søndag den 13. september 2015

Mylingen

Mylingen er 3. del af fantasyserien PAX, som er skrevet af Åsa Larsson og Ingela Korsell, og illustreret af Henrik Jonsson.

Det lykkedes Alrik og Viggo at stoppe grimmen, men ikke før Alrik blev bidt. Sammen med Damir, Estrid og Magnar skynder Viggo sig tilbage til biblioteket for at finde en kur. Men da de kommer frem er biblioteket under angreb - af imper.
Damir er sikker på at imperne er sendt af den sortheks som hærger byen. Men der er desværre stadig ingen spor der peger på hvem sortheksen er.
Det lykkes dem at redde Alrik, og brødrene vender tilbage til deres plejeforældre.
Men allerede dagen efter får Alrik igen problemer, da han kommer op at slås med bøllen Simon. Og samtidig forsøger nogen at forgifte ham.
Simons far tilkalder politiet og vil have dem til at fjerne Alrik. Men heldigvis bliver der ikke noget af det. Alrik møder også den mystiske pige Iris, som er meget hemmelighedsfuld.
Imens forbereder skolen sig til den store allehelgensfest. Alrik og Viggo tager ikke med, og det viser sig at være heldigt. For to søskende, Loke og Tove, bliver næsten kvalt til hver deres fest.
Estrid og Magnar er sikker på at der er noget overnaturligt bag, og sammen med Alrik og Viggo finder de ud af, at det er en myling. Et spøgelse, som tager hævn over børn fra den familie der slog dem ihjel.
Alrik og Viggo må stoppe mylingen før allehelgensdag hvor dens kræfter er stærkest. Men først skal de finde ud af hvem mylingen var - og hvor liget er begravet.

Endnu et uhyggeligt spændende bind i serien. Handlingen blæser derudad, og bogen er fyldt med action, som gør at den er umulig at slippe før den er læst. Personerne er levende, og man føler virkelig at man kender Alrik og Viggo bedre og bedre jo længere man kommer ind i serien. Sproget er godt og flydende, med nogle meget uhyggelige og makabre beskrivelser. Der er masser af gyserelementer og man kan nærmest føle den sorte magi igennem siderne. Bogen er fyldt med illustrationer som er med til at fortælle historien i bedste tegneseriestil. Og så er det sjovt at læse fantasy med de nordiske myter og overnaturlige væsener i hovedrollen. Jeg kan næsten ikke vente på næste bind i serien, og kan varmt anbefale såvel Mylingen som resten af serien. 

Ingen kommentarer: