fredag den 4. september 2015

Grimmen

Grimmen er 2. bind af fantasyserien PAX skrevet af Åsa Larsson, Ingela Korsell og Henrik Jonsson.

Et hundelignende uhyre hjemsøger Mariefred, og Alrik og Viggo forsøger at finde ud af hvad det er. En fremmed dukker op for at søge hjælp i biblioteket, men kan de nu også stole på ham?
Samtidig har brødrene stadig problemer med bøllen Simon, som sammen med sin bande stjæler Alriks fødselsdagsgave, en cykel, og smider den i havnen. Men Simons far nægter at lytte, og giver Alrik skylden, da Alrik banker Simon. Simons far truer også Alrik med politiet.
Alrik og Viggo tror uhyret er en varulv og forsøger at lave et gleipnerreb som kan tæmme bæstet. Men er det nu også en varulv - og kan de stoppe uhyret i tide?

Endnu et spændende bind i serien. Blandingen af tekst og tegneserie fungerer rigtig godt, og er med til at skabe bogens helt særlige stemning, en blanding af gys og magi. Sproget er godt og flydende, og personerne troværdige og sympatiske - med undtagelse selvfølgelig af skurkene. Der er fokus på nordiske myter, og det er de barskeste der er taget i brug, hvilket er med til at skabe bogens helt særlige gyserstemning. Man fornemmer virkelig kulden og mørket i det høje nord når man læser bogen, og samtidig har den noget nutidigt og magisk over sig som er svært at forklare. Bogen er umulig at slippe, og serien kan varmt anbefales.

Ingen kommentarer: