søndag den 16. november 2014

Jaget

Jaget er 2. del af fantasyserien Spirit Animals.
Hvert bind i serien er skrevet af forskellige forfattere, og dette bind er skrevet af Maggie Stiefvater.

De 4 børn som har fået de Faldne til totemdyr, Abeke, Conor, Meilin og Rollan, er nu alle samlet hos grønkåberne. Grønkåberne forsøger at lære dem at bruge deres bånd med totemdyrene og samarbejde, men det sidste går ikke så godt.
Da der kommer bud om at én af de mægtige, Vildsvinet Rumfuss, er blevet set i det nordlige Eura, må de 4 børn tage af sted for at få fat i Rumfuss´ talisman, som skal bruges i kampen mod Den Altfortærende.
Samtidig kommer der bud fra Conors familie. Jarlen, hvis søn Conor tidligere tjente for at afdrage på familiens gæld, har taget Conors mor som tjener i hans sted, og familien sulter. De beder derfor Conor om at sende mad så de kan overleve vinteren.
De 4 børn drager af sted for at finde Rumfuss, men finder ud af, at den mægtige er blevet taget til fange.
Og samtidig er der rygter om en helt. En helt, som også er ude efter talismanen. Men er det nu også en helt - eller står Den Alfortærendes tjenere bag? Og hvilken rolle spiller Devon, jarlens søn, i alt dette?

Spændende og anderledes fantasyfortælling med masser af action og magi. Bogens handling er godt skruet sammen, og bogen er svær at slippe. Bogens synsvinkel skifter mellem de 4 børn, men her i 2. bind er der mest fokus på Conor, og derfor lærer man ham rigtig godt at kende. Jeg vil tro, at de næste bind vil sætte mere fokus på de andre børn, men det er, indtil videre, bare et gæt. 
Forfatteren formår at holde tonen i bogen stort set ens med den første bog i serien, hvilket jeg var meget spændt på, da der jo er forskellige forfattere på hver bog.
Læseren kan også blive en del af kampen om Erdas, da bogens univers også danner baggrund for et spilunivers. I spillet skal man påkalde sit eget totemdyr og tage kampen op ondskaben, og det giver da noget ekstra til bogens univers, at man selv kan blive en del af det.

Læs mere om Spirit Animals fantastiske univers og prøv spillet her.

Ingen kommentarer: