lørdag den 22. oktober 2016

Readathon #1

For første gang i år deltager jeg i Dewey´s 24 Hour Readathon, og jeg har glædet mig længe. I det næste døgn er det kun læsning der er på programmet, kun afbrudt af en nødvendig, for mig, sovepause, og opdatering på de sociale medier, hvor jeg både lægger min egen læsning op og følger med i andre deltageres status. I løbet af Readathonen vil jeg løbende opdatere dette blogindlæg, ligesom jeg også vil være aktiv på GoodreadsInstagram og Facebook.


Forberedelserne til Readathon begyndte allerede da jeg havde bestemt mig for at tilmelde mig, hvor jeg begyndte at overveje hvilke bøger jeg skulle læse. Jeg ved allerede, at jeg ikke holder til at læse hele døgnet igennem, så stakken skulle være realistisk, og et af de gentagne råd jeg har læst på tidligere deltageres blogge er, at det er en god idé at have korte bøger og forskellige genrer med i stakken. Den endelige stak er en blanding af nye og gamle bøger, som er meget forskellige.
Bøgerne er:

John Green: Endnu en Katherine. 282 sider.
Bogen er den eneste John Green-bog jeg ikke har fået læst, selvom den har stået i min reol et stykke tid. Jeg har bestemt mig for, at det er den bog jeg starter med, så jeg endelig kan få den læst.

Tove Ditlevsen: Gift. 140 sider.
Også denne bog har stået ulæst i min reol et stykke tid. Den er købt på tilbud på et eller andet tidspunkt, og er en erindringsbog som jeg glæder mig til at dykke ned i.

Audrey Carlan: Januar (Calendar Girl 1). 159 sider.
Bogen er et særtryk fra Lovebooks, som jeg modtog til årets Bogbloggertræf. Det er en erotisk fortælling som jeg har hørt en del om, men som jeg egentlig ikke havde planer om at læse. Nu hvor jeg har den, skal den dog læses, og jeg tænker den vil være et godt afbræk efter erindringsbogen.

Sarah Crossan: One. 377 sider.
Også denne bog fra Politikens Forlag modtog jeg til årets Bogbloggertræf. Det er en Young Adult-roman som jeg har hørt rigtig meget godt om, og som jeg er meget spændt på at læse. Bogen er skrevet i digtform, og jeg forudser masser af tårer.

Rainbow Rowell: Kindred Spirits. 62 sider.
Denne bog har jeg ønsket mig i et stykke tid, men den har været stort set umulig at skaffe.Den er nemlig et særtryk som blev udgivet i forbindelse med World Book Day 3. marts 2016, og som hurtigt blev revet væk. Endelig lykkedes det så at finde den på Amazon, og jeg er sikker på at bogen vil være perfekt at læse som afslutning på første del af Readathonen.

Kenneth Bøgh Andersen: Den faldne djævel (Den Store Djævlekrig 6). 297 sider.
Jeg afslutter Readathonen med sidste bind af en højtelsket fantasyserie. Bogen udkom 16. september, og var én af dem jeg købte til årets Fantasyfestival i Esbjerg. Jeg har været fristet til at læse den siden jeg købte den, men har holdt stand, fordi jeg var sikker på, at den ville være perfekt til Readathonen.

Ialt er læsestakken på 1317 sider, som jeg burde kunne komme igennem. Jeg tror ikke jeg løber tør, men skulle det ske, er der jo altid backup at finde i reolerne.

Skal I også være med? Og hvor kan jeg følge jer?


10.58 
Nu er der kun ganske få timer til det går løs, og jeg er så klar.
Bøgerne er udvalgt, slik og frugt er købt, aftensmaden er i fryseren, og det eneste jeg mangler er at gå en tur med støvsugeren, så jeg ikke bliver forstyrret af dårlig samvittighed mens jeg læser. Og jeg løber næppe tør for slik undervejs. Se bare her:

Jeg har tjekket at alle bøgerne er på Goodreads, så jeg ikke skal spilde tid med at oprette dem efterhånden som jeg får dem læst, og der er taget billeder af bøgerne, så de bare skal lægges på bloggen efterhånden som jeg bliver færdig med dem. Og så har jeg skrevet det blogindlæg som jeg vil opdatere løbende under Readathonen.

13.47
Går og tripper, mens jeg kigger på uret. Jeg har været forbi Dewey´s 24 Hour Readathons hjemmeside og udfyldt de fem Opening Event Questions. I skal heller ikke snydes for dem, så de kommer her:

1) What fine part of the world are you reading from today? Ribe, Denmark.
2) Which book in your stack are you most looking forward to? Den faldne djævel by Kenneth Bøgh Andersen, last volume in a Danish fantasy series.
3) Which snack are you most looking forward to? Oreos with double cream.
4) Tell us a little something about yourself! Children´s Librarian and booklover.
5) If you participated in the last read-a-thon, what’s one thing you’ll do different today? If this is your first read-a-thon, what are you most looking forward to? I look forward to following the other participants and of course reading a lot of books.

Slik, frugt og te er stillet frem, og den første bog er valgt, og venter nu bare på at blive åbnet.

14.00
Så er det nu! Første bog er John Greens Endnu en Katherine.

17.15
Færdig med første bog, og er glædeligt overrasket. Synes den var både sjov og tankevækkende, selvom jeg må indrømme at de matematiske formler gik noget hen over hovedet på mig. Den er ikke på højde med forfatterens En flænge i himlen, men det ville også være urimeligt at forvente.
Jeg har lavet mere te, og vil nu tjekke blogge rundt omkring, inden jeg går i gang med næste bog, som bliver Tove Ditlevsens Gift.

19.30
Aftensmaden står i ovnen, og jeg er blevet færdig med anden bog. Den var slet ikke som jeg havde regnet med. Tove Ditlevsens sprog er fantastisk, men bogen er meget barsk og temmelig deprimerende, så efter aftensmaden tager jeg hul på en lille let sag, i form af Calendar Girl 1: Januar af Audrey Carlan. Forhåbentlig letter det humøret lidt.
Mens aftensmaden bliver færdig vil jeg kigge mig omkring på andre deltageres blogge, og trække lidt frisk luft. Kan mærke jeg trænger til lidt blæst og kold luft til at vække mig lidt.

20.32
Aftensmaden er spist, og te og chokolade har fundet vej tilbage til bordet. Jeg har lige været ude og blive luftet lidt, og er nu klar til begynde på Readathonens tredje bog. 

22.06
Er færdig med Calendar Girl: Januar, og er blevet bekræftet i, at den ikke var noget for mig. Alt for meget sex, og den handling der var, var urealistisk. Men den var da et godt og fluffy afbræk efter Gift. Nu vil jeg gå i gang med den nok sidste bog inden jeg går i seng, nemlig One af Sarah Crossan, som jeg har hørt rigtig meget godt om.

23.42
Fjerde bog er færdiglæst, og hold op hvor var den bare god! Jeg tudede mig igennem slutningen, og slugte bogen på næsten ingen tid. Jeg mindes ikke at have læst en roman i digtform før, men bogen var så godt skrevet og handlingen så medrivende, at jeg faktisk ikke tænkte over det.
Nu vil jeg tjekke blogge og opdateringer rundt omkring, før jeg går i seng og sover nogle timer. Vi ses i morgen tidlig.

9.12
Er stået op og parat til endnu nogle timers læsning. Rundstykkerne er i ovnen, og mens de varmer færdig vil jeg begynde på femte bog i stakken, som er en lille tynd sag. Det er nemlig Rainbow Rowells Kindred Spirits.

10.03
Jeg har fået spist morgenmad, og læst Kindred Spirits, som er en rigtig sød bog om fans, nørder og Star Wars. Bogen er sjov og rigtig godt skrevet, selvom den ikke er så lang. Den helt rigtige vågne op-bog. Nu vil jeg surfe lidt rundt på de andre deltageres blogge før jeg begynder på den sidste bog i min læsestak, Den faldne djævel af Kenneth Bøgh Andersen.

12.52
Jeg er færdig med sjette og sidste bog i min læsestak, som bestemt var en værdig afslutning på serien. Udførlig anmeldelse følger senere.
Der er stadig lidt over en time til Readathonen er slut, så jeg har bestemt mig for at supplere læsestakken med et anmeldereksemplar fra forlaget Calibat, nemlig Oprøret af Jacob Oliver Krarup, som er første bind i serien Gangene under jorden. Bogen er på 69 sider, så jeg burde kunne nå at blive færdig med den.

13.26
Er blevet færdig med Gangene under jorden 1: Oprøret, og vil nu bruge den sidste halve time på at tjekke de andre deltageres fremskridt. Jeg har i alt fået læst 7 bøger på 1386 sider, og er egentlig helt stolt af mig selv. Senere i dag får jeg skrevet anmeldelser på Den faldne djævel og Oprøret, men jeg kan godt mærke at hovedet lige skal have en pause. Jeg tror også jeg vil gå en tur i solskinnet når Readathonen officielt er slut, men indtil da vil jeg kigge mig lidt omkring og se hvordan det er gået for de andre læsere.

13.41
Har udfyldt Dewey´s End of Event Survey, og den skal I da ikke snydes for.

1.Which hour was most daunting for you? Hour 10 - around 23 o´clock in Denmark.
2. Could you list a few high-interest books that you think could keep a Reader engaged for next year? Kindred Spirits by Rainbow Rowell, One by Sarah Crossan and Den faldne djævel by Kenneth Bøgh Andersen.
3. Do you have any suggestions for how to improve the Read-a-thon next season?No.
4 What do you think worked really well in this year’s Read-a-thon? Everything.
5. How many books did you read? 7.
6. What were the names of the books you read? Endnu en Katherine by John Green, Gift by Tove Ditlevsen, Calendar Girl: Januar by Audrey Carlan, One by Sarah Crossan, Kindred Spirits by Rainbow Rowell, Den faldne djævel by Kenneth Bøgh Andersen, Oprøret by Jacob Oliver Krarup.
7. Which book did you enjoy most? It´s a toss up between Den faldne djævel and One.
8. Which did you enjoy least? Calendar Girl: Januar
9. How likely are you to participate in the Read-a-thon again? What role would you be likely to take next time? Very likely, and I would be a reader again.

14.00
Oktobers Readathon er officielt slut, og det har virkelig været en dejlig oplevelse at bruge et helt døgn (næsten) på læsning og bøger. Jeg har virkelig hygget mig, og det har ikke mindst været fordi jeg har vidst, at der, samtidig med at jeg læste, har siddet læsere i hele verden og læst lige så opslugte som jeg. På den måde er læsningen, som ellers kan være noget asocial, pludselig blevet vældig social, og det har været sjovt at følge de andre læseres fremskridt via de sociale medier.
Jeg fik selv læst 7 bøger, på trods af at jeg havde en pause på 9 timer hvor jeg fik noget tiltrængt søvn. Det har fungeret rigtig godt at læse korte bøger i forskellige genrer, og det er noget jeg tager med mig til næste Readathon. For jeg skal så meget være med igen.
Jeg må konstatere at jeg har indkøbt så rigeligt med slik og frugt, og jeg fik langtfra spist det hele. Næste gang kan jeg roligt skære ned på indkøbene, for der går i hvert fald et stykke tid før jeg skal spise mere chokolade. Jeg kunne godt have ønsket mig, at jeg havde været lidt bedre til at kommentere og følge med ved de andre bloggere, men det må jeg så sætte mere tid af til næste gang.

Har I været med? Og hvordan er jeres læsedøgn gået?

25 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Jeg håber, du bliver lige så glad for Den faldne djævel som jeg var - en af de bedste serieafslutninger, jeg har læst :-)

Rigtig god fornøjelse - håber du får et skønt readathon!

Jeg har lagt mine bøger frem og mangler nu blot at finde et godt tæppe. Så kan klokken godt blive 14!


Mvh.
Den lille Bogblog

AmandaEmma sagde ...

Hej Kirsten! Jeg håber virkelig at dette første readathon lever op til dine forventninger. Personligt elsker jeg det. Jeg ser frem til at høre hvad du synes om Kindred Spirits som jeg overvejer at tilføje til min læsestak i dette læsedøgn.

God fornøjelse! Jeg glæder mig til at følge dig på de forskellige sociale medier :)

Kirsten Bloch sagde ...

@Piskeriset, jeg glæder mig også virkelig til at læse den. Dejligt at høre at den er god. Og i lige måde:)

Kirsten Bloch sagde ...

@AmandaEmma: Det håber jeg også. Men mon ikke det gør? Jeg har i hvert fald ikke hørt andet end godt om Readathonen. Jeg håber Kindred Spirits lever op til forventningerne. Og jeg ser også frem til at følge dig. Rigtig god læselyst.

Malene sagde ...

Åh, chokolade-overload! Hvor ser det lækkert ud! :-) Rigtig god fornøjelse med læsningen og dit første readathon! <3

Kirsten Bloch sagde ...

@Malene H. Mange tak. Er allerede ved at være lidt træt af chokolade, men læsningen går det godt med.

Rikke Simonsen sagde ...

Sikke en fin stak bøger og nogle lækre snacks! Rigtig god fornøjelse med dit første readathon - nyd det, nyd det, nyd det :D

Kirsten Bloch sagde ...

@Rikke Simonsen. Tak. Og du kan tro jeg nyder det.

Piskeriset sagde ...

Det kan være, jeg skal prøve den bog på et tidspunkt. Har læst flere af hans bøger, men ingen af dem kommer desværre helt op på 'En flænge i himlen'-niveau.


Mvh.
Den lille Bogblog

Kirsten Bloch sagde ...

@Piskeriset, nej, jeg er heller ikke blevet rørt på samme måde af andre af hans bøger. Men jeg synes Endnu en Katherine er okay, og den indeholder i hvert fald en del humor.

Malene sagde ...

Åh, så må du skifte snacksne ud!
God fornøjelse med 'Januar'! :-)

Anonym sagde ...

Hold da fast, tre bøger allerede. Godt gået! Bliver du ved hele natten?

Kirsten Bloch sagde ...

@Malene H. Det er sket. Jeg brød mig desværre ikke om Januar.

Kirsten Bloch sagde ...

@Bachs Bøger. Tak, er oppe på fire nu. Og lige om lidt går jeg i seng - jeg kan ikke holde til at være oppe hele natten.

Anonym sagde ...

Hvor er du god, at ducallerede har læst så meget! Jeg ønsker dig et par dejlige timer i drømmeland, og ser frem til, at følge din læsning i morgen :)

Piskeriset sagde ...

Sov godt! Jeg har færdiggjort min tredje bog og smutter også i seng :-)


Mvh.
Den lille Bogblog

Kirsten Bloch sagde ...

@crossingjourneys. Tak:)

Kirsten Bloch sagde ...

@Piskeriset. Tak, og i lige måde.

Nikoline sagde ...

Det lyder som om du har et dejligt læsedøgn. Jeg er vild med din bogstak og vil selv rigtig gerne læse Kindred Spirits på et tidspunkt.

Piskeriset sagde ...

Hov! Jeg havde ikke fanget, at den bog handler om nørder og Star Wars - så må jeg jo læse den :D

Fortsat god læsning!

Kirsten Bloch sagde ...

@Nikoline og @Piskeriset: Den kan bestemt også anbefales.

Malene sagde ...

Tak fordi jeg måtte følge med i dit læsedøgn - det har simpelthen været så hyggeligt! :-)

Kirsten Bloch sagde ...

@Malene H. Tak, i lige måde, det har virkelig været hyggeligt.

Iben sagde ...

Sikke nogle dejlige bøger du har fået læst :) Det er altid svært at finde balancen mellem læsningen og det sociale - det her var mit 9. readathon, og jeg kæmper stadig med det. I år havde jeg fokus på bloggere, men gjorde næsten intet ud af twitter og instagram.

Kirsten Bloch sagde ...

@Iben. Ja, jeg var også glad for at læse størstedelen af dem. Rart at høre at selv en rutineret deltager kæmper med det sociale, så føler jeg ikke helt så dårlig samvittighed.