søndag den 13. september 2015

Ild og is

Ild og is er 4. bind af fantasyserien Spirit Animals, og er skrevet af Shannon Hale.

Sammen med grønkåberne Tarik og Maya er Conor, Rollan, Abeke og Meilin på vej mod det kolde nord for at finde Isbjørnen Suka og hendes talisman.
Meilin har det ikke godt. Hun savner sin far, og er fuld af vrede mod erobrerne.
Gruppens første stop er den lille by Samis hvor Suka en gang skulle have opholdt sig en del. Men byens indbyggere gemmer på en hemmelighed, og er ikke specielt hjælpsomme.
Bedre bliver det ikke da en gruppe erobrere dukker op anført af Shane, Abekes gamle ven fra erobrernes lejr.
Med erobrerne er en kvinde som Rollan genkender fra sin fortid, og som forsøger at overtale ham til at slutte sig til dem.
I ly af mørket drager Rollan og resten af gruppen af sted mod Sukas isfængsel. Men vejen er lang og farefuld, og både vejr og dyr er imod dem.
Vil det lykkes gruppen at finde Suka og overbevise hende om at overdrage talismanen til dem? Og hvad vil Rollan gøre når han må vælge mellem kampen mod erobrerne - og sin familie?

Endnu et handlingsmættet og actionfyldt bind i serien. Denne gang med fokus på Rollan og hans forhistorie. Bogen er ligeså spændende som de foregående bind i serien, og fyldt med magi. Sproget er flydende og personerne levende, og handlingen er igen skruet godt sammen. Bogen fortsætter hvor forrige bind slap, og endnu en gang er det lykkedes en ny forfatter at få sin egen bog til at hænge sammen med de foregående bind i serien uden at man lægger mærke til forfatterskiftet. Serien er både underholdende og anderledes, og absolut værd at læse. 

Seriens hjemmeside og tilhørende spil kan findes her

Ingen kommentarer: