lørdag den 1. oktober 2016

Læsestatus for september


September måned er slut, og det er igen tid til at gøre status over læsemåneden der gik. Efteråret er for alvor kommet til landet med regn og rusk, og jeg mindes med vemod septembers blå himmel og lune temperaturer, mens jeg drikker te og nyder at være indenfor.
Som forudset blev september ikke den store læsemåned. Til gengæld var den præget af flere store begivenheder, og jeg har tilbragt rigtig mange dage og timer med at rejse frem og tilbage med tog, uden det dog har givet overskud til at få læst nogle bøger. Heldigvis har jeg været så forudseende at læse forud i månederne før, så jeg har stadig gode chancer for at nå i mål med mit Goodreads-læsemål på 150 bøger.
Og hvilke begivenheder var det så som fyldte så meget? Den første begivenhed var i familien, hvor min lille nevø blev døbt i starten af september. Det var en rigtig dejlig dag fyldt med glæde - og selvfølgelig blev han også begavet med bøger, så han kan starte sit eget hjemmebibliotek.
Derefter fulgte, indenfor to en halv uge, hele tre bogbegivenheder.


Den første var selvfølgelig Fantasyfestivalen, som blev alt det jeg havde drømt om og håbet på, og som også var årsagen til at jeg havde friholdt september for såvel læsemål som læsetema, da jeg, af erfaring, vidste at jeg ikke ville have det store overskud til at få læst mens planlægningen og afviklingen var på sit højeste.
Jeg har skrevet et indlæg om Fantasyfestivalen her.


Den næste store bogbegivenhed var årets Bogbloggertræf i Aalborg. Jeg begyndte allerede at glæde mig til årets træf da sidste års træf var slut, og det blev da også en rigtig hyggelig dag fyldt med bogsnak og et helt særligt fællesskab som virkelig er kommet til at betyde meget. Det er virkelig rart at få sat ansigter på de folk hvis meninger og anbefalinger fylder så meget, og føle den opbakning som forlag og forfattere giver os som bogbloggere. Og det er selvfølgelig altid dejligt at blive begavet med masser af skønne bøger. Jeg har skrevet et indlæg om Bogbloggertræffet her.


Sidste store bogbegivenhed var mødet med den amerikanske fantasyforfatter Julie Kagawa i Odense 27. september. HarperCollins Nordic, Bog & Idé i Odense og Odense Hovedbibliotek havde sammen arrangeret et fantastisk VIP-arrangement med forfatteren, og forlaget havde inviteret en masse bogbloggere til arrangementet - heriblandt mig. Det var en skøn aften, og Julie Kagawa var både sjov og interessant at høre på. Eneste minus var, at jeg nær aldrig var kommet hjem, men resten af aftenen var fantastisk. Jeg har skrevet et indlæg om arrangementet her.


Selvom det ikke blev til så mange bøger, så fik jeg faktisk læst 4 i månedens løb, hvilket jeg ikke havde regnet med.
Bøgerne fordelte sig på 2 anmeldereksemplarer, 1 biblioteksbog og 1 af mine egne.


Af anmeldereksemplarer fik jeg læst:

Dorte Marcussen, fortalt af M.P. Russell: Mission Befri Cornelius (Viggo Månestråle og Landet på den anden side 1).
Anmeldereksemplar fra Forlaget Muffin, tilsendt af forfatteren.
Serien er ajour.

K. L: Berger: De 7 synder.
Anmeldereksemplar fra DreamLitt, anmeldt på bookeater.dk.


Biblioteksbogen, som skulle afleveres og derfor ikke er på billeder øverst, var:

Ransom Riggs: Frøken Peregrines hjem for sælsomme børn (Frøken Peregrines sælsomme børn 1)


Den sidste bog jeg fik læst i september var:

Sherrilyn Kenyon: Upon the Midnight Clear (Dark-Hunter 13, Dream-Hunter 2)

Alt i alt var det en bedre læsemåned end jeg havde frygtet, og jeg glæder mig til at få læst en hel masse bøger i oktober. Ikke mindst fordi jeg, udover en del anmeldereksemplarer, har fået en hel del bøger på hylderne i løbet af september, hvilket jeg vender tilbage til i den næste book haul, som er lige på trapperne.
I oktober vender jeg tilbage til læsetemaerne, og månedens læsetema er True Blood-serien af Charlaine Harris, også kaldet Sookie Stackhouse-serien og The Southern Vampire Mysteries. Jeg har tidligere læst de første to bind i serien, men er ikke kommet videre, hvilket jeg håber månedens læsetema vil hjælpe mig med.
Derudover overvejer jeg at deltage i Dewey´s 24 Hour Readathon 22. oktober, men har endnu ikke bestemt mig. Jeg ved dog allerede, at det vil være i et begrænset omfang jeg deltager, da jeg ikke kan holde mig vågen i et helt døgn, og derfor er det også stadig på overvejelsesstadiet. Jeg får dog en lille smagsprøve på hvordan det foregår nogle dage før, når Esbjerg Kommunes Biblioteker er med i Bibliotekernes Readathon som Randers Bibliotek har sat i gang, og regner med at jeg bestemmer mig endeligt derefter.

Hvad er jeres læseplaner for oktober? Og har I haft nogle boglige begivenheder i september?

Ingen kommentarer: