lørdag den 1. november 2014

Kaldet

Kaldet er 1. bind i serien Endgame af James Frey og Nils Johnson-Shelton.

Siden tidernes begyndelse har 12 slægter vidst, at Endgame ville komme. Og når det sker, må en udvalgt fra hver slægt spille spillet om slægtens overlevelse. Spilleren skal være mellem 13 og 20 år, og hver slægt har en udvalgt, som opdrages med den viden, at vedkommende kan risikere at skulle spille Spillet, hvis kaldet til Endgame sker i netop deres levetid.
Nogle af de udvalgte har trænet hele deres liv, og kan slet ikke vente på at Endgame begynder. Andre er blevet valgt når de forrige udvalgte er blevet for gamle, og håber at Endgame ikke rammer dem.
Og så kommer Kaldet. 12 meteorer rammer jorden tæt på de forskellige Spilleres hjem, og Spillerne og deres familier ved, at dette er Kaldet de har ventet på. Endgame er begyndt.
Spillerne kommer fra vidt forskellige baggrunde og fra forskellige steder på jorden, men alle samles de i Kina for at begynde Spillet.
Og de er nødt til at spille. For vinderen af Endgame vil sikre sin egen og sin families overlevelse når jordens undergang starter.
I Kina møder Spillerne en repræsentant for Himmelfolket, som fortæller dem reglerne for Endgame: Find 3 nøgler gemt på jorden i den rigtige rækkefølge, og aflevér nøglerne til Himmelfolkets repræsentant.
Men kun én kan vinde, og kampen mellem Spillerne er dødsensfarlig.
Én af Spillerne kan dog vise sig at have en uventet fordel. Men er det nok til at overleve?

Endgame - Kaldet er fuld af hæsblæsende action, masser af spænding og en handling som gør det umuligt at slippe bogen. Handlingen fangede mig fra første side, og jeg sad flere gange helt ude på kanten af stolen mens jeg læste den. Synsvinklen skifter hele tiden, og det gør at man kommer ind under huden på alle 12 Spillere, og lærer deres motivationer og tankemønstre at kende. Det gør også, at alle personerne virker levende i stedet for flade eller sort/hvide.
Men Endgame - Kaldet er ikke kun en bog, det er også en global skattejagt. For gemt i bogens sider er spor, koder og koordinater som læseren kan bruge til selv at løse gåden om Endgame. Og den læser som finder den virkelige nøgle et eller andet sted på jorden kan blive den heldige vinder af 500.000 dollars i guld. Man kan dog også læse bogen uden at forsøge at løse gåden, for bogens handling er så spændende, at man ikke kan undgå at blive revet med. Jeg glæder mig allerede til at læse næste bog i serien. Læs den, læs den.

Læs mere om Endgame her.

Ingen kommentarer: