg kan bedre lide Eric som person, også fordi der er lidt mere "bad boy" over ham, og derfor kunne jeg bedre lide kærlighedshistorien i dette bind.
Seriens univers udvider sig endnu mere i dette bind, hvor både hekse og feer dukker op, og det på en måde som virker helt naturlig.
Handlingen er endnu en gang fyldt med kærlighed, mysterier, lig, varulve, vampyrer, magi og sex, og spændingen stiger støt hele vejen igennem. De mange twists gør det umuligt at forudsige hvad der vil ske undervejs, og jeg havde i hvert fald ikke set slutningen komme. Jeg er dog noget skuffet over bogens forside, som jeg bare ikke synes virker særlig sexet - og er det noget handlingen er, så er det sexet.
Er man fan af serien vil man bestemt ikke blive skuffet. Jeg glæder mig i hvert fald allerede til at læse næste bind.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: