søndag den 13. september 2015

Forræderen

Forræderen er 5. bind af fantasyserien Spirit Animals, og skrevet af Tui T. Sutherland.

Conor, Abeke, Meilin og Rollan er på vej til De Hundrede Øers land for at finde kæmpeblæksprutten Mulop som har hidkaldt dem via syner.
Men stemningen mellem de fire børn er ikke god. For da Rollan kæmpede mod sin mor fortalte hun ham at der er en forræder iblandt dem, og derfor vogter de alle fire på hinanden.
Og det lader til at der er noget om snakken, for erobrerne finder dem tilsyneladende helt ubesværet på trods af alle forholdsregler.
Heldigvis får de hjælp af de lokale mod erobrerne. Deres dronning, Kalani, tager dem med til sit folks vismand som fortæller dem hvordan de kan tilkalde vejviseren til Mulop.
Men at tilkalde vejviseren kræver at de skaffer to magiske konkylier fra deres gemmesteder. Den ene er gemt et sted hvor ondskaben hersker, og den anden på den ø hvor erobrerne har oprettet deres base.
Kan de finde Mulop i tide og overtale ham til at give dem koralblæksprutten? Og hvem er forræderen?

Bogen er om muligt endnu mere spændende end de forrige bind i serien, og har masser af action og magi. Sproget er godt, og personerne får endnu mere dybde jo længere ind i serien man kommer. Bind 5 har en meget overraskende slutning som jeg ikke vil nævne her, men som bestemt gør, at jeg næsten ikke kan vente med at få næste bind i hånden. Og så giver bogen et større indblik i den første krig mod Den Altfortærende og fjendens motiver. Fans af serien vil bestemt ikke blive skuffede. 

Ingen kommentarer: