lørdag den 1. november 2014

Påkaldelsen

Påkaldelsen er 1. bind af fantasyserien Spirit Animals. Hvert bind er skrevet af en forskellig forfatter,
og 1. bind er skrevet af Brandon Mull.

Erdas er en verden fyldt med magi, og befolket af 15 magiske væsener kaldet de mægtige. 4 af de mægtige døde i en krig mod den Altfortærende, mens 2 sluttede sig til den Altfortærendes side. Den Alfortærende blev besejret af grønkåberne, som vogter på den hemmelige eliksir, som alle børn der fylder 11 skal drikke.
Eliksiren hjælper nemlig med at knytte bånd mellem børnene og deres totemdyr - hvis de er så heldige at være udvalgt til at få et.
Men mørke kræfter truer Erdas, for ikke alle er lige glade for grønkåbernes monopol på eliksiren.
4 helt almindelige børn fra hvert deres land i Erdas kastes ind i kampen mod ondskaben da de, mod forventning, knytter bånd til hvert deres totemdyr. Men det er ikke helt almindelige totemdyr de knytter bånd med. De 4 faldne mægtige er vendt tilbage, og de er ikke de eneste. Den Altfortærende rører på sig, og det er nu op til de 4 børn at standse ham.
Først skal de dog lige lære at samarbejde med deres totemdyr - og med hinanden. Og så skal de finde de mægtiges talismaner - før fjenden.
Men det er ikke så let at finde ud af hvem der er venner og hvem der er fjender, og for et af børnene er ondskaben tætter på end man skulle tro...

Spændende og anderledes fantasyfortælling med masser af action og magi. Bogens handling er godt skruet sammen, og introduktionen til Erdas er godt bygget op. Bogens synsvinkel skifter mellem de 4 børn, og det gør at man lærer alle 4 børn og deres forskellige tanker at kende rigtig godt. Da børnene er meget forskellige gør skiftet mellem dem også, at alle 4 personer fremstår levende og sympatiske. Jeg er spændt på om resten af serien vil holde niveauet, og om det at hver bog er skrevet af forskellige forfattere vil ændre på tonen i den videre fortælling.
Læseren kan også blive en del af kampen om Erdas, da bogens univers også danner baggrund for et spilunivers. I spillet skal man påkalde sit eget totemdyr og tage kampen op ondskaben. Jeg synes idéen om at blande bogen med et virtuelt univers er rigtig sjov, og det er åbenbart noget som bliver mere og mere populært. For eksempel er Endgame - Kaldet (se forrige anmeldelse) også koblet sammen med et virtuelt såvel som fysisk univers, og det giver da noget ekstra til bogens univers, at man selv kan blive en del af det.

Læs mere om Spirit Animals fantastiske univers og prøv spillet her.

Ingen kommentarer: