søndag den 9. november 2014

Trolden i uret

Trolden i uret er en eventyrfortælling skrevet af Lene Anita Brygger.

I stuen hos Lenitas bedsteforældre står der et stort og gammelt ur. Uret larmer indimellem, og Lenitas bedstefar fortæller hende, det er fordi der bor en trold i uret. Derfor må hun også love ham aldrig at åbne uret.
Nogle år senere overtager Lenitas forældre bedsteforældrenes hus, og en regnvåd ferieeftermiddag åbner Lenita, hendes kusine og deres ven alligevel uret. I uret finder de en gammel mineskakt som de kravler ned i, og snart befinder de sig i en helt anden verden, En verden, som plages af et mørkt væsen hvis ondskab breder sig over hele landet. De 3 børn møder en skyggefe som hjælper dem med at skjule sig for det mørke væsen. Hun lover dem, at hun vil hjælpe dem med at finde vejen hjem. Til gengæld skal de så finde hendes krystalkrone. Det mørke væsen har nemlig stjålet hendes krone og forvandlet hende til en skyggefe, og kun ved hjælp af kronen vil feen have kræfterne til at hjælpe børnene hjem og fordrive det onde.
Det bliver starten på et eventyr hvor børnene møder både gode og onde væsener, og lærer magien at kende. Men rejsen til kronen er lang og farefuld, og det er ikke til at vide hvem børnene kan stole på. Og forude venter det mørke væsen - Trolden fra uret...

Da Forlaget Genspejling henvendte sig og spurgte om jeg ikke kunne tænke mig at anmelde denne bog sagde jeg ja. Trolden i uret er en sød fortælling om venskab, mod og kampen mellem godt og ondt. Bogen er en typisk eventyrfortælling, og vil egne sig glimrende som højtlæsningsbog for børn fra ca. 6 år. Bogen er fyldt med magiske væsener og magi, og bliver aldrig rigtig uhyggelig. Historien er godt fortalt, og bogens jeg-fortæller styrker dens værdi som højtlæsningsbog, da det netop føles som om læseren får hele historien fortalt af bogens hovedperson, efter personen er blevet voksen. Bogens forside er dog en smule vildledende i forhold til bogens indhold, og leder mere tankerne hen på en bog om sorg og savn end eventyr. Det er synd, for som eventyrbog fungerer Trolden i uret glimrende. Men bortset fra det har jeg ikke noget dårligt at sige om bogen, som nok vil vække begejstring som godnatlæsning for børn fra ca. 6 år.

Læs mere om bogen på forlagets hjemmeside.

Ingen kommentarer: