onsdag den 22. oktober 2014

I Dragens Øje

I Dragens Øje er en fantasybog skrevet af Christian J. D. Dirksen.

Den unge ridder Rostar er blevet sendt på en mission af kongen. Han skal dræbe kæmpen Knutt som i længere tid har hærget Grusien. Rostar har godt nok aldrig vundet over nogen i kamp, men alligevel er det ham der bliver sendt af sted.
På vejen overfaldes han af et vildsvin. Takket være sin hest overlever han, og vildsvinet taber en hjørnetand, som han straks bestemmer sig for at gemme. Inden vildsvinet stikker af, forvandler det sig dog til et menneske. Efter kampen møder Rostar en dværg som giver ham en gave og advarer ham om, at vildsvinet vil jagte ham så længe han har dets tand.
Kort efter støder Rostar da også på vildsvinet igen, og han må søge tilflugt i en stendysse.
Og så starter hans eventyr for alvor. Stendyssen gemmer nemlig på graven for den tidligere greve af Grusien, og det viser sig, at Rostars komme har været ventet med længsel. For kun han kan overvinde den onde greve og befri Grusiens folk.
Det kræver dog, at han overlever. Og det er ikke nemt når man har både vildsvin, elverpiger og onde hekse efter sig...

For ikke så længe siden henvendte forfatteren sig, og spurgte om jeg ikke godt kunne tænke mig at anmelde I Dragens Øje. Det sagde jeg ja til, og har bestemt ikke fortrudt det. I Dragens Øje er en klassisk fantasyfortælling med fantastiske væsener, skønne møer, riddere og magi. Bogen har alle de klassiske fantasyelementer, og er både spændende, morsom og fyldt med action. Den er fortalt i jeg-person, og det gør at man har følelsen af at få hele historien fortalt direkte af Rostar. Bogen er da også oprindeligt skrevet som en godnatlæsningsbog til forfatterens to døtre, og vil egne sig glimrende til at blive læst op for børn der godt kan lide eventyrlige og fantastiske historier. Og ældre børn som selv kan læse kan også være med.

Se også forlagets hjemmeside for mere information om bogen.

Ingen kommentarer: