tirsdag den 18. oktober 2016

Club Dead

Club Dead er 3. bind af varmpyrserien The Southern Vampire Mysteries, også kaldet Sookie Stackhouse-serien eller True Blood, af Charlaine Harris.

Sookie er ved at have vænnet sig til at have vampyrer i sit liv. Og især Bill, hendes kæreste. Men på det seneste har Bill virket noget fjern, og mere optaget af den opgave som dronningen af Louisiana har givet ham end af Sookie. Opgaven fører Bill til Seattle, men inden han tager af sted beder han Sookie om at gemme hans computer hvis hun ikke hører fra ham, eller hvis der skulle ske ham noget.
Og så forsvinder han. Sookie bliver opsøgt af Eric, Bills nærmeste chef, som fortæller hende at Bill er blevet kidnappet - i Mississippi! Og ikke nok med at Bill har løjet for Sookie om hvor han skulle hen, han har også fundet sammen med sin vampyrekskæreste - uden at fortælle hende det.
Men det er ikke de eneste problemer Sookie har. Et varulvebandemedlem opsøger hende på hendes arbejde for at kidnappe hende, og kun en indgriben fra Bubba, en ikke særlig klog vampyr med en forkærlighed for katte, redder hende.
Eric beder Sookie om at tage til Mississippi og finde Bill, før Louisianas dronning bliver for utålmodig. Og for at det ikke skal virke alt for oplagt, skal Sookie gå undercover som kæreste til varulven Alcide, og finde ud af om kongen af Mississippi har Bill - og hvor.
Men det er bestemt ikke ufarligt, og før Sookie får set sig om er hun op til halsen i jaloux formskifter-ekskærester, døde varulve i skabe, fanatiske vampyrjægere og tiltrækkende mænd som hellere end gerne vil have hende med i seng. Hvad skal en telepat dog stille op?

Det er et stykke tid siden jeg læste de første to bind i serien, og da jeg valgte serien som månedens læsetema var det fordi jeg rigtig gerne ville læse videre i den. Nu har jeg så taget det første skridt på vejen med bind 3, og jeg er bestemt ikke skuffet. Bind 3 er nemlig ligeså godt som jeg husker de første bind i serien. Og hvorfor er det så det? Først og fremmest er der sproget. Charlaine Harris kan noget med sprog, og som læser føler man sig hurtigt hensat til det sydlige USAs fugtige klima og mentalitet. Beskrivelserne er virkelig gode og livagtige, og sproget er flydende og letlæst, krydret med en god portion humor. Personerne er mennesker på godt og ondt, og virker utroligt menneskelige - selv dem der teknisk set ikke er mennesker. Især hovedpersonen Sookie lærer man rigtig godt at kende, og man føler virkelig med hende og forbander, ligesom hun selv, hendes utrolige tiltrækning af uheld. Sookies komplicerede forhold til Bill er virkelig godt beskrevet, og man kan ikke undgå at være rasende på Bill på hendes vegne. Jeg er også ret vild med Bubba, hvis virkelige identitet er genstand for en del konspirationsteorier, og som, på trods af at han er vampyr, virkelig er en rar person, selvom han uforvarende ofte får gjort situationerne endnu mere rodede. Handlingen er rigtig godt skruet sammen, og de mange twists undervejs gør plottet umuligt at forudsige, og bogen uhyggeligt spændende. Historien er fyldt med action, vampyrer, varulve, intriger, politik, kærlighed, jalousi, utroskab, mord og masser af lig som, bogstavelig talt, vælter ud af skabene.
Jeg glæder mig allerede til at læse videre i serien og se hvilke nye problemer Sookie får rodet sig ud i, og er man fan af serien vil man absolut ikke blive skuffet.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: