lørdag den 22. november 2014

Undergangens og Ønskernes Bog

Undergangens og Ønskernes Bog er 1. bind i fantasyserien House of Secrets, skrevet af Chris Columbus og Ned Vizzini.

Cordelia, Brendan og Eleanors far har mistet sit arbejde som kirurg efter en episode, og familien har derfor været nødt til at flytte. Da de får vist Kristoff House, et smukt, gammelt hus i San Francisco, flytter familien  ind, selvom både Brendan og Eleanor er skeptiske over for købet. De har nemlig begge set en mystisk gammel dame da de fik forevist huset af ejendomsmægleren. Cordelia er derimod vildt begejstret fordi huset er bygget af den obskure forfatter Denver Kristoff og indeholder et stort bibliotek fyldt med forfatterens sjældne bøger,
Familien er dog ikke andet end lige flyttet ind, før den gamle dame dukker op igen. Hun påstår at være datter af bygherren, og at børnenes tipoldefar gjorde noget forfærdeligt mod hendes far, som hun nu vil have hævn for. Ved hjælp af magi sender hun huset og de tre børn ind i nogle af bøgerne fra Kristoffs bibliotek. Og hun advarer dem: Hvis ikke børnene finder Undergangens og Ønskernes Bog og giver den til hende, vil de aldrig se deres forældre igen. Men bogen kan kun findes af den, som gør en egoistisk og selvisk handling som ikke vil gavne familien, og børnene har ingen garanti for at heksen vil holde sit ord.
Mens børnene forsøger at holde sig i live i bøgernes verden finder de flere og flere frygtelige hemmeligheder gemt i huset. Hemmeligheder, som har en tæt forbindelse til deres egen families fortid, og som måske kan hjælpe dem hjem igen. 
Men kun, hvis de kan overleve, og modstå Undergangens og Ønskernes Bog...

Fantastisk spændende og anderledes fantasyfortælling. Der er fart over feltet fra første side, og bogen er umulig at slippe. Sproget er godt, og personerne fremtræder levende og troværdige. Handlingen ses fra alle tre børns synsvinkler, og derfor får man et godt indblik i børnenes forskellige motiver og tankemønstre. 
Bogen har masser af magi, men er også fyldt med gys og humor, og handlingen tager nogle uforudsete drejninger som gør, at man ikke kan gætte sig frem til hvad der vil ske. Bogen kan varmt anbefales, og jeg glæder mig allerede til at læse næste bind i serien. 

Ingen kommentarer: