søndag den 29. maj 2016

Dragerne

Dragerne er 1. bind af fantasyserien Sagaen om Talon, skrevet af Julie Kagawa.

Sankt Georg Ordenen har været i krig med dragerne i mange hundrede år. Det lykkedes næsten Ordenen at udrydde dragerne, indtil dragerne begyndte at bruge menneskeskikkelser og tilpasse sig menneskenes verden. I dag er alle drager en del af Talon, og organisationen vogter nidkært over dem, og bestemmer alle detaljer af deres liv.
Tvillingerne Dante og Ember er drager, og som alle andre drager er de vokset op i Talons hemmelige anlæg, hvor de har lært at passe ind blandt mennesker. De er nu blevet 16 år, og det er tid til deres sidste prøve, inden de indtager den plads i organisationen som Talon har bestemt for dem. De skal tilbringe en hel sommer blandt mennesker hvor de skal lære at tilpasse sig omgivelserne.
Ember glæder sig helt vildt til en sommer uden træning og regler, og kan slet ikke vente med at opføre sig som et rigtigt menneske. Dante og Ember får hurtigt venner blandt mennesker på deres egen alder, men da en omstrejfende drage dukker op slutter friheden. Tvillingerne bliver for første gang skilt ad, og Ember får tildelt en sadistisk hundrage som træner.
Ember bliver mere og mere utilfreds med Talon, og så sker der noget der for alvor får hende til at gå imod alt det hun har lært. Hun møder Garret, en ung menneskefyr, som får hende til at føle noget hun aldrig har følt før. Samtidig møder hun endnu en gang den omstrejfende drage, Riley, som fortæller hende at Talon ikke er det organisationen giver sig ud for at være. Og mens Embers menneskeside er tiltrukket af Garret, så er hendes drage tiltrukket af Riley.
Men Talon er ikke det eneste som ikke er hvad det giver sig ud for at være. Også Garret har en hemmelighed som kan få Ember dræbt. Han er nemlig soldat i Sankt Georg Ordenen, og hans job er at finde den drage som holder til i området. Og hans mistanke er faldet på Ember, som får ham til at føle ting han aldrig har følt før.

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget HarperCollins Nordic. 

Jeg er vild med drager, så da jeg fandt ud af at den her bog kom på dansk måtte jeg bare have fingrene i den. Og jeg blev bestemt ikke skuffet. Den her bog ligner ikke noget jeg før har læst. Plottet er utroligt originalt og godt skruet sammen, og handlingen er fyldt med twists som gør bogen uhyggeligt spændende og umulig at forudsige. Bogen er fyldt med spænding, kærlighed, intriger, hemmeligheder, forræderi, magi og fantastiske action- og kampscener. Og så selvfølgelig drager. Hele idéen med drager der lever blandt mennesker synes jeg er rigtig god, og forfatteren har formået at beskrive både dragernes instinkter og forvirringen hos både Ember og Garret rigtig godt og overbevisende. Personerne er fantastiske, og utroligt menneskelige - eller måske snarere "dragelige". Ember er en person som elsker sin bror, men som ikke bare kan tilpasse sig det liv som Talon har valgt for hende. Hun er nysgerrig, stædig, og har hjertet på rette sted, men også en smule naiv i forhold til det modsatte køn, som hun ikke rigtig ved hvordan hun skal forholde sig til. Beskrivelserne af hendes følelser og den forvirring de medbringer er rigtig gode, og virkelig spot on. Garret ligner på mange måder Ember, bare med modsat fortegn. Også han er vokset op hos en organisation som ikke tilgiver at man bevæger sig uden for rammerne, og også han har aldrig været forelsket før. På mange måder har han ligeså svært ved at passe ind blandt mennesker på sin egen alder som Ember, og det giver nogle lighedspunkter mellem personerne som gør det nemt at sympatisere med dem begge to og forstå deres spirende forhold og følelser. Også Riley er godt beskrevet, og virker levende og realistisk. De mange bipersoner er nuancerede og menneskelige, og som læser kommer man virkelig til at kende dem godt og holde af dem - de fleste, i hvert fald. Sproget er flydende og letlæst, med flotte beskrivelser, fantastiske actionscener, og et højt tempo, som dog på ingen måde føles forjaget. Bogen slutter med en cliffhanger som vil gøre det virkelig svært at vente på næste bind i serien. Forhåbentlig går der ikke al for lang tid før næste bind udkommer.
Jeg er også nødt til at rose bogens cover, som er virkelig flot og i den grad er med til at sætte læseren i den rette stemning.
Alt i alt en rigtig god læseoplevelse som i den grad kan anbefales. Er du vild med drager og fantasy er det her lige en bog for dig.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: