tirsdag den 31. maj 2016

Læsestatus for maj


Det er endnu en gang tid til at gøre status over måneden der gik. Med maj dukkede sommeren op, og sammen med den kom mit læseoverskud. Måneden bød på rigtig mange gode læseoplevelser hvilket jo altid er dejligt. Faktisk læste jeg kun en bog jeg ikke brød mig om, og langt størstedelen var fantastiske. Jeg fik læst ialt 15 bøger i den forgangne måned, og det betyder at jeg har forøget mit forspring for årets læsemål på Goodreads på 150 bøger. Jeg er derfor godt på vej til at nå i mål, forudsat selvfølgelig at lysten ikke forsvinder helt senere på året.


Månedens læsetema var Fantasy på engelsk. Jeg har rigtig mange ulæste fantasybøger på engelsk stående i mine reoler, og håbet var at jeg kunne få gjort et indhug i dem. Det lykkedes så ikke helt, men jeg fik da læst 4. Heraf fandtes 2 på mine reoler i forvejen, mens 2 var lige udkomne nyanskaffelser.
Bøgerne var:

Sherrilyn Kenyon: The Dream-Hunter (Dark-Hunter 11)
Sherrilyn Kenyon: Devil May Cry (Dark-Hunter 12)
Serien er i gang.

Sherrilyn Kenyon: Invision (Chronicles of Nick 7)
Serien er ajour.

Rick Riordan: The Hidden Oracle (The Trials of Apollo 1)
Serien er ajour. 


I løbet af maj fik jeg gjort et ordentligt indhug i de anmeldereksemplarer jeg har været så heldig at få tilsendt. Faktisk fik jeg læst hele 8 anmeldereksemplarer, hvilket er over halvdelen af alle de bøger jeg fik læst i månedens løb. Det synes jeg egentlig er ganske godt gået. Samtidig var langt de fleste helt fantastiske, og der var kun en enkelt bog jeg ikke brød mig om.
Bøgerne var:

Melissa Grey: Midnatspigen (Fjer og Flammer 1) Anmeldereksemplar fra Forlaget Alvilda. 
Serien er ajour. 

Patricia Briggs: Jernfeen (Mercy 3) Anmeldereksemplar fra Tellerup, anmeldt på bookeater.dk.
Serien er ajour.

Joe Abercrombie: Før de bliver hængt (Den Første Lov 2) Anmeldereksemplar fra Gyldendal, anmeldt på bookeater.dk.
Serien er ajour.

Leigh Bardugo: Pigen og Mørkningen (Grisha 1) Anmeldereksemplar fra Forlaget Alvilda. 
Serien er ajour.

Isa Lemvigh Clausen: Tara og Stormøerne Anmeldereksemplar fra Forlaget mellemgaard.
Serien er ajour. 

Anne Sofie Hammer: Mig og Dylan Walker - eller historien om hvordan jeg ødelagde mit sidste skoleår. Anmeldereksemplar fra Høst & Søn, anmeldt på bookeater.dk. 

Mathilde Gram: Arvens hævn Anmeldereksemplar fra forfatteren.

Julie Kagawa: Dragerne (Sagaen om Talon 1) Anmeldereksemplar fra HarperCollins Nordic. 
Serien er ajour. 


Maj måneds udfordring i #flyvehjoernet var: Læs en børnebog. Jeg valgte en jeg havde læst før men af mystiske årsager ikke havde fået anmeldt på bloggen i første omgang.
Den bog jeg valgte var:

Jessica Day George: Onsdage i tårnet (Funkelborg 2)
Serien er igang.


Derudover fik jeg læst en enkelt biblioteksbog. Zombier er ellers ikke mig, men jeg var simpelthen nødt til at vide hvordan serien endte. Og så måtte jeg tage de mareridt med.
Bogen var:

Nicole Boyle Rødtnes: Verdens ende (Zombie jæger 8)


Sidst, men ikke mindst, fik jeg endelig taget mig sammen til at få læst en af de bøger jeg modtog i bookiebaggen fra Gyldendal til sidste års bogbloggertræf, nemlig:

Pierce Brown: Rød opstand (Red Rising 1)

Alt i alt en rigtig god læsemåned med masser af fantastiske læseoplevelser, hvoraf en del af bøgerne endda var temmelig tykke. Jeg håber at kunne holde tempoet i næste måned, hvor læsetemaet er Trudi Canavan. Jeg glæder mig rigtig meget til at møde hende til Fantasyfestivalen i Esbjerg, og vil gerne inden da have læst lidt flere af hendes bøger. Jeg tvivler på jeg når at læse dem allesammen - de er nemlig temmelig tykke - men satser på at nå The Traitor Spy-trilogien i løbet af juni.
Derudover byder juni måned på endnu flere anmeldereksemplarer, da jeg håber på at nå i bund med dem inden sommerferien.
Hvordan har jeres maj måned været? Og hvilke bøger vil I have læst i juni?

Ingen kommentarer: