søndag den 13. september 2015

Blod-bånd

Blod-bånd er 3. bind af fantasyserien Totemdyrenes saga - også kaldet Spirit Animals. Bogen er
skrevet af Garth Nix og Sean Williams.

Meilin har forladt grønkåberne og er sammen med sit totemdyr Jhi vendt tilbage til sin fødeby for at bekæmpe erobrerne og finde sin far.
Conor, Abeke og Rollan er sammen med deres totemdyr lige i hælene på hende. Deres mål er at finde vogteren Dinesh, elefanten med skiffertalismanen, før erobrerne får fingre i talismanen.
Conor har det skidt med at han overgav den sidstvundne talisman til fjenden for at redde sin familie, og venskabet med Rollan og Abeke har også lidt en del under det. Hvis de skal overleve deres mission må de lære at stole på hinanden igen og bruge deres evner.
For at finde Dinesh må de snige sig igennem fjendens linjer, og det er ikke ufarligt.
Heldigvis får de hjælp af grønkåberne Tarik og Lishay, men da de er på vej igennem næsehornsfolkets land går det galt. Rollan bliver alvorligt syg, og næsehornsfolket tager dem til fange.
For at redde Rollans liv må Conor og Abeke arbejde sammen og løse næsehornsfolkets opgave. Men kan de det? Og finder de nogensinde Meilin igen?

Endnu et spændende bind i serien. Denne gang ses hovedparten af historien gennem Meilins øjne, og man lærer hende derfor bedre at kende. Sproget er flydende med gode beskrivelser, og personerne er levende og interessante. Handlingen er godt strikket sammen, og på trods af at alle bind i serien er skrevet af forskellige forfattere hænger historien fint sammen med de foregående bind. 
Har man læst de første bind i serien vil man ikke blive skuffet. Jeg glæder mig i hvert fald til at læse resten af serien.
Bogen  har også sit helt eget spilunivers tilknyttet. Jeg har ikke selv prøvet det, men idéen om at man, for hver bog man læser, kan komme længere i spillet er sjov og anderledes. 

Find spillet og seriens hjemmeside her

Ingen kommentarer: