mandag den 2. maj 2016

The Dream-Hunter

The Dream-Hunter er 11. bind af Sherrilyn Kenyons Dark-Hunter-serie og 1. bind af Dream-Hunter-
serien.

Geary har mistet næsten hele sin familie i jagten på Atlantis, og har brugt det meste af sit voksenliv på at lægge afstand til farens besættelse af sagnriget. På farens dødsleje lover hun at fortsætte eftersøgningen, uden dog at have intentioner om at holde løftet. Men da hun i farens efterladte ting finder bevis for at Atlantis har eksisteret beslutter hun sig for at fortsætte eftersøgningen så hun kan give faren oprejsning. Og efter flere år har hun endelig fundet det rigtige sted.
Men eftersøgningen besværliggøres af manglende tilladelser, og Geary begynder at miste troen på projektet. Hun har dog en enkelt tilflugt, nemlig drømmeelskeren Arik, som lover at gøre hvad han kan for at hjælpe hende.
Geary har dog ingen anelse om at Arik findes i virkeligheden. Arik er en drømmegud, forbandet af guderne til kun at føle smerte og uden egne følelser. Kun ved at besøge menneskers drømme kan han føle noget, og han er blevet tiltrukket af Geary. Hun fascinerer ham, da hun til en vis grad kan modstå hans kræfter. Da de andre drømmeguder beordrer ham til at holde op med at besøge hendes drømme laver han en aftale med Hades: 14 dage som menneske mod en menneskelig sjæl. Hades snyder ham dog ved at forlange Gearys sjæl - eller Ariks egen.
Arik møder endelig Geary i levende live, men har ingen idé om hvordan man opfører sig som menneske. I desperation tilbyder han Geary at skaffe de nødvendige tilladelser. Mens de leder efter Atlantis begynder Arik og Geary langsomt at nærme sig hinanden. Men tiden er knap, for deadline for Hades´ aftale nærmer sig. Samtidig begynder andre guder at blande sig, for der er en grund til at ingen har fundet Atlantis. En grund, der kan ødelægge verden - og dræbe guderne.

Jeg er bare vild med den her serie. Sproget er, som altid, letlæst og flydende, med masser af humor og fantastiske beskrivelser. Plottet er originalt og godt skruet sammen, og handlingen er fyldt med spænding, magi, guder, intriger, forræderi, kærlighed og erotik. Adskillige plottwists gør handlingen umulig at forudsige, og gør bogen hurtigt læst. Personerne virker levende og menneskelige, og især de to hovedpersoner Geary og Arik udvikler sig undervejs i bogen. Særligt Ariks forvandling fra ufølsom gud til sårbart menneske er rigtig godt beskrevet, og man kan ikke undgå at komme til at holde af personerne. Som sædvanlig i Kenyons bøger dukker der personer fra tidligere bøger op som bipersoner. Det er dog ikke helt så udbredt i denne bog som i nogle af de andre, da handlingen foregår i Grækenland i modsætning til de tidligere bind i serien. Denne bog er samtidig starten på en ny mini-serie i Dark-Hunter-serien, Dream-Hunter-serien, som jeg glæder mig til at læse videre i. Indtil videre lover den i hvert fald godt, og er med til at give Kenyons univers endnu en facet. Bogen er umulig at slippe, og kan varmt anbefales. Er man fan af Dark-Hunter-universet er bogen en must-read.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: